Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Благодаря ви за контактите. Много сте полезни.
Пина, проблемът ни с мухъла изглежда класически. Едната страна на кухнята е на външна стена, западна. Излезе мухъл на външните стени, които бяха запушени с някаква мебел, както и конденз под диван и спалня. На последен етаж сме. Голям + е, че се наложи да се освободя от багажите под дивана и спалнята и се оказа, че съхранявам неща, без които мога без проблем. Новата спалня е на крачета, без ракла и някак усещам повече въздух така. И е много освобождаващо и за душата да се отървеш от ненужни вещи.

Данон, браво за масата и пейката. Страхотни са! Стокхолм щяха да заспят, но...........късмет. Но и тази нашата Икеа много зле. Колко неща чакам да си купя и няма наличност от много време.

# 121
  • Някъде Там
Здравейте и от мен. Напоследък нямам много време да се включвам, но ви чета редовно. Както винаги показвате красоти на ниво. Кътчето на Богиня е разкошно, Лейди, спалнята ти много ми харесва (както всичко у вас). Аз не съм ви показала масата и пейката, които си "направихме" - мъжът ми изработи краката, а плотовете поръчахме при дърводелец. Дано ви харесат:
https://www.dropbox.com/s/laqjf14cjigz4gn/2015-04-13%2008.25.12.jpg?dl=0
Исках да купя 2 стола Стокхолм от Икеа за отсрещната страна на пейката, но докато отидем до София свършиха. За съжаление няма да зареждат пак и сега се чудя дали да не поръчам от Англия. За челните места съм решила да не държа постоянни столове там, защото става тясно. Ще купим 2 сгъваеми червени стола (пак от Икеа хаха), които ще слагаме за гости. Харесах как пасва червеното когато сложихме столчето за хранене на детето, което е червено, до масата.

Някой търсеше диван и искам да похваля фирмата, от която ние взехме диван. В Пловдив са и внасят дивани от Италия. Попаднахме на тях докато си търсехме механизми за едно легло. Много сме доволни:
https://www.facebook.com/italian.sofas?fref=ts

Здрасти danon може ли да ми кажеш от какво направихте крачетата на масата, много ми хареса, ще мрънкам и аз за такава Simple Smile

много благодаря   bouquet

# 122
  • Варна
По темата с мухъла да се изкажа и аз - в сегашното ни жилище, ново строителство на 7години вече, имаме мухъл точно на такива стени -които са голи, т.е. над нас не е покривна тераса, а има отстояние.

Както казва pina- няма спасение, с никакъв препарат , единствено си остава варианта съседа да си затвори терасата напълно и плочата да не се мокри-към момента не желаят, то и не настояваме де, защото и ние не сме си затворили нашите ...
Но наистина, ако жилището е с по-малко мебели, няма плътно долепени до стените мебели ,въздуха циркулира по-добре.

Това е един от минусите, ММ да се дърпа за новото малко жилище, защото няколко месеца през лятото няма да са достатъчни да изсъхне и ще запушим влагата с подовите настилки и по стените.

danon, страхотна пейка и маса, честито ...Аз нали съм на вълна пейки, и все в това са ми очите, и кожичката ви е много хубава  Simple Smile

# 123
Пропуснала съм масата и пейката - страхотни са!

# 124
  • Варна
Този синия шкаф, много хубав явно, а дали простира  newsm78 ако може и да простира вече ми го продадохте!!!

Шегувам се, разбира се и на мен повече ми допада от белия. То си зависи, колко детайлен е вече интериора и дали има нужда от още детайли или от балансиране. Но така или иначе това е въпрос и на индивидуално усещане.

Сега към въпроса ми, правили ли сте нещо подобно:
Скрит текст:

Скрит текст:

По конкретно какво искам аз: изграждане на гипсокартотена стена за едната страна на гардероба и отгоре пак около 20см гипсокартон, отдолу плъзгаща се врата (две или три крила) и етажеркиот стандартни плоскости, които ще се забият в тухлената стена в задната част на гардероба.

Крайната идея е да изглежда като вграден, а не като мебел.

Към какви майстори да се насоча сухо строителство или разбирачи от врати и плъзгащи механизми? И последен въпрос  Rolling Eyes може ли (здраво ли ще е) вътре да имам просто етажерки, закрепени за задната стена (тухлена), а не цяла дървена конструкция?

И към двата вида майстори - първо намери вратите, нека там да си кажат изискванията и след това при гипсокартончиците да ти изградят каквото трябва, според заданието. Нека майсторите на вратите да ти ги монтират, защото после си прехвърлят вината.

# 125
Doris, благодаря за съвета. Иначе ти имаш ли такава конструкция на вграден гардероб, какви са ти впечатленията?

# 126
danon, поздравления
ми не купихме ТВ шкаф, за сметка на това- доволно количество рамки за снимки най-накрая  Mr. Green

тази идея със синия шкаф на терасата особено ме блазни, че много ми хареса този шкаф  Peace

отивам да ровя в OLX за някой масивен скрин да сложа под телевизора

pina, последно детската розАвка ли ще е
да похваля, ако е така този абажур, който взех днес за бебешката ни стая /в розово, разбира се/

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 18:32 от mini_79

# 127
Danon, много добре са ви се получили.
Като чета за мухъла се сетих, че в новото жилище май и ние имаме такива стени и стая с непокрити тераси над нея. Мога ли с нещо да предотвратя появата на мухъл?

# 128
Миними много добре сте направили! А тези лампи са нови в Икея, нали? Особено за детска са много подходящи!
Данон, масата и пейката са стра-хот-ни! Браво на мъжа ти! А бе нали и аз искам такава,пък не ми се струва голяма философия, дали да не подгоня и моят мъж Grinning

Лейди,искрено ти съчувствам  Hug Ужасно е! Дано да се справите с пустия мухъл! И ние го минахме този път. След като живяхме две години в жилището, се появи една гадна миризма на маза и после остановихме, че това е мухъл по външната северна стена точно в детската стая. На нея , на бая голямо разстояние, стояха гардеробчето и една етажерка-повивалник и въпреки това. Махнахме мебелите, минах  стената няколко пъти с белина и разтвор против мухъл, после боядисвах наново. Купихме обезвлажнител и почнахме редовно да проветряваме. Оттогава не се е появявал повече. Мислим обаче да правим вътрешна изолация, че тук влагата е голям мор и кой знай, кога пак ще ни изненада!

Афродита, точно днес четох тази статия и вътре има предложение точно по твоя въпрос! На мен много ми хареса крайния резултат! http://www.houzz.de/ideabooks/46897248/list/vorher-nachher-ein-a … zu-seinen-wurzeln а от статията научих, как се чистил мрамор-с евтина водка Whistling

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 02:18 от Има ли значение?

# 129
afrodita76 според мен имаш богати възможности за избор на тапети - едноцветни, фигурални, комбинирани. 1, 2, 3
Ето няколко цветови комбинации, които биха паснали
http://www.homedesign9.com/2012/11/great-small-living-room-designs-by.html
Харесай цвят и тип и тогава питай по-конкретно. За малко помещение аз бих избрала по-светъл тон, и без това малко тежичко стои такава спланя.

Има ли... страхотна статия (само картинки гледах), почвам да ставам фен на бронза. Ама какви дръжки, каква маса... Heart Eyes

данон много хубава маса и пейка! Аз ММ абсурд да го хвана да ми направи, но и един дърводелец приятел имам, дето по приятелски ми ги прави нешата по половин година  ooooh! Завид!

А на ИКЕА това с доставките е хроничен проблем - поръчките ги правят в огромни количества директно към заводите за цял свят и като се изчерпат - чакаш докато дойде кораба или докато договорят новата поръчка. Ей това не им харесвам. Но при нас поне ако питаш и ти казват кога се очаква доставка (често е след 3 месеца, но ти казват поне).

# 130
Привет в тази прекрасна тема. Чета ви от месеци ,но чак сега се престрашавам да пиша конкретно.

От петък сме новодомци ,в момента събираме багажите и правим планировка на работата .

Няма да правим уж кой знае какъв ремонт , но ще изциклим и лакираме дървените дъбов под и ще лакираме в цвят тъмен орех , нов под с плочки в кухнята, нова бяла матирана кухня с инокс хладилник, печка, миялна , сушилня и пералня ,нов двоен гараж ,нови плъзгащи огледални врати в спалните , боя навсякъде ,нови прозорци в приземния етаж ,нов ламинат в приземния етаж и махане на ламперия и боя на стените в приземния етаж.  Докато тече ремонта горе ще сме долу в апартамента там .

Иначе къщата е 110 кв м на горния етаж и толкова 110 кв м  на приземния етаж  с 5 спални ,2 и 1/2 бани ,веранда отзад и голяма градина отпред и отзад на къщата .Ще има много трева за косене и сняг за ринене . Днес търсихме косачка и боб-кат за снега  ooooh!

