Нашите кухни-59

• 92 102
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, ще трябва да им звъним, ама надали ще може да се оправи или поне да се спре.
А тези лайсни, които са между плота и гръбчето, има ли други цветове, като например инокс или черно, защото тези които съм виждала са като алуминиеви и на нищо не се връзват. Виждала съм широки, дали има по тесни, даже възможно най-тесни?
Не искам да бъда груг,но много малко мебелни фирми колкото и да са велики не знаят как се монтира принт стъкло.Първо е задължително преди монтажа да се подлепи отзад с бяло фолио за да се запечата и да не дава сенки ,да не влиза влага,и да уеднакви евентуални разлики по стената /като цвят/.После преди да се монтира между плота и стъклото се оставят два милиметра и тогава се лепи.после тези два милиметра се пълнят с неутрален силикон иначе е възможно това петно да се получава и от химията на силикона ,а не само от влага.С подобни проблеми се сблъскахме още когато започнах със стъклени гърбове преди повече от 15 години.Сега ,ако стъклото наистина е принт ,а не фолио и е от влага има вероятност да се оправи.Ако не е принт ,а е фолио, защото някой фирми казват принт ,но правят фолио за по ниска цена тогава забрави.Ако петното е от силикона съвсем не става,просто ще спре донякъде.
А каква е разликата тогава между принт и боядисано стъкло? Не е ли едно и също, но второто е едноцветно, т.е. без картинка. Аз съм поръчала боядисано в бяло закалено стъкло за гръб, та ми е интересно какво би станало с него като го залепят върху монтирано предварително на стената ПДЧ за подложка. newsm78

# 601
Ами принта печата с малко по различна и не до там устойчива боя,докато боядисаното и да го накиснеш във вода няма проблем ,а подложката от ПДЧ за какво ти е,освен ,ако ствната не крива безобразно.А и боядисаните са си боядисани и не би следвало да прозират .Аз съм правил друго с лакобел стъкла/боядисани/.Залепвам зад лакобела второ стъкло  и по този начин става като калено а и става вече 8 мм ,без да го закалявам освен ,ако няма газов котлон

# 602
  • София
Ами принта печата с малко по различна и не до там устойчива боя,докато боядисаното и да го накиснеш във вода няма проблем ,а подложката от ПДЧ за какво ти е,освен ,ако ствната не крива безобразно.
Мебелиста каза че го правят така с ПДЧ подложка когато не е идеално права стената, тя на 220см е в много лека изпъкнала дъга, аз мисля че стъкло 6мм дебело може да се огъне по нея. А с какво се лепи боядисано стъкло когато се лепи директно в/у стената?( ако не е тайна)

# 603
преди да го залепя му слагам на местата за лепене бяло дебело фолио  към стъклото и независимо от това пак с неотрален силикон на мастър.А за огъването лека издатина в рамките на 4-6 мм не мисля ,че е проблем .То като е криво ,ще е кривои за ПДЧ то,с една дума и него трябва да му подлагат.Иначе не виждам какъв е проблема преди тази галемация един читав майстор да изправи стената за да си стане перфектно и после стъклото .Иначе от необходимите 6 мм отиваме почти на 30 ,което аз лично не одобрявам

# 604
  • София
преди да го залепя му слагам на местата за лепене бяло дебело фолио  към стъклото и независимо от това пак с неотрален силикон на мастър.А за огъването лека издатина в рамките на 4-6 мм не мисля ,че е проблем .То като е криво ,ще е кривои за ПДЧ то,с една дума и него трябва да му подлагат.Иначе не виждам какъв е проблема преди тази галемация един читав майстор да изправи стената за да си стане перфектно и после стъклото .Иначе от необходимите 6 мм отиваме почти на 30 ,което аз лично не одобрявам
Благодаря ifko за инфото, ще говоря с мебелиста, той споменаваше дебелине на плоскосттта 12мм+6мм стъкло та общо 18мм. И да огъването ще е някъде толкова.
Между другото старото ПДЧ за гръб на същата кухня,което ние с ММ сами монтирахне с 4 винта, за наше учудване се изви по стената и прилепна плътно.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 16:21 от ginger tea

# 605
  • Раковски
Гледайте стъклото да е право, изкриви ли се има напрежение и кой знае дали няма да се чупи, а си има начин на крива стена да залепиш ПДЧ-то право.

# 606
  • София
Гледайте стъклото да е право, изкриви ли се има напрежение и кой знае дали няма да се чупи, а си има начин на крива стена да залепиш ПДЧ-то право.
PeaceЗначи пак стигаме до ПДЧ-то за подложка, тъй като нямам сили и нерви вече да изправям стената, но да има ли фолио залепено за стъклото при това положение?

# 607
  • Някъде на път....
........
Благодаря ifko за инфото, ще говоря с мебелиста, той споменаваше дебелине на плоскосттта 12мм+6мм стъкло та общо 18мм. И да огъването ще е някъде толкова.
Между другото старото ПДЧ за гръб на същата кухня,което ние с ММ сами монтирахне с 4 винта, за наше учудване се изви по стената и прилепна плътно.

Аз само не разбрах защо плоскостта ще е с дебелина 12мм?  newsm78
От какво се ръководите?

# 608
  • София
........

Аз само не разбрах защо плоскостта ще е с дебелина 12мм?  newsm78
От какво се ръководите?
Нямам идея, така ми каза мебелиста, тези дни ще се чуем и ще го питам. Предполагам че с 18мм+6мм стъкло ще стане много дебел гърба.

# 609
  • Раковски
Дебелината на този гръб би трябвало да е толкова дебел, че да е здрава и да не се криви, може би ще използват мдф или гръб от плот.

# 610
Моля за мнение относно готварска печка или вградена фурна. Какво ще кажете за това
http://www.tehnomix.bg/gorenje-BO637E30XG
това http://www.tehnomix.bg/gorenje-ect-310-csc
или това http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-GORENJE-EC-67320BX/p/702525
от какво сте доволни?

# 611
  • Под Сините камъни
Катя ,според мен е по добре  отделна фурна и плот

# 612
Мерси! Препоръчайте ми определена и ми е трудно да се ориентирам със символите: променлив грил и т.н.

# 613
  • Под Сините камъни
Мерси! Препоръчайте ми определена и ми е трудно да се ориентирам със символите: променлив грил и т.н.
Аз си взех Горение,но все още не са в експлоатация
Забелязвам че повечето момичета си взимат на АЕГ или Електролукс

# 614
Аз си взех Горение,но все още не са в експлоатация
Забелязвам че повечето момичета си взимат на АЕГ или Електролукс
Харесва ми, това ли е фурната http://www.tehnomix.bg/gorenje-BO647A30XG?

Общи условия

Активация на акаунт