Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 643
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
На Дафинов лист й завидях за стената с гардероба в спалнята. Не знам какво точно мислиш там да правиш, но аз веднага бих продала или изхвърлила сегашния гардероб и бих си дръпнала един на цялата стена. Открай-докрай, с врати до тавана! По възможност с цвета на стените, за да се слива с тях и да не си личи, какво точно е това. Това ми е мечтата и май такава и ще си остане, заради техническите пречки да го направя. Все има някоя врата не на място, някаква чупка... Толкова да мразя свободно стоящите гардероби. Грозни са, заемат много място, "тежат" в помещението.
За хола не разбирам какво те притеснява. Щом си решила да хвърляш, проблеми нямаш. Трудно е когато искаш да промениш нещо, но по една или друга причина не можеш да изхвърляш Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 01:49 от птица

# 256
[ у Самурайка е много яко и о чудо, там има три деца, а няма играчки навсякъде! У нас играчките са, като плевели - никнат там, където не ги сееш  Mr. Green.

...и поглеждаме в другия край на хола и край с чудото.  Grinning Но се мерва част от екстерора, който също мисля да снимам като цъфне жасмина, съвсем скоро демек.
 Утре ще ходя до онова селце ъс старите къщи и обещавам да ви наснимам красоти.

съпружка давам и моето предложение - слагаш бюрото на 3.70 стената като го мушваш в нишата с дълбочина 15 см. Бюрото си го представям нещо такова като полиците влизат в нишата. Под прозореца се смества диванче, до него гардеробче (удобно ще поеме и завивките за гости). Не знам дали държиш на ТВ шкафче, но аз бих сложила този икейски еФтин пред диванчето като масичка с възможност за лесно местене. Не бих слагала кресло, а нещо леко  newsm78  туй например , пак с идеята да се размества лесно.

При дафинов лист звучи много интересно, с много потенциал, но наистина е много работа. В темата за преправянето много ще ти помогнат със съвети. Цветовите комбинации, които изброи много ми харесват! Heart Eyes Аз бих запазила едно от креслата и бих го претапицирала в някакъв абсолщтно шантаф тюркоазен десен с жълти възглавнички. Особенно ако е от онези теееежките, с високите облегалки, стил Богиня. Моля те, дръж ни в течение как върви  Praynig От мен една идея ли да го наречем, и аз не знам, но винаги съм си мечтала да имам на разположение старо жилище, което да има нужда от нискобюджетен ремонт. Та мечтата ми е да хвана един паркет и да го боядисам бял  Embarassed Много се кефя на скандинавските апартаменти със стари разкривени д'шемета в бяло или черно с красиви килимчета метнати по тях. Ние все гледаме да пренаредим, изциклим, лакираме, ламинираме....

Арчо тежка задача. Палци!

# 257
Не отговорих на карамелена за къщите и традициите. Ето блога на една българка, която живее тук, с много снимки и хубави обяснения.
http://japanboryana.blogspot.jp/
Някъде бях търсила средна квадратура на жилищата тук поради същите въпроси в друга тема, та помня, че в Токио живееха най-тясно - 64 квадрата средно, за Япония общо беше 120 средна площ на жилище.

# 258
Моля момичета, дискутирайте и предлагайте Simple Smile. Искам да изхвърля всичко от хола, да го преобразя в друга стая /приемам предложения какво да бъде/, да пренаредя и обновя спалнята. Писна ми от тежките мебели и неудобната подредба. Стаите трябва да се "олекотят", ако мога така да се изразя.
Благодаря на включилите се. Птица - и аз си го мислех това с гардероба, но не знам как да го реализирам. Ще бъда благодарна за всяка идея  bouquet.

# 259

При дафинов лист звучи много интересно, с много потенциал, но наистина е много работа. В темата за преправянето много ще ти помогнат със съвети. Цветовите комбинации, които изброи много ми харесват! Heart Eyes Аз бих запазила едно от креслата и бих го претапицирала в някакъв абсолщтно шантаф тюркоазен десен с жълти възглавнички. Особенно ако е от онези теееежките, с високите облегалки, стил Богиня. Моля те, дръж ни в течение как върви  Praynig От мен една идея ли да го наречем, и аз не знам, но винаги съм си мечтала да имам на разположение старо жилище, което да има нужда от нискобюджетен ремонт. Та мечтата ми е да хвана един паркет и да го боядисам бял  Embarassed Много се кефя на скандинавските апартаменти със стари разкривени д'шемета в бяло или черно с красиви килимчета метнати по тях. Ние все гледаме да пренаредим, изциклим, лакираме, ламинираме....

Арчо тежка задача. Палци!
[/quote]

Самурайка,сякаш си прочела мислите ми! Много обичам да преправям и да гледам снимки преди и след!
П.П. Опашатото до прозореца е разкош Heart Eyes

Дафинов лист,дай снимки! Може да ни дойдат повече идеи!

# 260
Дафинов лист, наистина мебелите са прекалено много за размерите на стаите. С почти същата мебелировка аз се задушавах, при положение че холът при мен е 5.20/3.80, а спалнята 4.00/4.50, така че, напълно те разбирам за желанието ти да разместваш и изхвърляш.
Моето предложение е да използваш и двете стаи за спалня, като в първата част обособиш гардеробното, а във втората част оставиш само спалнята с едно кресло/фотьойл. Скицирах горе-долу какво имам предвид, като библиотеката може да отиде и зад фотьойла в спалното помещение, а пък на мястото на малкия диван може да има две кресла, или едно и т.н. вариации.

# 261
Ема ме подсети - какво ще кажеш спалнята да дойде в първата стая , с изход на балкона, а вътрешната да стане един walk-in-closet - гардеробно-библиотеко-кабинет?
http://www.affordableclosetsystems.com/_img/gallery/closet_choco … ear_walk-in-1.jpg
http://www.affordableclosetsystems.com/_img/gallery/closet_candl … ght_walk-in-2.jpg

# 262
За гардероба на Дафинов лист - аз лично си представям нещо такова, подобно на големите гардероби в антретата на панелките от 80те години. Винаги съм завиждала на познати с такива. Не е нужен гръб, при теб и страници, щом ще е от стена до стена. Една стабилна рамка на под, стени и таван, която да носи вратите, и на нея 4 врати - дали плъзгащи се или обикновени, зависи от разстоянието между гардероб и легло, желанието ви и парите, разбира се Laughing С обикновените врати е по-евтино и по-удобно, според мен. Можеш да отвориш 2 врати едновременно, с плъзгащите се е крило по крило. Сигурно може и повече, но тогава носещата конструкция ще трябва да е по-масивна, обемиста и пак - по-скъпа. За плъзгащите се е и много важно да се добре направени, защото са по-тежки и по-бързо се развалят! Вътрешната част може да е икейската гардеробна система, Столмен май се казваше, или по-евтинка самоделка със стенни релси, държачи, рафтове и лостове от Бриколаж или Практикер. И двата варианта дават голяма свобода за разпределението вътре , както и за промяната му при нужда.
В темата наскоро някой беше показал изпълнено подобно нещо!

Мисля, че ще е грешка да залепиш леглото странично до стена. Не пести кой знае колко място, но пък никак не е удобно за ползване. А и при вас помещението е много добро като разположение на врати и прозорци, направи си удобна класическа спалня. Един такъв гардероб от стена до стена няма въобще да привлича погледа и доминира в стаята. Ще "останат" само леглото и 1-2 шкафчета. Аз дори бих се лишила от едното нощно, дето и без това почти за нищо не стават и не събират, за сметка на малък скрин. Тоалетка пък въобще не бих слагала. Кой днес седи и се пудри пред тоалетка Simple Smile По-скоро бих се огледала за местенце за някакъв стол или малко кресло.

