Нашите кухни-59

• 91 759
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Казанлък
 mileneira, доста се колебах, но накрая реших да е без отцедник, защото ще остана без плот в и без друго микро кухнята ми. Ако на 150см с ъгъла сложа и отцедник, ще остана само с плота на ъгъла и се отказах.Смесителя ми е предвиден за монтаж на плота, който ще е термо.
Комарче, тази мивка и аз я харесах, но не можах да разбера за какъв шкаф е. Моя е 50, а тази май е за 60.
medissa , аз ще имам съдомиялна, а за чашки и разни такива, които ще мия на мивката си взех едно сушило на икеа, което се закачва на тръбното окачване-много ми хареса в магазина и пести място. http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Wall-storage/Wall-orga … zers/23310/24441/ -закача се с кукички за лоста. Моето е черно.

# 181
Антонита 69 в такъв случай моят съвет е да си вземеш иноксова мивка, щом нямаш отцедник то тогава няма да ти се вижда варовика ,защото всъщност ти имаш само едно корито, което за да визиш дали има варовик тръбва да идеш до него и да се наведеш,пък и при всяко миена може да забърсваш с гъбичката, уверявам те няма да ти остават петна от варовик. Хем е по-евтин вариант, хем лично аз харесвам повече иноксовите мивки по ред причини.

# 182
  • София
Скрит текст:
Мерси, момичета   bouquet. Направих някои грешки с дизайна, но май само аз си ги знам Embarassed. Като се има предвид, че предварително нямах и визуализация, а само чертеж, който сама сътворих, в крайна сметка се справих доста прилично. Важното е, че ми е много удобна  Heart Eyes.

Аntonina69, права си мивката ми е монтирана на шкаф 60 см. На това изобщо не обърнах внимание, като писах Confused.

# 183
  • Раковски
Здравейте,

извинявам се за скачането в темата, но имам нужда от помощ. Харесах си вратички на Модекс - въпросът е могат ли да ми ги направят с вкопани дръжки...дали се изразих правилно, дано сте ме разбрали?!?

Може да им се обадите за да питате, инак тези дръжки които дават са около 15 лв бройката. Ако не те то конкуренцията им може и да може.

# 184
medissa , аз ще имам съдомиялна, а за чашки и разни такива, които ще мия на мивката...
Няма такива работи, никакви чашки на ръка, щом ще има съдомиялна!

# 185
  • На брега
Чашките и чиниите са ми най-малкия проблем. Те директно заминават в съдомиялна. И оборотните ми прибори за хранене дори са два комплекта и не ми се налага да премивам на ръка.
С тенджерите и големите съдове не е така. У нас всеки яде различно, салата се прави в големи купи, месене, задушаване, запичане с коричка, пържене и др... Дъските за рязане също рядко пускам там, защото повечето са ми дървени, а дъска се мие след всяко рязане на каквото и да е.
На мен, като ми мине през ръцете една тенджера или тава (или купа от тесто!) за да я остържа с телче, кече или гъбичка, да я намокря и насапунисам в мивката....и предпочитам просто да я изплакна с вода и оставя на отцедника, отколкото да я пъхам в машината. Относно икономичност разхода ми става двоен, защото веднъж съм я обработвала на мивката и главното - в машината заема място за 2-4 чинии. Плюс купата за салатата, някоя касерола от детското меню, тиган или тава от закуската и са я напълнили.
Нямам свободно стояща сушилник, но не мога да се лиша от одцетник!

# 186
  • Пловдив
Комарчената кухня и на мен много ми хареса. А от фирма ли е или майстор я прави! Ако ти се разказва-цвят, плочки, вратички. Аз нали още съм на етап събиране на информация Embarassed

# 187
На мнението на NovaTema съм. И ние сме със съдомиялна, ползваме я ежедневно, но пък големи неща, които ще заемат място за няколко чинии вътре, или пък чашата от кафе...
Комарче, и преди, и сега пак се накефих тотално на лампата в кухнята ти Heart Eyes

# 188
  • Русе
Е, то по тази логика не си купувайте миялна, след като всичко премивате, изплаквте, .... на ръка. Какъв е смислът. Всичко, което сте използвали, слагайте в миялната, като се напълни пускайте. Аз така правя, събота-неделя по 2 обикновено или 3 за два дни. Имам 10-11 г миялна, почти нищо не съм измила на ръка, освен шишетата на децата първите 4-5 месеца. Изплаквам дъската и я слагам зад мивката, ако на момента не мога да я забърша и прибера.

# 189
Кой е казал всичко? Ставаше дума за някои неща все пак. И 90% от нещата да си мия в съдомиялна, пак ми е полезно да имам отцедник или нещо подобно за целта. Кой както го разбира и харесва.

# 190
Сега мивката ми е с отцедник и ми е мн. добре, но в новата кухня мисля плото да е гранит, а мивката под плот, и ако има някакви инцидентни нещица ,къде ще ги слагам незнам, а ако ми остане мивката с отцедник , то няма смисъл от гранита, защото от плот 1,80см., 0,86 е мивка. Незнам дали няма да е грешка и после да съжалявам.

# 191
  • Добрич
Мисля, че нама да съжаляваш. Гранитът си е гранит.
Аз въпреки, че съм с отцедник на мивката, който използвам много и си харесвам, ако плота ми беше от гранит или техн.камък, бих предпочела мивка под плот. По-красиво е.

# 192
Именно поради тази причина ще я правя под плот, но незнам къде ще си отцеждам посудата ,а ко се наложи.  Rolling Eyes

# 193
  • София
Скрит текст:
Комарчената кухня и на мен много ми хареса. А от фирма ли е или майстор я прави! Ако ти се разказва-цвят, плочки, вратички. Аз нали още съм на етап събиране на информация Embarassed
mama mariana, кухнята е правена от майстор. Вратичките са на Модекс, слонова кост, корпусът е тъмен дъб касъл от Хосе. Плочките на гърба са серия Diamante на STN http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … iamante-6234.html. Миналата година, като ги купувахме много исках по-шаренки, тип марокански, но на пазара имаше само от скъпите серии, а 60-80 лв./кв.м нямаше как да дадем. Сега са пуснали големи красоти за около 30 лв./кв.м, но твърде късно за съжаление  Sad.
d_koleva, лампата ми е подарък, доколкото знам под 50 лв. и е от едно малко магазинче срещу пл. Възраждане, ако си от София. И аз много си я харесвам, но малко блести в очите, ако си в трапезарната част.

# 194
  • Под Сините камъни
Комарче,а плота какъв ти е?

Общи условия

Активация на акаунт