Нашите кухни-59

• 91 734
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Пак е тъмен дъб касъл на Хосе. Държах корпусът и плотът да бъдат с еднакъв фладер, че и подовият ни гранитогрес е с фладер и да не стане прекалено. При нас се оказа, че имат само дебели кантове за това ПДЧ, което оскъпи малко кухнята.
Всъщност няма и много избор на плоскости, които да се предлагат и за плот, и за корпус. Тъмният дъб май го има и вариант гръб, но не съм сигурна, понеже аз твърдо държах на плочки. Ето това е http://hosse.bg/product_details_49.html.
Ние ходихме да го видим на място и после ги помолих да ми дадат някаква изрезка. Вече с нея напасвахме цвета на вратичките.

# 196
  • Под Сините камъни
Скрит текст:
Пак е тъмен дъб касъл на Хосе. Държах корпусът и плотът да бъдат с еднакъв фладер, че и подовият ни гранитогрес е с фладер и да не стане прекалено. При нас се оказа, че имат само дебели кантове за това ПДЧ, което оскъпи малко кухнята.
Всъщност няма и много избор на плоскости, които да се предлагат и за плот, и за корпус. Тъмният дъб май го има и вариант гръб, но не съм сигурна, понеже аз твърдо държах на плочки. Ето това е http://hosse.bg/product_details_49.html.
Ние ходихме да го видим на място и после ги помолих да ми дадат някаква изрезка. Вече с нея напасвахме цвета на вратичките.
Благодаря  Hug

# 197
Именно поради тази причина ще я правя под плот, но незнам къде ще си отцеждам посудата ,а ко се наложи.  Rolling Eyes
Ние сме с такава мивка под плот от технически камък. За мен е невъзможно да не мия някои неща на ръка и това не ми е проблем. Имаме отцедник 90см в шкафа над мивката. Така всичко е скрито и подредено. Понякога (като днес, например), когато правя "готварски маратон" и всички тенджери, купи, джаджи на кухненския робот и т.н. са използвани, си постилам кърпа до мивката, докато се изцедят. Нищо фатално, не се случва ежедневно.
Много по-красиво ми е мивка без отцедник и така ще бъде и в новата кухня, която планирам.

# 198
Фата а там където ти е отцедника в шкафа, не се ли мокри самата мебел, не мухлясва ли или да се мокри непрекъснато, страх ме е от това и затова не съм предвидила такъв в шкафа. Т.Е. никъде не съм предвидила отцедници нито сушилници, само миялна., и мисля че е възможно да си блъскам главата след като всичко ми е готово. Другата причина поради която не искам сушилник в шкаф под мивката е че той няма да ми побере обемните тави напримар,които няма да се хванат в миялната, и когато си вдигна ръката с мократа чиния да я слагам горе, ще ми тръгне една бара вода по ръката та чак до подмишницата. Wink

# 199
  • Някъде на път....
..........Изплаквам дъската и я слагам зад мивката, ако на момента не мога да я забърша и прибера.
Аз няколко пъти и дървената дъска съм пускала в съдомиялната - не е фатално.  Peace
Виж, пластмасовите редовно ги мия в нея, дори при закупуването специално гледам дали са походящи за миене в съдомиялна и тогава купувам.

# 200
mileneira аз съм с гранитен плот и мивка под плот.Миялна имам и никакъв сушилник или отцедни.Някои неща мия на ръка (много малко) - или бърша веднага (много добро решение) или слагам директно на плот върху кърпа. Мисля, че няма да имаш проблем и без сушилник.Така е повече работното пространство, а за мен е и по-красиво.Гледам да нямам почти нищо на плота (лично предпочитание).

# 201
Ава и аз не искам да имам разни натурии на плота, предполагам че няма да имам проблем. Благодаря а мнението

# 202
..........Изплаквам дъската и я слагам зад мивката, ако на момента не мога да я забърша и прибера.
Аз няколко пъти и дървената дъска съм пускала в съдомиялната - не е фатално.  Peace

Зависи от дъската - аз прецаках една кръгла, която явно се състоеше от слепени няколко парчета - на финала на програмата ги намерих поотделно, разлепени  Laughing Та важно е да е от едно парче направена,за да няма проблеми  Peace
Аз, въпреки, че вече действам с миялната, все се налага да изплакна нещо на мивката, такъв ми е навика  - я чашка, ч виличка  Blush Нямам отцедник, но имам сушилник на плота и ми е много симпатично, не ме дразни. Аз и не разбирам какво толкова ви дразнят плотовете, по които има разни неща - все пак е кухня, ако там няма - къде   chef

# 203
Фата
Скрит текст:
а там където ти е отцедника в шкафа, не се ли мокри самата мебел, не мухлясва ли или да се мокри непрекъснато, страх ме е от това и затова не съм предвидила такъв в шкафа. Т.Е. никъде не съм предвидила отцедници нито сушилници, само миялна., и мисля че е възможно да си блъскам главата след като всичко ми е готово. Другата причина поради която не искам сушилник в шкаф под мивката е че той няма да ми побере обемните тави напримар,които няма да се хванат в миялната, и когато си вдигна ръката с мократа чиния да я слагам горе, ще ми тръгне една бара вода по ръката та чак до подмишницата. Wink
Отцедникът в шкаф за мен е най-доброто решение, за да няма голям безпорядък по плота. Кухнята ни е от вече 7-8г и нямам никакви поражения по шкафа. Той така е направен, че да влиза въздух отдолу и да не се запотява. Отдолу е решетка и тавичка, в която се събира водата. Изобщо нямам грижа за този шкаф, а и на 90см побира тави и тенджери. Само тавите от фурната не се побират, но аз ги изправям за малко зад батерията, после изтривам и прибирам. За стичането на вода по ръката ти, може и да го има теоретично, но това е вече толкова отиграно движение, че изобщо не му обръщам внимание. Явно изтръсквам каквото мия и после го качвам, нямам проблем. Както и да го измислиш, плотът няма да ти остане празен. С годините се трупат разни нещица и ние периодично правим чистка. Голямото  мислене е в началото, докато правим кухните, после с всичко се свиква.
Скрит текст:
Eто как е при нас. Първо се почва от прекрасен празен плот, после бурканче след бурканче ... Wink Но пак много си я харесваме и новата ще е почти копи-пейст на тази:

# 204
Имам същия отцедник в шкафа, като на Фата, но го взех без тавичката за отцеждане, защото редя само сухи чинии там. Много е удобен за съхранение, но мен спец. нищо не може да  ме накара да мия и прибирам мокри съдове там, отстрани на мивката ми е много по-лесно и мокрене няма.

# 205
И аз съм планирала в новата ми кухня отцедника за чинии да е в шкафа. Сега мивката ми е алпака и с отцедник и постоянно има нещо по него и ме дразни, искам да ми е прибрано всичко и подредено!   Crazy И без това почти няма да имам работен плот.
А да ви попитам някой има ли батерия с изтеглящ се чучур/мисля ,че така се казваше/ и доволни ли сте от него? Наумила съм си да вземем такъв.

# 206
  • Русе
Ooо, и аз имам доста неща по плота. Чопър, хлебопекарна (скоро може и да я сложа в шкаф, защото децата като са на градина, правя един хляб на 2-3 дни), ножове, стойка с подправки, микровълнова  и разни  бутилки и ... Под барлота пък е съвсем бомба паднала понякога Simple Smile Simple Smile. Обаче специално за миене, ами наистина не мия почти нищо, само големия ми нож, ако готвя много неща едно след друго, изплаквам го да нарежа следващото и като свърша - в миялната. Просто има нужда от повече прибори и съдове. Толкова съм свикнала с миялната от години, че не ми и минава през акъла да мия на ръка Simple Smile. Имам приятелка обаче, мивката й с две корита, мие доста често разни съдове и там ги суши.

Stediq, до скоро бях с такава на Видима. ММ се ядоса и я изхвърли Simple Smile. Все някакви проблеми с този маркуч и накрая се спука и всичко в шкафа с вода. Много удобна ми беше, но сега съм без.

# 207
  • Под Сините камъни
Аз ще съм с такава http://www.dekoraty.com/pr_images/17_19_32_tailor.jpg само ръкохватката е по различна.Продавам я доста в магазина,клиентите са доволни,дано и аз съм доволна  Peace
п.п китайска е  Peace

# 208
Благодаря ви момичета! Ние сме се спрели на тази Пирамис http://stedi.snimka.bg/other/vila.858190.35297935
 Дано да няма проблеми, то нищо вечно няма,ама все пак!

# 209
А да ви попитам някой има ли батерия с изтеглящ се чучур/мисля ,че така се казваше/ и доволни ли сте от него? Наумила съм си да вземем такъв.
Изтеглящите са с маркуч образно казано и е слаба част и не се знае кога ще се наводниш,имат едни смотани уплътнения ,а и факта,че връзката е мека....

Общи условия

Активация на акаунт