Нашите кухни-59

• 92 061
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Ако следваш вертикала ,с една дума над шкаф примерно 60 да имаш пак 60 горен,то може да си го делиш на две врати по 30 вертикално ,на една 60 хоризонтално клапваща на две хоризонтално.и ред комбинации.Може и обратното горе да ти е 50 а долу  15+ 35 ,примерно за бутилки и газова бутилка.В общи линии ,масово се гони семетрия.Но ми се е случвало пълна асиметрия с уникален резултат.Казвал съм го и преди ,трудно е да стане нещо без проект и особено за хора които са със слабо перспективно мислене или липсва такова,тогава става боза.Не го казвам за да правя оборот на дизайнери ,просто и е факт,че проектираните стават добре ,а свободното измисляне/има разбирасе и много добри попадения/често води до нежелан резултат.Точно на теб пък ти бях писал нещо .... hahaha

# 136
Имало вече нова тема и аз не бях разбрала.

Заговорихте за плочки за гръб на кухня и ме запалихте и мен.
Знам, че в дизайнерската тема недолюбват тази фирма, затова се обръщам към вас. Аз много харесвам 2-3 техни проекта и не могат да ми излязат от ума едни плочки за кухня. Даже именно заради тях сменям първоначалния план за гръб от камък. Не мога обаче да ги намеря никъде. Дали някой ги е срещал (знам, че има подобни по-шаренки, но търся такива, които са в един цвят?
Ето това е прекрасната кухничка:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D0%BE%D1%80.html

# 137
  • sofia
http://topgroup.bg/products/8-granitogres/2290-biarritz Ето тази серия наподобява показаните плочки.

# 138
Според мен това е Gaya Fores, Испански гранитогрес. Такъв видях в магазин Сима, гр.Варна. Имаше и в бежовата гама, и в по-шарената. Цената му беше 39.90лв/кв.м.

# 139
Благодаря ти, vesi1, гледах ги и тези в Топгруп, но не ми пасват за нашия случай. Сигурно няма да намеря точно тази серия, но лошото е, че нищо друго не ми харесва и май пак ще се върнем на техническия камък. Шкафовете ще са бели и ми се искаше да разнообразя с нещо по-цветничко зад котлоните, но съвсем лек акцент да сложа, не с типичните кухненски фигурки, да не се натрапва, за да не ми омръзне.

А така като гледам вече подробно кухнята от линка ми, започвам да се навивам и за такова осветление над шкафовете, скрито в гипсокартон. Чудя се тези корнизи, които свързват гипсокартона с тавана, гипсови ли са или от типа на стиропорите? Кой има такива да ми помогне?

Дион, не са точно тези, но благодаря ти.

# 140
Фата , неднам защо тази фирма да е недолюбвана, на мен много ми харесват техните проекти, супер са. Аз също съм влюбена в точно тези плочки и този проект за кухня ми е любим. Моят плот ще е гранит, за гръб мисля да са плочки, но още не съм взела окончателно решение. Първоначалната мисъл за плочки ме изправяше на накти, но след като доста се поинтересувах и четох, сметнах идеята за добра, а сега даже съм убедена че искам плочки, толкова са хубави тези които показваш.

# 141
Миленейра, така е, наистина ама никак не са долювани Ачерно в темата, но това няма никакво значение. Никой не налага собственото си мнение, така че изборът е личен. На мен също ми харесват някои техни неща - поне на снимка стоят много добре. Очевидно имат много добри фотографи. От сайта им добивам впечатление, че са и затворили кръга на обслужване. Явно са големи. Та и това може да е причина да не са долюбвани. Нещата им са много стандартни, без претенции за дизайнерска революция, и може би това ги прави така лесно смилаеми.

# 142
За мен е ясно в общи линии защо има критики към фирмата, но все пак клиентите са тези, които решават, а дизайнерите се съобразяват с вкуса им. Така че за многото изпълнения, които и на мен не допадат, основна причина за възложителите. Това се харесва, това предлагат като проекти.

Аз имам 3-4 фаворита от доста разгледани апартаменти по дизайнерските сайтове и някои са техни.
Не знам обаче от къде поръчват плочките и това най-много ме гложди  newsm78
За другите мебели избор има като че ли по-голям, може и по поръчка.
Ето, примерно, друга кухня, която ми е много любима също (не че бих си направила същата, но бих разгледала тази серия плочки):
http://acherno.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1% … %D0%B9%D0%BD.html

# 143
............Не си представям трапезарната маса да се ползва за рязане на салата, белена на картофи  и други подобни прозаични домакински дейности в кухнята. .......

Шарки, специално за теб  Wink  Peace Wink- Маса от IKEA 2025 да се настройваш и свикваш с мисълта  Laughing за извършване на "подобни прозаични домакински дейности...." че един ден, в твоя бабин дом, кой знае кво ще те чака  Hug Има и клипче малко по-долу в статия Simple Smile, аз доста се впечатлих Simple Smile.
Направо не ми се мисли, какво ме чака и мен, малко ме плашат дори такива технологии, вместо да ме радват и да се чувствам "улеснена"  Joy

Фата, последните плочки, тези шарените, които търсиш, не са ли тези .

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 07:56 от сапьорка

# 144
  • Сф
Скрит текст:
За мен е ясно в общи линии защо има критики към фирмата, но все пак клиентите са тези, които решават, а дизайнерите се съобразяват с вкуса им. Така че за многото изпълнения, които и на мен не допадат, основна причина за възложителите. Това се харесва, това предлагат като проекти.

Аз имам 3-4 фаворита от доста разгледани апартаменти по дизайнерските сайтове и някои са техни.
Не знам обаче от къде поръчват плочките и това най-много ме гложди  newsm78
За другите мебели избор има като че ли по-голям, може и по поръчка.
Ето, примерно, друга кухня, която ми е много любима също (не че бих си направила същата, но бих разгледала тази серия плочки):
http://acherno.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1% … %D0%B9%D0%BD.html

Ооо,много ми харесват шарените кухненски плочки зад аспиратора Heart Eyes идея ит къде са?
Някой с препоръка от къде да вз3мем сух зид на добра цена?

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 19:17 от Miraj*

# 145
Miraj, плочките са почти същите като на Гадамер.

# 146
  • Сф
Да, но не съм виждала в зеленикавата гама.
 Гадамер, ти можеш ли да помогнеш? Като си избирала твоитв виждала ли си такива в зеленикавата гама?

# 147
И аз в темата-продължавам да чета   Crazy

# 148
Miraj*, тези са на Вивес и наистина са чудно сладурски
http://www.vivesceramica.com/en/products/wall-tiles/red-body/serie.html?sid=90
Но ги има само в този им вид, няма различни гами. Не е лесно с избора на плочки, уж има голямо разнообразие, но като тръгнеш да избираш, не е точно така.

Хайде, сега помогнете с кафевите плочици от предния линк!

# 149
  • Сф
Fata, стеахотна си Hug В София къде могат да се намерят?

Общи условия

Активация на акаунт