Как да отгледам босилек

• 8 282
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
А саксиите къде ги държите? Аз нямам тераса, приобщихме я, та-дали ще виреена закрито?
На пролет си взех коренчета от пазара. Толкова им се радвах, но мъж ми като си ходи на село каза, че били изсъхнали. Нещо не ми върви с цветята. Обичам лавандула, имаше в Лидъл, живя две седмици и замина....кой да чете, че не обичала вода.

# 31
Моят босилек е на закрита тераса,върви добре ,но не е на пряко слънце  Peace

# 32
  • по пътя
Моят е в кухнята,северна, без пряко слънце.Изобщо забравям да го поливам, но върви, да му се чудиш. Grinning

# 33
Нашия е на двора ,по цял ден го пече слънцето и става по 40-50см.висок. семената купувахме преди 4 години от ''джъмбо'' ,бяхме ги затрили ,но миналата пролет ги открихме в едно пликче ,съмнявахме се че ще се получи ама то взе че стана. Не го прибираме изкара си зимата покрит само с найлон ,не е измръзнал хич. Клонките ,които бяха полегнали на земята са си пуснали коренчета и са в перфектно здраве. Тази подправка ,както и ригана имам чувството ,че са плевели хванат ли се веднъж трудно можеш да ги умориш. Ригана го местихме на по-добро и удобно място , ама каквото остана от коренчетата на старото място порасна наново.

# 34
  • Sofia
Ей го и моя миналогодишен босилек, на целодневен пек на южния балкон. Simple Smile 
Събрала съм семена от него и ще ги пробвам.

# 35
  • София
Босилек гледам в саксии на терасата, както и в саксии на двора на село и на двора. От скромният ми опит, не може да се върви срещу природата и определено тази билка си иска земя, слънце и широко  Laughing

Това ми е гръцкият босилек в саксия. Не съм особено впечатлена, но върши работа ( ако не е коментирано, е идеално средство срещу комари)  Mr. Green
Скрит текст:

Розмарин , който често използвам:
Скрит текст:

И естествено босилек на двора, ами разликите са очевидни ( но този не е гръцкият, а друг май обикновен го водят  Laughing )

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 14:54 от Madam S

# 36
  • На брега
Madam S, кога го отгледа такъв висок в двора? Laughing Този в градината ми е 4-5 пръста стръкчето, а този в сандъчетата е 4-5 листенца Mr. Green.
Риганът обаче, ми е с височина почти 1.50 и е под ореха.

За Тулси/Свещен босилек съм мераклийка сега.

Общи условия

Активация на акаунт