Последните три месеца само чета, но вече имам нужда от конкретни напътствия и се надявам да ме ориентирате. Откриха ми киста 4 см в яйчника- следя при двама гинеколози, мнението и на двамата е, че е ендометриозна. Така изглежда на ехографа, в допълнение с леко завишени стойности на туморен маркер. Пробвахме с кратко лечение с Дуфастон - малко са и намалени размерите, но това го обясниха с влиянието на месечния цикъл. Мнението и на двамата е за операция, като единия директно ми каза да предприема мерки, другия- ми изписа Оргаметрил, за да я следим още малко. Нещата вървят към лапароскопия. На 30 съм, не съм раждала и нямам такива планове скоро макар че ми казаха, че забременяването е най- доброто противопоставяне на тази болест. Предупредиха ме обаче да се насоча към прецизен лекар и добра техника, за по-щадяща операция. От Варна съм. До момента изводите ми от проучване на специалисти са:
- д-р Александров, АГ Варна- четох, че работи много фино, но като цяло специализира в инвитро и по-скоро не е точният опериращ за моята диагноза. Иначе ми е най-удобно като локация. Незнам с каква техника разполага.
- д-р Попов- София- разбрах че преглежда и оперира в Шейново и във Вита. Подсъзнателно съм се насочила към него, не знам в коя от двете болници техниката е по-добра.
- Плевен- тук ми е най-неясно- знам, че има частна и държавна болница. Имената които най-честно се спрягат са на проф. Горчев и доц. Томов. От Варна знам и за д-р Кирилова. Предполагам, че има и други добри гинеколози, но наистина не знам към кого да се насоча и в коя от двете болници. Затова пък откъм техника и начин на осъществяване на операцията вероятно там ще съм най-спокойна. Просто не ми е никак познато, всичко което научих е от форумите.
Затова моля тези от вас които имат опит за съвет- искам да попадна в добри ръце. Не искам да ме режат на поразия. В същото време ако не дай си Боже се окаже нешо по-сложно, да може да се реагира.
Чудя се дали да следя още малко или да не губя време и да действам. Абе колебая се...
Оххх и още въпроси имах, но сега съм притеснена и ги забравих. Ще съм ви благодарна за актуална информация.