Аблация на сърцето - 6

• 86 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София - Бургас
хаха, Девичка - тук съм, всичко чета;)
и снимчиците на Танчето следя:)))
Аз утре летя за Рим:) Малдивките са все още далеч - ноември:)))
Сърчицето е добре, но още пия 12.5 мг беталог сутрин Grinning решила съм да го спра след Рим:) да видим ...Wink  Ще включа и магнезии, но не веднага...Simple Smile първо ше изследвам;)
Много ви се радвам:* Бъдете здравички :*

# 301
Весело изкарване, Калейче! Чакаме и твоите снимки. ( дано имаш по-добър късмет от мен с нета, за да ги публикуваш веднага)

# 302
Да се отчета и аз. На 22.06. имам записан час при д-р Трайков в Токуда. Преди това ще правя контролен холтер. В интерес на истината вече почти нямам пристъпи на висок пулс, само кръвното ми играе от време на време. На половинка беталок зок съм+антидепресант 1/2  /на психологическия минимум също/ Явно комбинацията ме поуспокои. Сега ще видя холтера какво ще покаже. Надявам се да се овладеят нещата медикаментозно и да не стигам до аблация. Единственото ми притеснение е, че ми предстои ембриотрансфер, който отлагам от 8 месеца, защото ме тресна сърцето тогава. Ще го коментирам с Трайков като ми дойде време за прегледа при него. Послушни сърчица пожелавам на всички.

# 303
Успех Пати !   Това, което пиша по-долу не е адресирано до теб .
Днес ми се наложи да ходя на стоматолог. За да ми извадят зъб трябва да спра за три дни антикоагуланта . След няколко месеца приключвам с медикаментозната терапия и ако все още се появява екстрасистолната аритмия изобщо няма да се замисля , ще отида на втора аблация. Представих си каква беля са лекарствата , ако се наложи спешна хирургическа интервенция .

# 304
Добър вечер и от мен!
На Пати стискам палци всичко да е наред и по-безобидно отколкото изглежда!
Танче, каква втора аблация? Тази екстрасистолна аритмия много ли е силна при теб? Какво чустваш? На мен откакто ми пуснаха пейса на почти постоянен работен режим не усещам екстрасистолите. Може и да имам но наистина не усещам за разлика от преди. След около месец ще има контролен холтер и там ще си покаже какво имам и какво не...Това разбира се не го приемай като някакъв вид агитация за пейс...просто само казвам за сравнение.
На Калейчето - приятен път и весело изкарване! Simple Smile

И имам един въпрос, извинявайте ако ви притеснявам...едно от момчетата което пише тук във форума беше дал информация за една джаджа, която се слага на смарт телефона и ти прави ЕКГ. Само че тя се доставя в САЩ и още 2-3 държави, България със сигурност не е в списъка...та има ли някакъв начин все пак да се поръча и достави? Ще съм благодарна ако това момче се включи и даде повече инфо.

# 305
Дани, аз бях с предсърдно мъждене . след аблацията на четвъртия месец се видя тази аритмия , която била "много по-лека" от ПМ и проблемът се решавал с аблация. За мен аблацията е най-добрия вариант , по съображения, които изложих в предишния пост. Както казва един приятел, всичко е сложно, когато има съпътстващи заболявания . А те с годинките се трупат ли трупат, особено когато си живял неразумно като мен. И идва момента , когато питаш-абе аз онова петнадесетото хапче за склерозата пийнах ли го ,баби,или не. Като му дойде времето ще му мислим (ако изобщо сме в състояние за такава дейност) . Затова ден за ден да го караме .

# 306
Дани, аз бях с предсърдно мъждене . след аблацията на четвъртия месец се видя тази аритмия , която била "много по-лека" от ПМ и проблемът се решавал с аблация. За мен аблацията е най-добрия вариант , по съображения, които изложих в предишния пост. Както казва един приятел, всичко е сложно, когато има съпътстващи заболявания . А те с годинките се трупат ли трупат, особено когато си живял неразумно като мен. И идва момента , когато питаш-абе аз онова петнадесетото хапче за склерозата пийнах ли го ,баби,или не. Като му дойде времето ще му мислим (ако изобщо сме в състояние за такава дейност) . Затова ден за ден да го караме .

smile3501 newsm10
така си е...помня от предишните части на този форум, че беше с ПМ...и слава богу тази гадория е махната...иначе с трупането на годините....абе не ми се мисли....ще се държим Simple Smile

