Пролетното слънце ни прегръща, ДЕКЕМВРИйско бебе вече се обръща!

• 43 877
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Аз вигантол давам с лъжичка.Като сложа капката,слагам и две-три капки от млякото,че не всеки път го изпива цялото.И аз ще почвам да давам попара скоро и мисля да продължа по същия начин,но с водичка или чайче(педиатъра ми каза попарата да я правя с чай).

# 661
Аз не бих давала попара, но не бих заместила и нито едно хранене, така че не съм критерий, явно  Wink

# 662
  • Prague Czech Republic
Давам (Вигантол) всяка сутрин директно в устата на бебо. Hug Исках да дам попара но на Кевин никак не му се хареса! И с право не я хареса не става за закуска. Мое мнение..

# 663
  • Prague Czech Republic
Кевин казва ба ба ба ей хей и до там.

# 664
Андрей не казва нищо. Брат му проговори доста късно и сега нямам очаквания за ранно проговаряне. Виж със зъбите го изпревари - вече има 2 броя.
Захранването върви бавно и славно. Хем съм въвела доста неща, хем обаче не може да се похваля, че съм заместила хранене. Като реши човечето, че не иска нещо и стиска устни и дърти глава. Лошото е, че го прави на храни, които е ял преди това с удоволствие. Не ми е зор да замествам хранене, но искам да съм спокойна, че ако ми се наложи да изляза ще могат да го нахранят.
За двигателната активност - върти се, сяда и се изправя. Още е казвало в краката, но това не му пречи да се прави на сме и са си пуска едната ръка и съответно да тупва по дупе:).
На 7 месеца беше 8,400кг и 71,5см.
За гърнето - като не ме домързи го слагам след съм или преди баня за пишкане, а ако го хвана да се пъне го слагам и не в бърз много, го слагам и за другата работа. Целта ми е да се научи какво се прави там.  Памперс живот и здраве ще махам другото лято.
Май дадох пълен отчет😀.

# 665
  • на брега на морето
Бобо доста си приказва. Ма-ма, ги, гу гу, да, не, пу пу, бууу(когато го болят зъбките), ааа, еее, ей, пр, бр...Казвал е и някакви неща, които могат да се оприличат на някакви думи, например наял, бебе, две, лелка... Laughing Това последното батко му като го чу и все повтаря, че Бобо бил казал "лелка". Батко му проговори рано. Правеше изречения от 3 думи доста рано и му разбираха добре всички....българи. Laughing Откакто тръгна на градина проговори и норв-ки, ама вкъщи говорим само на бълг. с него. Peace Hug

# 666
  • Великобритания
Ния обикновенно само си мрънка , но от няколко дни упорито набива на да-да-да-да , баща й си мисли , че ще е тата , ама нъцки - точно да си е .. ние вече си имаме едно зъбче избило , и второ до него , което го очаквам всеки момент да се покаже .. много е криво това дете тези дни .. събужда се по 20 пъти с рев .. вчера не издържах и я взех при нас на спалнята , гушна се във възглавниците и спа до 7 часа ..
категорично ми отказва зеленчуковите пюренца , нагъва само плодовите - всеки ден следобед си хапва по едно , и май така си регулира стомахчето , вече е добре
иначе най много обича студена и обелена краставичка .. малко и се хлъзга , но я държи с двете ръкавички и си чеше венците с нея .. придружено с доволно ръмжене Simple Smile

# 667
  • Варна
...Каза и да започна да давам попара сутрин. Та да попитам. вие давате ли? Аз ако започна да давам ще трябва да заместя още едно млечно хранене. Така от 5 за 24 часа само 2 ще бъдат млечни.
Ако попарата е със сирене, това пак си е млечно хранене. Аз съм направила домашни сухари и давах веднъж попара с козе сирене, гхи и вода. Като за пръв път я изяде около 2/3.
Мразя мляко от кутии. Но се случва да купувам ако не успея да взема от това, което обикновено пия. Не мисля, че има много полезни нещо в кутиите. Според мен децата трябва да пият пълномаслено, истинско мляко. Аз имах късмет да израстна с овче и козе мляко, баба и дядо гледаха животни до преди няколко години. Смятам да осигурявам разнообразие на детето си, не само краве.
Вили от 2 дни има и второ зъбчи, вече се виждат добре, когата се смее и много му се радваме  Heart Eyes
Иначе той също доста говори. Подобно но вашите, обикновено е на да-да, та-та, ейй, де-де, дай, айде, всички срички с Г (най-смешен е, когато си съсредоточи погреда в нещо и извика "Го!" с окорени очи  Laughing), ма веднъж съм чувала - ревеше в кошарата и повтаряше ма-ма-ма-ма.

# 668
Tsvetivin, мерси за отговора. Успокои ме много. А тъй като няма откъде да взема домашно сирене от сигурен източник кое купешко да използвам? С мъжа ми си мислехме за 3 марки, от които купуваме и за нас- Лакрима, Елит и Елена. Подходящи ли са според вас?

# 669
Тук вървят много срички с г, т, б, в, ф, д, п и к. Все още чакам да започне с м, ама засега няма ма-ма. Повтаря след мен, плюнчи, пени се, приказва. Има моменти, когато го хваща логореята и 10 минути не спира да бъбори - изкарва си целия репертоар по 5 пъти. Особено обича да говори на телевизора, ако дават някое любимо детско.

# 670
Денис  бърбори, ама и той като самурай  Laughing .Най-много обича да пърди с уста, много се забавлява, особено когато яде  Sick , за мое съжаление . Сега най-новото е да издава звук, все едно си прави гаргара на гърлото.За разни срички, да издава такива звуци, но по-рядко.
Относно сиренето, на мен любимо ми е Елит.

# 671
  • София
Didi i Mitko, аз също като теб смятам, че 2 млечни хранения са малко за тази възраст.
Аз и преди съм казвала, че не обичам попари и подобни неща, но ако правиш малко количество и след това си хапне мляко  Rolling Eyes
Аз не помня, но ако храниш с АМ не може ли попарата да е с него  newsm78
А ако е качил много(макар, че на мен ми се вижда нормално), няма ли да се надзундза още повече ако замениш млякото с храна с хляб? В смисъл, че в млякото си има там хранителни вещества отговарящи за развитието на много неща, а в сухарчетата общо взето има вещества само за растеж на дупето.
 Оги е със запек тези дни, а яде уж плодови пюрета на село. Последно се иззака повече след едно сливово пюре-3 пъти за ден, едно гадно и тъмно...точно като пюрето.
След това давах ябълка с банан, ябълка с горски плодове и едновременно с това да си гризка пъпеш и круши. И се запече  newsm78 
Вчера вече бяха доста стегнати и примесено жълто със зелено  Rolling Eyes Има 3 червени петна на едната буза, мазах с гел за ухапване, но не се махат.Не забелязвам да го сърби.И се чудя дали не е направил някаква реакция  newsm78 Но не трябва ли по-скоро разстройство да получи.
Събуди се с червените точки след деня с първото даване на пъпеш.И тогава започна и запека.
Мислех днес да давам каша за пръв път, но май ще изчакам да се оправи акото  Rolling Eyes

# 672
  • Бургас
И Зори много бръмчи с устата, срички май не казва, но много сладко си мърка като се приспива Simple Smile)) От десетина дни й давам каша - първо от кафяв ориз, сега царевична и двете домашни. Много ги харесва и изяжда по една купичка. Снощи пък спа цяла вечер без да става, чак към 8 без нещо се пробуди сутритна. Само дето аз щях да се пръсна до тогава Simple Smile

# 673
  • на брега на морето
Бобо вече няколко пъти като му кажа "Браво!", повтаря след мен и казва "бра". Grinning Hug

# 674
Момичета, здравейте.Отдавна не съм писала,но ви следя редовно. Андриян днес става на 8 месеца  balloon Вече има 2 зъбчета от няколко дни ,тежи 8600 гр и е 73 см.Днес бяхме на ехограф на вътрешни органи и стави,всичко си му е наред.Има едно нещо обаче,което вече много ме притеснява.Все още продължава да си криви едното оченце понякога,събира го навътре към нослето Sad Има ли някое детенце ,което още криви очички и то? Другата седмица сме на очен за това нещо,но днес когато си записвахме час се видяхме с докторката ,която ще ни преглежда и го погледна набързо и думите и бяха "Дам,имате проблем с оченцето" каквото и да значи това... До другата седмица до прегледа ще се побъркам  Cry

Общи условия

Активация на акаунт