Пролетното слънце ни прегръща, ДЕКЕМВРИйско бебе вече се обръща!

• 43 888
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • на брега на морето
Бобо като му се доака по време на кърмене се дръпва от гърдата и спира да суче. Също така често и пръцва. Изаквам го и после пак го слагам на гърда, ако иска още да се докърми. Някой път не иска повече. И той обикновено ака сутрин, често 2 пъти. 1 път след 1то сутрешно, и 2ри път след 2рото сутрешно. Някой път ака и след кърменето след обедн. си сън. Рядко вечер. Ако видя, че се кърми и ослушва, не заспива, а му се спи-също често му се ака/или пишка. Изаква се, после суква още малко и заспива.
А нощем пишка 1 път към 11-12ч, като преди това доста време се върти, та го усещам. Даже някой път се събуждам, изпишквам го и ако спи дълбоко-продължава да спи(не се събужда). Или друг път -суче. После 2ри път към 2-3 ч пак се върти, изпишквам го и после пак суче. С баткото съм свикнала, и не ми пречи. Никога не съм ги ограничавала в течностите вечер. Е, не давам на баткото да се налива баш като жаба вечер, гледам да пие достатъчно и през деня. Той и до днес си пишка поне по 1 път на нощ, рядко 2 пъти. 1 път около 11-12ч и той.
През деня ми дава различни сигнали- прокашля се, или изведнъж се заседява като му се пишка, също така често връща по малко и като видя, че е върнал, също означава, че му се пишка. Или пък почва да блъска по пода с нещо, да трака яростно-това също е знак да му обърна внимание. В общи линии зная на какви интервали пишка и някой път като е минало повече време- просто го проверявам. След кърмене по-често. Вечер по-рядко.Hug

# 646
Много ми се вижда и на мен сложно със сигналите...пък и ние сме толкова често навън, в количката абсурд да му "чуя" сигнала. По-скоро смятам на определени времеви интервали да го слагам когато сме в къщи.
Акането винаги го разбирам- съсредоточава се и си повдига едната вежда  Mr. Green Joy, но пишкането не мога. Всъщност, понякога има едно характерно потрисане, но то е когато вече е свършил работата  Laughing

# 647
  • на брега на морето
И ние сме доста навън въпреки лошото време. Иначе нямаше да съм оцеляла, ако трябваше да стоя вътре с двамата 3 седмици. Laughing Навън даже ми е по-лесно с изпишкването сякаш, бебетата обичат да пишкат навън, стига да не е шумно наоколо.
След сън винаги пишкат, както писа и Съни-от там е най-лесно да се започне. Постепенно си свикват бебетата, и майката- и в един момент става много лесно и естествено.
Хаха, да, хубава компания "баби" сме се събрали. Laughing Hug

# 648
Днес на консултацията стана ясно, че за месец и половина Пламен е наддал само 200гр.Без да се усетя подведох ЛЛ, че е качил 500 гр. и на тази база тя изкоментира, че е ОК...
Обаче те са били само 200! newsm78 Сигурно задето преболедува се е постопил...

Щях да започвам захранването с месо, ама като гледам какво се случва по темата Антракс, та ме хваща шубето.А купешки пюрета не искам да давам засега.
В тази връзка и научих, че пастьоризираното мляко никак не е безопасно, а в къщи го консумираме в промишлени количества! Дори напротив, мислех ,че е по-добро от домашното мляко и заради по-ниската си масленост и за по-нататък във времето планувах да давам такова на бебока(след години, естествено).

Като ви чета за изпишкването, всичко ми се струва мн. трудоемко и ангажиращо.Оставила съм го за по-натам... Simple Smile

П.П.Днес купих чудничък бебешки басейн.Докато го надуе на таткото му се замая главата.Цопнахме за малко Пламенчето, че подухваше вече вятър...И тази вечер гледам - спаднал!Котките скачали отгоре му и го напукали! Joy И не им е за пръв път. А преди години една шамандура се беше качила да пие вода от големия басейн за възрасти и го беше преобърнала право в приземния етаж на къщата ни. help  Animal Tropical Fish  Animal Tropical Fish Поздравче за любителите на животни! Hug

...Ама че шизофреничен пост се получи! Mr. Green

# 649
  • София
На височина пораснал ли е?
Щом е боледувал, няма проблем. Ако не беше сигурно щеше да качи повече.
Важното е да не е на минус.Оги последно беше качил 250, за около 20 дни.
За мслеността чувам различни мнения. Ту, че на малки деца се дава нискомаслено мляко ту, че всичко трябва да е пълномаслено.

# 650
  • Бургас
Мелина, Зорито почва да ака, докато й давам пюре. Ама докато я видя, да й избърша устата, да я взема и да я сложа на гърнето, тя вече е започнала и хем не довършва в гърнето, хем не е чист памперса... а бе половинчата работа. Освен да я храня на гърнето Simple Smile))

# 651
  • на брега на морето
Съни, защото си почнала отскоро да я издържаш над гърне, предполагам. Hug Дай и малко време. И Бобо се е случвало някой път да му се доака докато яде, почва да издава едни звуци с уста- пр-пу, все едно че пръцка и да прави пуфтящи физиономии, но се стиска и си довършва още някоя лъжичка. Ако яде по ЗВБ-направо спира да яде. После като го сложа се изаква. Но рядко е акал след ядене, обикновено-след кърмене. Иначе и при мен обикновено ако се изака, после не яде повече. Ами значи се е наял. Hug

