Отговори
# 540
Софи, честити розови гащи!  stork-girl

GS (gestational sac)- големина на плодния сак
CRL (crown-rump length) - това е дължината на бебето от върха на главата до опашката.
BPD (biparietal diameter) - диаметър на главичката на бебето
TAD (transverse abdominal diameter) - диаметър на нивото на коремчето
FL ( femur length) - дължина на бедрото
AC (abdominal circumference) - обиколка на корема

Сталинка, дано резултатите са добри за токсоплазмоза  Hug
Рокси, поздравления за хубавите новини от прегледа!   bouquet
Сузи, вече официално честито! Щастлив съвместен живот ви желая  married

Да ви се похваля, че сърбежа и зачервяването изчезнаха, явно Клотримазола свърши добра работа  Laughing
Аз по принцип съм на преглед на 8 май и ми се струва, че е минала цяла вечност. Всички покрай мен ме питат какъв е пола и си мислят, че знаем, а не искаме да казваме (Що за глупост ooooh!) Нито корема ми е чак толкова голям, нито усещам бебето, но вярвам, че всичко е наред и гледам да мисля позитивно smile3502

# 541
Малачика, палчета горе  Peace
Росито, аз съм 17г.с. навършена, предписаха ми вече магнезий и си го пия, че като видях мъненкото как съм го стиснала кат в менгеме и направо ми дожаля  Mr. Green
И хич не сме дъртички, точно сме си   newsm27 Възрастта доста смъква резултата, дано всичко е наред  Praynig
Сталинка, честит ти момък! Огестана са ти го предложили заради Омега 3 мастните киселини, всичко останало в него се дублира в Пренатала, виж само за някакви Омегасъдържащи, ако е необходимо  Peace
Калина, и аз мисля, че резултатите ти са повече от добри!

Не можах да разбера какво искаш да ми кажеш  Embarassed Embarassed Embarassed

# 542
Сталинка - щом не ядеш риба ти липсват най-вероятно омега 3 мастни киселини. Фенрис пише, че тях ги има в Огестана, затова са ти го предписали. След като приемаш Пренатал и в него всичко е почти същото като при Огестан, освен тях, можеш просто да си вземеш допълнително към Пренатала таблетки Омега 3, вместо да сменяш на Огестан (според мен не е добре да вземаш Огестан и Пренатал заедно, трябва или едното или другото).

# 543
  • София
Че можеш да вземеш само Омега3  Peace

# 544
СофиМ честити розови гащи stork-girl
Сталинка честити сини гащи  stork-boy

Браво на всички за хубавите резултати  Hug

de3demonka защо ще ходиш на ФМ в 16 г.с. , аз ходих в 13 и сега между 19-23 ми каза, да не би аз да се бъркам нещо  newsm78

# 545
Благодаря ви, момичета!  Hug Shiker, благодаря ти за тълкуването на резултата Simple Smile))) Утре ще кача снимки и видео във ФБ групата Simple Smile Прекрасна вечер от мен! Simple Smile

# 546
Сега вече разбрах  Laughing Laughing благодаря за което ами тогава варианта е освен да спра Пренатала да си изпия Огестана защото вече ги купих и след това ще си продължа Пренатала само ще добавя Омега 3  Naughty

# 547

GS (gestational sac)- големина на плодния сак
CRL (crown-rump length) - това е дължината на бебето от върха на главата до опашката.
BPD (biparietal diameter) - диаметър на главичката на бебето
TAD (transverse abdominal diameter) - диаметър на нивото на коремчето
FL ( femur length) - дължина на бедрото
AC (abdominal circumference) - обиколка на корема

smile3502

Товa е много полезно, блaгодaря   bouquet
Ще помоля дa го кaчите нa първa стрaничкa  Heart Eyes

# 548
Радвам се, че ви е било от ползва! Аз го взех от този сайт с календарчето, което имат повечето гинеколози и по него следят дали всичко с размерите е нормално. Най-долу има и инфо Simple Smile  Hug

http://www.ladypill.com/calendar.php

# 549
Пети лунарен месец, А! ми то не остана Crazy, а всичко съществено тепърва предстой.  Heart Eyes  bouquet Hug
Аааа аз искам да попитам дали и при някой друг е така - като сядам рязко и ме пронизва в яйчниците и почна да ме наболява кръста като седа продължително време.  newsm78
Усетих, че се чувствам най-добре в движение.

# 550
Дудинка и аз като се застоя ми е кофти. Но движа ли се, няма болежки Simple Smile
Пети месец, да Simple Smile как лети времето ...

# 551
Гледам много от вас вече си запазват час за ФМ, нали се прави в 20 семица, пък и толкова ли е трудно да запазиш час / аз 20с. ще съм края на май, началото на юни/.
Искам да попитам момичетата от Пловдив, къде се прави тази ФМ / мисля, че в Пазарджик не правят, а Пловдив ми е най-близо/.

# 552
  • Сливен
Дудинка, втората ФМ се прави между 18 и 22 г.с., така че ние, които сме с термини в началото на октомври е съвсем нормално сега да ходим на това изследване.
Честито на всички за хубавите новини от  прегледите ви   bouquet
Аз имам вече един болчици в кръста, а и един нерв, който се прищипва при всяка моя бременност, но с първата се обади чак накрая, а предната и тази съвсем в началото, та като се застоя или залежа , после ми е трудно да стана. Гаденето и то продължава. На работа още не знаят, чак се чудя как никой не се е усетил - винаги поддържам форма, особено като се зададе лятото, пък сега съм се позакръглила освен коремчето -  като кажа тези дни, че е съм в почти 5-ти месец ще припаднат направо.
Хубав ден на всички  Hug

# 553
  • Italia
Добро утро група.  Simple Smile
Честито на всички,разбрали пола.
Аз ще ходя на ФМ края на май, тогава ще съм в 20 седмица. Исках по-раничко,но така ме насочи доктора. Днес запазих час,пак не успях са се доредя до Чавеева, но и от Искилиева миналия път останах доволна.
До тогава ми остава да пазя леглото и да се надявам,че няма да имам повече проблеми  Praynig
Да питам- имате ли главоболие? От лежането ли,незная, но усещам една пулсираща болка в цялата глава. Не е от кръвното  newsm78

# 554
  • В къщурката на хълма на феите
оф и аз си живея с мисълта, че имам време да си запиша час за втората ФМ, най-много да ме изненадат неприятно .. да ми мине прегледа днес при ЖК, ще сметна долу горе кога ми се пада 20та седмица + някой друг ден и ще се обадя до Надежда да си запиша час, защото съм доволна ..

имам един малко по-друг въпрос: кръвта ми за БХС от Надежда я изпратиха в Майчин дом и ми дадоха упътване как да си видя резултатите след приблизително 10 дни .. моите 10 дни се падат точно на 1ви май, та въпроса ми е: да почакам до 04.05 и тогава да проверя или и на 30.04 има вероятност да са ми излезли резултатите?? някой да има наблюдения?? благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт