Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
много са хубави тези лампи, може да си взема 2 за спалнята да висят над нощните шкафчета от тавана.  Нещо такова , но от двете страни по една http://fafny.com/comfy-contemporary-bedroom-designs-in-small-spa … ling-light-decor/ . Мисля си как се включва и изключва такава лампа, ако трябва да местим ключове от 2 те страни по един, мъжа ми няма да се навие.  Thinking
На принципа на вентилаторите е (онези дето са на тована) и дето с връв им се регулира мощността.

# 151
Kontesa, сериозна работа ви чака, като си представя нашите майстори, че им отне 4 месеца за 4 стаи и то без сериозни преустройки да правят, дано случите на читави такива ...
ще мрънкам- кухнята ни взе да дава фира, някой от пушерите на шкафовете вече не действат, кошницата и тя не се връща ... сигурна съм, че майстора ще се оправдае с производителя им
....
Благодаря. За 3 месеца трябва да сме свършили . Работата няма да е с фирма .Единствено бетонът и изкопите ще са с  човек от фирмата му. Мъжът ми е професионален строител и ще си върши нещата сам ,а аз ще съм помагач /интериор дизайн , т.е. момиче за всичко и за нищо съществено . hahaha

И на мен ми харесва показания цвят .Харесала съм сиви стени с бяло да са ми основните разцветки .Много стилно стои.
А жълтата маса е разкошна .  bouquet
Много работа Ви чака, но за 3 месеца ще успеете. Ние по-голяма площ + огради и балкони и паркет и плочки навсякъде и местене на стени и кухни успяхме да я направим двамата за 3 месеца.
Задължително нивото което ще давате под наем гледайте да го...абе отделите от вашите въздуховоди. Имахме проблеми с миризмите от готвенето на квартирантите, + че това са дървени къщи и всичко се чува. Бях си скъсила живота... После оцених какво е да живееш сам.

# 152
Г-ца Димитрова, задължително вижте леглото на живо. Аз съм го гледала мимоходом. Еми, много нестабилно ми се стори. Възможно е и да не са го стегнали добре при монтажа, но мен ме достраша като го разклатихме да не се катурне.
Моите деца спят на двуетажно легло, което съжалявам, че не направих навремето триетажно, както си мислех, защото "неусетно" стигнаха до бройка три и сега ще се местим в нов апартамент, понеже няма къде да сложим трето легло за дребосъка Wink Но нашето е много по-стабилна конструкция от икейското. За металните икейски, пък, съседката се оплаква, че скърцат.

Коментираните лампи са изборът и на дъщеря ми за новата и' стая.
Гадамер, благодарности за удоволствието от снимките. Бъдете щастливи!

# 153
  • София
Сега да ви питам за това легло на Икеа
 изглежда податливо на по-нататъшна обработка,  аз тъкмо размислих за двуетажното, но пък видях една детска стая с подобно- в червено ,и много ми хареса, так пак съм на черешата ...Ето го червеното
Скрит текст:

Дали , ако го боядисаме в някакъв цвят после ще цапа бельото или да се лющи?

Не, няма да цапа бельото и да се лющи. Преди 2-3 години боядисахме чамов шкаф с боя за дърво и метал на Дулукс, която ни тонираха в желания цвят и от тогава не е мръднал.
Снимки

# 154
Уааау,Мона,шкафът е станал прелест! А на сивите стени и хубавия паркет стои идеално!
Димитрова, боядисвай смело,нищо няма да му има на леглото! А то се монтира допълнително на стената и става наистина стабилно

# 155
Момичета, имам нужда от помощ. Не мога да се реша какъв цвят да боядисам стените в хола след като преправихме камината. Преди беше зелена и стените съответно бяха зелени, но сега нещо не ми харесва как се връзва. Ето няколко снимки:

# 156
В комбинация от сиво и жълто и бели пердета, ще се получи една страхотно!

Или пясъчно бежово, но и задължително бих сменила пердета!

# 157
  • София
Имам питане: има ли някой в темата, който има остров в кухнята и да го ползва за хранене, а не само за работна площ? Ние напредваме с ремонта на "бабин" дом и съм изпаднала с големи дилеми какво точно да направя. Общото всекидневно помещение ни е 4,85 х 6,30 м, замислила съм линейна кухня в дъното, обаче ми малее свободната площ на плота й и затова си мисля с остров да добавя такава; отделно не ми харесва трапезарна маса да разделя функционалните пространства във всекидневната. Бабата ни е "висока", 168 см, висока е по нейна лична оценка, свекъра е 189 см и хич не ме притеснява той как ще сяда на високи столове, обаче свекървата newsm78 newsm78 newsm78 нещо не си я представям да се катери. Тя ми е и близо 100 кг, от обикновен стол се поизлива малко отстрани. А остров на височина 80 см също не ми харесва...

# 158
Много ми се искаше само боята да сменя, че много харчове станаха по тази стая и любимия съвсем ще избеснее, пък искам и диваните да сменям скоро.

# 159
  • sofia

Проблемът на тези легла е, че като опиташ да седнеш на долния етаж главата ти се удря в горния. И на децата им беше неудобно като седнат на долния етаж .
Имахме такова двуетажно и вече е превърнато в две нормални легла.
Иначе си търпи боядисване без проблем.

# 160
Sharky*, аз не бих катерила хорицата по бар столчета ...
Дори и аз избягвам в заведения да сядам и се храня на такива. Недолюбвам ги, трябва да мисля да не падна;)
А защо масата да разделя зоните?
Не е ли просто 2 зони (помещението на две - като два правоъгълника).
Масата при кухнята; дивана в другата част.

# 161
  • Варна
Момичета, много ви благодаря за бързите отговори   bouquet, леглото -ако не отпадне, като вариант, ще е хванато за стената-със сигурност, боя и лак -ще им дам , колкото е нужно време да се проветрят и съхнат, а това че един ден може да се разделят на две отделни, е голям плюс ...

mona77, шкафа е страхотен, браво на вас .

...само пейки са ми пред очите , цялата къща - тук

# 162
ех, г-це бръкна ми дълбоко с тази къща ... завидях
мона, шкафа е станал страхотен- много хубав, наситен цвят, поздравления

# 163
  • София
Sharky*, аз не бих катерила хорицата по бар столчета ...
Дори и аз избягвам в заведения да сядам и се храня на такива. Недолюбвам ги, трябва да мисля да не падна;)
А защо масата да разделя зоните?
Не е ли просто 2 зони (помещението на две - като два правоъгълника).
Масата при кухнята; дивана в другата част.
Не си представям трапезарната маса да се ползва за рязане на салата, белена на картофи  и други подобни прозаични домакински дейности в кухнята. Прегледах доста снимки от паралелна тема за кухните и никак не бях очарована как изглежда. Иначе с ММ пробвахме как се седи на подобни столове в ИКЕА (там има голямо разнообразие, поне 15 вида) и не ми се стори чак толкова сложно и неудобно, обаче аз съм 179 см, не 168. Аз съм си чешит и по принцип не обичам традиционното българско заседяване на маса с препиване и преяждане - наяждаш се за 15-30 мин и се местиш в хола, след като си се наял. Иймсовете в сегашната ни трапезария силно помагат - на тях не можеш да се разплуеш Laughing, облегалките не понасят 100+ кг, облегнати на тях...

# 164
  • София
Sharky , защо не помислиш за вариант плотът на острова да продължава в плот на маса за хранене с нормална височина?
нещо подобно - не е най-добрия пример, но за обща представа

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0 … 253D6%3B600%3B454

Аз имам остров, но го правих по-късно от кухнята и не е за хранене. Сега - според пространството, разбира с - бих направила нещо подобно на показаното + конзолна маса за посрещане на повече хора.

Общи условия

Активация на акаунт