# 652
Моят Боби в неделя става на 7 месеца и вече е с цеели две зъбчета  newsm62  Продължава да не иска да яде нещо различно от на мама ц..ата за добро или лошо. Стиска зъби като види лъжичката и това си е. Сега пак ще го оставя 2-3 дни  да забрави за нея. В понеделник на консултацията ще споделя на докторката, но подозирам, че няма много да ме разбере и като нищо пак да каже да дам нещо друго. Аз си му варя домашни зеленчуци, но пак да се повторя - не опират нещата до вкуса, а до самия процес - просто стиска уста и не отваря и почва да се сърди. А иначе си е такъв мамин Бузанчо, да ми е жив и здрав. Яко навакса за изоставането в килограмите първия месец и вече със сигурност е ударил 9-те килограма Simple Smile

За гърнетата щях да ви питам и аз. Ние от шестия месец започнахме да го запознаваме по малко по малко с гърнето. Слагам го, ама той седи и нищо не прави - или се хили, или бързо иска да стане.  newsm78 newsm78 newsm78

# 653
  • на брега на морето
Мимаза, по-лесно е като се издържат бебетата в началото. Държиш го клекнало над гърнето/легенче/мивка или навън. Има тема за ЕБХ май е в общия отчетен, там по-подробно е описано. Аз Бобо все още си го издържам, рядко го слагам да седне на гърнето, пробвам някой път и тъй -и тъй. Но доскоро само го издържах. Peace Hug
Пропуснах да напиша- честити 1ви зъбчета на Боби! Hug    bouquet
А на Бобо днес му проби 3тото зъбче, отгоре в дясно. Party Heart Eyes

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 15:33 от Мелина_3

# 654
Денис пък седи като препариран на гърнето.Къде свърши нещо, къде не, не го насилвам да седи много.
В неделя една позната ми даде купони за млечна кухня до края на месеца, тъй като заминават на почивка и така или иначе ще изгорят.Аз бях много предубедена, но с уговорки и разправии известно време ги взех. Във вторник бях решила, че няма да взимам манджите и толкоз, речено, отсечено, рано му е още  Crossing Arms .Обаче вчера ме загриза любопитството, грабнах бурканите и отидох да я взема поне да видя какво представлява. Останах приятно  изненадана като се прибрах вкъщи, но така и не се престраших да му дам основното-пиле с тиквички, ориз и домат.Днес пак взех и вече не устоях-имаше супичка с телешко и зеленчуци,демек телешко варено.Изкуших се и дадох, боже толкова му хареса, не можах да повярвам.Обаче се почувствах виновна, малък ми се вижда още, но така сладко хапваше...
Между другото Денис е наддал само 200 гр. за 2 месеца, не знам но нашия педиатър каза, че е ок и да не се притесняваме.

# 655
Гаргамелче, Денис е на почти 7 месеца! Райън започна много рано с ''манджите'' и много му се услаждат. Започна и да наддава по-добре откакто се захрани. И тук телешкото варено е хит. Simple Smile Според мен няма причина да не му даваш, ако му харесва. Скоро ще седи с вас на масата да яде и от вашето ядене, така свикват с различни вкусове, а той е в чудесна възраст за нови вкусове.

# 656
Майчета, хрумна ми, че никой не споделя за говорещите си бебчета!
Моето започна с МаМа, НаНа, ДаДа и ТаТа. Simple Smile Обаче най-любимо му е КаКа и производните с К.
Естествено смисъл в словосъчетанията още не влага! Няма как да се похваля, че вече ме нарича Мама, както направи една моя позната! ooooh!
Вие какво си приказвате засега?... Hug

# 657
  • София
Гаргсмелче, зависи от това как захранваш, какво си въвела досега и целите, които си си поставила  Laughing
Ако си въвела нещата от кухнята, заместваш хранения...мисля, че няма лошо в кухнята.
Аз например захранвам бавно, "твърдата" храна е бонус или лакомство, не целя да наяждам с нея. Не е опитвал доста неща, които ги има в храната на кухнята.
Ако му харесват- няма проблем.
Оги не говори. Той и не е гукал. Всичко е аааа, еее и врещене, грачене  Laughing
Шепне си по някой път, нещо съска под носа.Пърпори с уста и като му кажеш"Ей" отговаря с "Ъъъъ".

# 658
Моят фъстък крещи за цяло пакетче  Laughing
Иначе казва Ба-ба-ба, когато е доволен и си бърбори, ля-ля е на кавга, с истерична нотка  Laughing, а маааммммм е на рев вече  Thinking Много си бърбори, когато го возя в количката не млъква, много е смешен, защото докарва интонация на японски самурай  Joy Не знам защо така, но все на истерия го избива и все ядосано звучи, дали кака му-сърдитата тийнейджърка, му дава пример за това как звучи човешката реч  Thinking

# 659
Митко все още само гука. Повтарям му различни срички, но той не повтаря след мен. Понякога точно на място изтърсва по някое да или не, когато го питаме нещо или когато говори на играчките, но, иначе сме още на агу/ги/га и т.н.

На прегледа се оказа, че е качил цели 650 гр и е пораснал с 2 см. Лекарката пак каза, че много е качил и сега ще го лиша от банановата каша и ще задържа милилитрите на млякото и грамажа на пюрето колкото се може по-дълго. Каза и да започна да давам попара сутрин. Та да попитам. вие давате ли? Аз ако започна да давам ще трябва да заместя още едно млечно хранене. Така от 5 за 24 часа само 2 ще бъдат млечни. Освен това се чудя ако го направя как ще давам Вигантола при положение, че досега  винаги съм го давала с шишето с мляко на първото хранене за деня? Сега ще трябва да го давам чак вечер, а той млякото тогава го използва за приспиване и изобщо не го вдигам да се оригва, за да не го разсъня. Но пък с капките ме е страх, че ще почне да повръща. Дайте съвет. Да давам ли попара или не? Ако да как да давам Вигантола?

Общи условия

Активация на акаунт