Пожелавам лека и спокойна нощ на всички, ще се "чуем" пак.  smile3524

# 307
Не се колебайте при евентуална нужда от втора (още по-малко от първа) аблация - медикаментите не само, че не са трайно решение, но на всичкото отгоре колкото по-дълго време се приемат, толкова повече токсични странични действия изявяват, а ефективността им рязко регресира. Освен сърца, имаме и черни дробове, щитовидни жлези, бъбреци и т.н., които е не по-маловажно да функционират добре и дълголетно. Моята щитовидна жлеза от 10-месечен прием на кордарон (за превенция на предсърдна екстрасистолия и ПМ) бе отровена и със завишени показатели, а ме уверяваха кардиолозите, че има хора, които пият тази гадост с години - гарантирано ги поразява в очите, белите дробове (освен в щитовидната жлеза)... Аз съм минал 1 ЕФИ и две аблации и ако се наложи, ще се подложа и на трета. Засега, слава Богу, изглежда, че ще мина "само" с две, но човек никога не знае какво крои бъдещето му.

Поздрави на всички!  bouquet

# 308
Как 1 ЕФИ, а две аблации? Thinking
Аблация без ЕФИ има ли?

# 309
  • Пловдив
Здравейте , скоро не съм писал понеже няма за какво. След последния ми пристъп се взех малко в ръце, изследвания (кръвни) холтери ,посещения при кардиолог. Всичко добре, само тия пусти екстрасистули ,които ме мъчат ама и на тях им намерихме цаката. Магнезия ми беше малко нисък и ми изписаха MAGNE B6 3 по 1 на ден. След една седмица прием екстрасистулите рязко намаляха и се чувствам доста по- добре.  Честно казано бях малко скептично настроен към магнезия, но явно съм бил в грешка .   Поздрави на всички и добър ритъм .   Hug

# 310
Ама станахме едни менделеевчета...Чудя се къде се губят тези елементи . Аз имах проблем с калия , вие компенсирате магнезия . Кой знае още колко неизследвани елементи не са в норма , то като се наруши равновесието , системата зацикля.

# 311
Здравейте приятели. Виждам, че Таня се интрресува от у-вото 'джобно Екг'. Аз от моя кардиолог съм информиран, че то може да се вземе от английския амазон примерно. Да се достави до България без проблем. Самата джаджа представлява кейс за телефона към който се купува, мисля че я има във варианти за няколко модела и един универсален. Тегли се приложението, което  се свързва с у-вото някак, чрез wifi/bluetooth , не съм сигурен, и нещата се задействат. Ако някой от вас си вземе ще се радвам да сподели впечатления. Би било хубаво да има информация на български от първа ръка... Иначе аз и моето мъждене сега сме в Италия и чакаме за преглед вече 5ти ден. Късно ми бе запазен часа. Майка ми държи да бъда лекуван тук... Някой чувал ли е нещо за аблации в Италия?

# 312
Аз пращах Епикризи в Германия и Франция , за чиито болници съм чувала добри отзиви . За Италия представа нямам , но моят съвет е да се съобразиш с присантимана майчин.
Забравих да пиша за моята зъбна одисея . Стоматологът се изприщи с мен, тъй като в силните упойки имало адреналин и знаете какво следва . Държа ме един час, за да види дали ще прокървя . Чуплив багаж , отврат!

# 313
Как 1 ЕФИ, а две аблации? Thinking
Аблация без ЕФИ има ли?

Да, има - работната хипотеза бе, че интензивната и честа екстраситолия при мен предизвиква/завършва с ПМ. Целта на първото ЕФИ (ноември 2013 г.) бе да се установи откъде (от коя зона в сърцето) иде неправилната ел. активност и евентуално да се изолира въпросната зона с аблация. Да, ама нищо не се откри: сърцето не реагира дори медикаментозно на опитите на електрофизиолога да предизвика надкамерни екстрасистоли. И не последва аблация. Няколко месеца по-късно почнах да излизам от ритъм през две седмици и д-р Трайков реши да предприеме директно изолация на белодробни вени (тъй като това статистически е най-честата зона, предизвикваща ПМ), което и се случи юли 2014-та...

# 314
Майка ми държи да бъда лекуван тук... Някой чувал ли е нещо за аблации в Италия?
Сбърках темата и видях въпроса. Избягвам да се намесвам за неща, които не са ми минали през главата, но си спомних за мой бивш студент.Няма да разказвам цялата история, но баща му беше професор онколог (доста възрастен тогава) и не вярвам да не е избрал най/доброто за детето си. Не сме се чували и виждали много време, не знам дали дори си е тук, в Италия (за студента ми говоря), но му писах един мейл. Ако ми отговори, веднага ще пиша. Кураж на всички.

Общи условия

Активация на акаунт