Мъжът ми е в чужбина...

• 39 672
  • 645
  •   1
Отговори
# 510
Реалността всеки си я прави сам.
И сериозно ли виждате връзка м/у това да оставиш жена си пред раждане сама и да хукнеш по командировки с искане да каца вкъщи в 18 ч. по принцип?
Явно аз познавам само сбъркани работодатели, които сами предлагат други варианти в такива (тоооолкова редки) случаи. Все пак човек става родители 1-2, макс 3 пъти.

# 511
Ей, жива я оплакахте тази жена! Crazy
Голяма трагедия! Sunglasses

# 512
  • Сф
На някои хора ценностите се измерват във валута.ха ха

# 513
  • София
Реалността всеки си я прави сам.
И сериозно ли виждате връзка м/у това да оставиш жена си пред раждане сама и да хукнеш по командировки с искане да каца вкъщи в 18 ч. по принцип?
Явно аз познавам само сбъркани работодатели, които сами предлагат други варианти в такива (тоооолкова редки) случаи. Все пак човек става родители 1-2, макс 3 пъти.
Вече се обръща в излишно надскачане.
Не съм твърдяла, че така трябва да бъде по принцип, а съм дала аргументи, защо може да се случи и от там- защо не бива да се правят трагедии ала " американска сапунка". Peace

# 514

За нея явно е...

absurt, пак казвам, има случаи, които го налагат и при тях тя нямаше да се замисли, има и такива, които са лични решения, тогава човек се замисля и споделя.

# 515
  • в сърцето на един мъж...
Жената в момента е хормонален балон, който се раздува от всяко по-малко нещо. Не, не е чак толкова нормално да я остави мъжа й преди раждането, но пък и в крайна сметка, при естествено раждане всички знаем, че бебетата не се раждат на термин  Wink Хубаво е да се успокои жената и да не вреди и на себе си, и на бебето си. Мъжа няма да й помогне кой знае колко в болницата. Да, несравнимо преживяване е да е с теб там, но като не може, не може. Няма смисъл да се обсъжда колко е лош той, щото така е пожелал или така е станало. В крайна сметка не знаем мотивите му. А и чак пък да изпадаме в крайности колко ще се грижи за жена си и децата си, щом не е сега в родилното. И изобщо няма причина да се превръща всичко в драма и да се твърди, че мъжа е безотговорен - вече стана ясно, че на първото раждане е присъствал. А и жената не е съвсем сама, все пак има и друга подкрепа.

# 516
  • Linz
Момичето като е поставено в ситуация без избор, съвсем човешко е да опиташ да я успокоиш, вместо да наливаш още масло в огъня. Какво да направи, да се разведе ли, че съпругът й точно сега трябва да замине? Предполагам, че са уточнили кой ще помага тези 10 дена и не я зарязва без да го интересува какво ще става докато го няма.

# 517
Да де, и аз казвам, че има случаи, в които се налага, но не е човешко да й подхвърлят каква глезла е и как въобще мисли, че нещо толкова ежедневно като раждането на дете може да се поставя на везните с командировка! Като го прочете чак виновна ще се почувства за подобен каприз  Crazy
Съвсем нормално е да очаква да е при детето си, когато се появи на бял свят, а вече какво ще се случи е отделен въпрос и това си е тяхно лично решение.

Никъде не съм писала - безотговорен.

# 518

За нея явно е...

Не, дори сама ги го казва, но вие силно драматизирахте нейните усещания.

Напълно наясно съм, че няма за какво да се тревожа, знам, че ММ не ме изоставя, просто обстоятелствата налагат отсъствието му, но пак не мога да спра да рева.

# 519
Майка ми има приятелка, на нейната възраст горе-долу, едното ѝ дете е по-голямо от мен, другото по-малко. Та тази жена преди 10-15 години замина в чужбина да работи, дори изкара образование там. Мъжът ѝ остана тук, пенсионира се, защото имаше здравословни проблеми. Имаха си дългогодишен брак, преди жената да замине, не се е чувало да имат семейни проблеми. Замина уж, за да изкара някой лев, устрои си се там и се прибира един път годишно и когато се прибере, са си съвсем нормално семейство, отстрани погледнато. Последните няколко години мъжът се влоши още повече здравословно, почти не излиза от тях, но жената си отива обратно в чужбина след новогодишните празници. Иначе си се прибира в България да си почине. За толкова години сигурно е изкарала достатъчно, но пак заминава, виждайки, че мъжът ѝ става все по-зле. Майка ми казва, че последните няколко месеца линейката идва средно по веднъж седмично да спасява мъжа и случаите все повече зачестяват. Явно е, че си отива и ще дойде момент, когато няма да могат да го спасят. За себе си не мога да открия причина да зарежеш човек да умре сам като куче, при условие, че претендираш, че той все още ти е съпруг и част от живота ти. Поне да остане известно време, докато той си отиде, и тогава да замине пак в чужбина.

# 520
айде да не съдим хората, а да си гледаме собствените проблеми.

# 521
айде да не съдим хората, а да си гледаме собствените проблеми.

Точно така.
Тя си знае защо заминава.

# 522
  • София
Ами ще заминава жената - нали и в чужбина има определени дни отпуска.
Няма как да седи тук и да го чака да почине.
А  все пак 2 деца и болен мъж искат  пари. Дори и с максимална негова пенсия - няма как да се издържат.

# 523
  • Bristol
А той защо едно време не е заминал заедно с нея, да я подкрепи, а я е оставил самичка да се бори?! Животът не е толкова елементарен, за да можем да кажем,това е черно, а това - бяло. Има много нюанси.

# 524
  • Сф
Ами ще заминава жената - нали и в чужбина има определени дни отпуска.
Няма как да седи тук и да го чака да почине.
А  все пак 2 деца и болен мъж искат  пари.Дори и с максимална негова пенсия - няма как да се издържат.
Хм,звучи трогателно и възвишено,но повечето жени,които са с години навън си намират по някой..там

Общи условия

Активация на акаунт