Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 707
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз чета на диагонал малко, но абсолютно подкрепям, че дивана и фотьойлите на Дафинов Лист са директно за боклука или продавалник ако имат фенове. Адски неудобни и кофти са ми.

# 301
Ама сте ми калайджийки  Laughing Hug
Медтта реагира с киселини и за да се готви безопасно трябва да се калайдисат съдовете (освен ако не са тигани за запичане само) Затова тавите са бели (калайдисани) отвътре. А мед се чисти с оцет и сол. Peace
http://www.wikihow.com/Clean-Copper

Ема ама много хубаво е станало "след"  Heart Eyes И ние много сме се местили, толкова, че учителя на баткото като ме попита "добре де, откъде е това дете" и...аз му разказвах половин час  Grinning Я разказвай за кухнята, както как я подреди?

# 302
Ема, имаш ли картинки на интересни кухни покрай твоя проект да споделиш?
Аз пък да ви кажа новото двайсе за нашата спалня-проемних тотално концепцията и реших, че искам това. Два гардероба от ляво и дясно (стената ми е 393 см) и един голям скрин/мебел ще си купя за отсрещната стена да си го ползвам пак за дрехи, тоалетка и др. Само незнам как да наместя контактите, така че да са леснодостъпни.

# 303
  • На брега
Калай и мед са различни метали. Медните съдове се калайдисват защото окисите им са отровни. Калая е тънък защитен филм върху меда. Лошото е, че е калайдисан и външния борд. За градината ми трябва, тая тава, не за хола -грубоватичка е, наистина. Отстрани градинската люлка ще я поставя, че като ми насядат гостите там и си държат бирите на земята, а пепелника в скута Mr. Green. Ще пробвам ако стане, ако не- прибирам си я обратно в мазето.
ПП Ще откриват Икеа и във Варна!

# 304
# 305
Върху медта калайдисват, така ли? Аз от това, което съм чела е че се помеднява съда, защото изтънява и то само външната страна на съда. Може да са различни технологии, не им разбирам.

Гледам, гледам сега и медните съдове са алпака отвътре. Не знам кой яде от калаено покритие. Ама преди като не е имало такива технологии явно така са правили хората. Аз и от медно избягвам, но от външната страна стои много ефектно.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 15:57 от Цонна

# 306
ПП Ще откриват Икеа и във Варна!

Да, да, да! Ти от къде разбра? Аз сега дочух от слухове, на мястото на Практикер, когато преместят него. Но Практикера е взел да си стяга багажа, макар че сградата им едвам я почнаха  Thinking

# 307
  • На брега
blue_water, у нас е точно така! Има и ракла на гърба на спалнята, почти с дълбочината на гардеробите. Там съхранявам сезонни неща и не ми се налага да я отварям често. Нямам етажерки над главата - ММ го е страх Crazy само някакви графики. Отсреща е скрин с чекмеджета и шкаф с две вратички и ключалка заради любопитен дребосък наоколо.

Калайджийки, калайджийки Joy. Медните съдове разпределят много равномерно топлината за това са хубави за готвене. Съдът е меден, а отгоре се полага защитното покритие от калай (бял), защото калаят е с много добри антикорозионни свойства. В някой региони калайдисват само отвътре, където е контакта с храната/питието, а в някой - целият съд... и така скриват красотата ма меда.
Не само мед се калайдисва. И старите консервни кутии са с калаено покритие.
Пина в тук го прочетох!

# 308
Нова тема, и аз сега видях статията, като гугълнах. Аз го чух от жена, чийто мъж работел по проекта, казва, че е сигурно.

# 309
Хора, отвратително грозни/груби са тези фотьойли Sick
Ето моите бивши цък
И за сравнение същото ъгълче сега Simple Smile

И нещо куриозно - снощи докато не можех да заспя и мислено подреждах бъдещата си кухня, изброих, че съм живяла на 22 различни места/жилища през живота си Crazy
Чудно е станало , а фото тапета откъде е ?

# 310
blue_water, у нас е точно така! Има и ракла на гърба на спалнята, почти с дълбочината на гардеробите. Там съхранявам сезонни неща и не ми се налага да я отварям често. Нямам етажерки над главата - ММ го е страх Crazy само някакви графики. Отсреща е скрин с чекмеджета и шкаф с две вратички и ключалка заради любопитен дребосък наоколо.
...
При нас няма да има място за такава ракла, най-много 20 см дълбочина и то неотваряема. Ако е удобно би ли показала снимка може и на лични. Къде са ви контактите?

# 311
.. а фото тапета откъде е ?
При тези симпатяги си го поръчах.

Момичета, кухнята е от Икеа- бяла, изчистена. Ще я съчетавам със стара кухненска маса и столове, стар хладилник, стар шкаф, една етажерка.....и това е в общи линии. Но аз си се вълнувам като ученичка Simple Smile
По повод Икеа, лично на мен ми е много удобно. Ето, за кухнята, сама си направих разпределението, отидох на една консултация, колкото да опишат всичко с каталожни номера и след няколко дни отидохме и я натоварихме. Писнало ми е да се занимавам с майстори, с поръчки, с чакане и размотаване. Където и когато мога да си го спестя, не пропускам.
Та на Варна ѝ пожелавам скорошна Икеа Peace

# 312
И след майсторите трябва да викаш други майстори да дооправят поразиите от първите. Stop

# 313
Абе отвратителна напаст Mr. Green

Masculine Chic Heart Eyes

Ето една кухня, която много, ама много ми харесва:

# 314
  • На брега
Къде са ви контактите?
Зад мебелите Mr. Green! При заварено положение. Един зад раклата за нощна лампа, зад скрина (с разклонител) за ТВ и не помня още за какво -модем, телефон... Двоен на свободната стена с прозорец отстрани на спалнята за радиатора и един свободен. Налага ми се да ползвам разклонители и удължители. Утре ще снимам.

Тази кухня и на мен ми допада заради удобния достъп! ММ никога няма да се съгласи за такова малко разстояние между плота и горните шкафчета. За мен би било идеално. Аз стигам само най-долните рафтове, а вторият на пръсти и без да достигам до дъното.

Общи условия

Активация на акаунт