ПП. Не съм разбрала, че Листчето разполага с толкова голяма къща и свободна площ, че може да си позволи цяла стая за гардеробна, а холът всъщност не й е хол Simple Smile Това променя нещата. В такъв случай давам рамо на предложението на Самурайка. На Ема идеята не ми допада заради новият коридор, който на практика се образува. По-добре да бутне стена или премести вратата, отколкото да прави нещо в нещо и стеснява хубавото помещение с разни чупки и кръпки.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 12:32 от птица

# 263
Да поитам само - не може ли да се отвори самостоятелна врата към спалнята на Дафинов лист, за да не се преминава от хола в нея?

# 264
Благодаря на всички, които се включиха  bouquet.
mumbas, не може. Ако беше възможно още преди години щяхме да го направим. Каква е била тази мода, не знам. Съседката каза, че точно за такъв апартамент си е мечтала преди 45 години - хол, свързан със спалня ooooh!. Нито е удобно, нито е практично. Мога да избия врата на мястото на гардероба, но ще се свърже с детската. Абсолютно неуместно. Няма как да се обединят двете стаи, защото м/у тях са тела на комини, а съседите се топлят на дърва. Аз съм го посочила на чертежа.
Ема, благодаря за чертежа, но нещо не ми допада - събират се прекалено много неща до вратата.
samuraika, и това съм го мислила, но сякаш изисква прекалено голяма инвестиция, а и не знам дали ще свикна да спя огледално. Оф, ама и аз съм една. Спалнята ми е най-закътаната стая в апартамента и не се чуват шумовете от другите стаи и стълбището.
Най-много ми допада предложението на птица.
Моля, дайте предложения какво и как да сложа в т. нар. хол + спалнята с предложението на птица. Търсих снимки на подобни интериори, разгледах ги, но все още не съм си избистрила идеите в главата.

# 265
  • Бургас
Дафинов лист, аз с радост бих се разделила с тоалетката, полиците над дивана, шкафа зад балконската врата, табуретките, а най-вероятно и със секциите (ако не могат да се реновират) и за себе си бих направила това...

# 266
vessita, благодаря bouquet. Всичко се изхвърля от хола. Няма да оставя нищо от старите мебели. Само ще използвам част от секцията, за да си направя библиотека. Проектът ти ми хареса, но има нещо за уточняване - няма как да има шкаф до вратата, защото там има чупка /нарисувала съм я/ и до вратата остават 10 см. Вратата се отваря навътре, т.е. тази стена ще стои празна. Също така не искам да слагам нищо пред радиатора /може на известно разстояние/. Ще ме накарате да оставя само фотьойли, ей Simple Smile.
Имам и друг проблем - съпружието се опъва, не му се занимава Crossing Arms. Как ще се оправя сама, не знам. И да ви се оплача - не мога да ги продам тези мебели. Гарнитурата е нова, пуснала съм я за никакви пари, но никой не я иска. Какво да ги правя, кажете?

# 267
Какво да ги правя, кажете?
Като мен - подари ги на нуждаещи се Peace

vessita, страхотна визуализация!

Момичета, виждали ли сте някъде такъв контакт, като този в Икеа не се брои, тъй като може да бъде свързан само в комбинация с вграденото осветление от същата серия.

# 268
Ема, предлагах ги, но не ги взеха. Ти ги пусна като обява или...?

# 269
  • Бургас
Радвам се, че ви е харесала заигравката ми  Hug Визуализацията е с реалните размери на стаите, но не знаех къде точно са вратите и с какви размери. Дафинов лист, ако имаш изпъкнала стена преди портала според мен ще стане интересно да се боядиса в цвят, различен от останалите, защо не и тапет.
Защо не си запазиш диванчето в този хол, а фотьойлите да разхвърляш по другите стаи  newsm78 Дори да оставиш цялата композиция, за мен табуретките отежняват, махни само тях.
Ако можеш и , ако е удобно за теб да качиш снимки на двете стаи момичетата тук със сигурност ще ти дадат страхотни идеи как да уползотвориш всичко и да изхвърлиш максимално най-малко мебели.
В Бургас си имаме магазини за мебели втора употреба, вярно, че дават малко пари, но, ако искаш да се отървеш от нещо си е плюс. При вас няма ли такива магазини?

Общи условия

Активация на акаунт