Горе са 3 спални  , хол с вградена камина с камъни , трапезария , кухня, баня и тоалетна , а долу са 2 спални, голям хол с трапезария , голяма баня с душ кабина , перално/сервизно  помещение и стая за склад с рафтове и много вградени гардероби из цялата къща .Има по един във всяка стая , 3 вградени в коридорите и двойни и троен в двете големи спални на етаж .

Евентуално долу ще става отделен апартамент под наем тъй като си има отделен вход и външна врата и тук е популярно да живееш горе ,а ипотеката да ти се доизплаща почти нацяло от апартамент долу под наем.

Та сега сме със занимавки по квоти за кухни ,гаражи ,обиколка на магазините за дървен материал, подове, настилки, плотове и десени .

Горе решихме да направим нашата спалня да е бяло/черна с цветни акценти , другата спалня ще е за детето в светли пастелни -розово, синьо, лилаво и бяло с бюро/стол и легло ,а третата ще й е стаята за игра в цветовете на дъгата.

Спалнята й е правоъгълна около 20 кв.м. ,а стаята за игра е леко квадратна и е към 18 кв.м.
В спалнята ще е единично легло, вграден гардероб двоен ,бюро със стол ,а в стаята за игра ще са библиотека /лавици с книги , Икея комплект кутии , мек килим с възглавници и пейка с мека седалка за четене ,единичен вграден гардероб с кутии с играчки и игри и пластмасови кошове за играчки. Може да вместя и офиса там на едната стена.

Всичките кухненски неща от горния етаж ще отидат долу с хладилника, съдомиялната , шкафове и т.н. Или ще купим малка нова кухня ,но с уредите от старата. В момента го мислим за  апартамент и ще трябва кухня в трапезарията ,така че и при двата варианта ще е така с малка разлика в мебелировката .

Харесвам модерен и минималистки стил ,но къщата има малко по различен вид ,защото е на 60 години и не е ново строителство. Ще показвам снимки когато има какво да показвам ,а за сега само за записвам да гледам красоти и да се вдъхновявам от вас   bouquet

# 131
да похваля, ако е така този абажур, който взех днес за бебешката ни стая /в розово, разбира се/
https://cdn1.cdnme.se/429540/6-3/ikeahemsta_52c828e6ddf2b36bcab23960.jpg

Не знам. Имам колебания и не знам кога ще правим, каквото ще правим, ще видим. Но всъщност стените ги мислех сиви, а само пердетата розови. Но лампата си я харесвам там и не съм мислила да я сменяме. Замислих се детето как ще приеме промяната, те не обичат, особено като не я е поискала сама. А розово със сигуност ще поиска, рано или късно, дали да не изчакам. Вероятно няма да се наложи да чакам много, около една година.

# 132
  • Отвъд алеята зад шкафа
danon, поздравления
ми не купихме ТВ шкаф, за сметка на това- доволно количество рамки за снимки най-накрая  Mr. Green

тази идея със синия шкаф на терасата особено ме блазни, че много ми хареса този шкаф  Peace

отивам да ровя в OLX за някой масивен скрин да сложа под телевизора

И ние избрахме тези осветителни тела за детската стая, само че в бежаво-сиво (първите), много ги харесвам.

# 133
Kontesa, сериозна работа ви чака, като си представя нашите майстори, че им отне 4 месеца за 4 стаи и то без сериозни преустройки да правят, дано случите на читави такива ...
ще мрънкам- кухнята ни взе да дава фира, някой от пушерите на шкафовете вече не действат, кошницата и тя не се връща ... сигурна съм, че майстора ще се оправдае с производителя им

да споделя едно преобразяване на мебели- като ми вкарахте тези масивни дървесини в главата

http://www.bellemaison23.com/2009/09/diy-furniture-makeovers.html

ей този цвят много ме влече /за всекидневната става въпрос/

# 134
Kontesa, сериозна работа ви чака, като си представя нашите майстори, че им отне 4 месеца за 4 стаи и то без сериозни преустройки да правят, дано случите на читави такива ...
ще мрънкам- кухнята ни взе да дава фира, някой от пушерите на шкафовете вече не действат, кошницата и тя не се връща ... сигурна съм, че майстора ще се оправдае с производителя им
....
Благодаря. За 3 месеца трябва да сме свършили . Работата няма да е с фирма .Единствено бетонът и изкопите ще са с  човек от фирмата му. Мъжът ми е професионален строител и ще си върши нещата сам ,а аз ще съм помагач /интериор дизайн , т.е. момиче за всичко и за нищо съществено . hahaha

И на мен ми харесва показания цвят .Харесала съм сиви стени с бяло да са ми основните разцветки .Много стилно стои.
А жълтата маса е разкошна .  bouquet

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 09:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт