Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 689
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
shinebox , рядко го използвам, ако трябва да намеря нещо навътре в шкафа и не съм сменяла батерии досега - не мога да ти бъда полезна. Може да си купиш 1 за да видиш дали ще е достатъчно светло в гардероба. Според мен за тази цел най-добре е вградено ЛЕД осветление, което се включва с отварянето на вратата - то наистина силно осветява.

# 286
  • софия
Дафинов лист, много ми харесва последната ти идея. Стаята не е толкова голяма, така че и само с готино удобно кресло за четене ще е хубаво. Успех!

# 287
На мен пък ми се струва, че така разположена библиотеката, ще стеснява още повече и без друго тясното помещение. По-добре би било да бъде до вратата, на мястото на дивана, а пък ако изобщо има диван, той може да бъде пред библиотеката.

Аз снощи редих до никое време моята кухня, чак до картините го докарах Laughing
Надявам се предстоящия дълъг уикенд наистина да започвам вече Simple Smile

# 288
Дафинов лист, пробвай само с дивана за продан. Ако е само той, по можеш да намериш желаещи. Особено ако е разтегателен.
Фотьойлите с табуретките аз бих запазила. И двата. Ще си направя читателско ъгълче за мен и половинката. Само един фотьойл ми се вижда недостатъчно, дори и децата ти да са големи и изхвръкнали от дома.
Секциите - изхвърляш някоя, ако са в повече, махаш вратичките на останалите, минаваш с бяла боя (като Ема на вилата) + по една малка помощна масичка до всеки фотьойл за книгата и чашата с чай, кафе или вино Wink и ето ви чудесна стая за релакс!
Не разбрах последно имаш ли друго помещение за всекидневна и гостна или не? Ако имаш, горното решение е най-добро.
Сред секциите има ли гардеробче. Би могло да се пъхне до стария гардероб в спалнята. С боядисване на вратите или подмяната им за уеднаквяване, може дори да си спестиш главоболията за поръчка на нов гардероб, както и мърморенето на съпружето Laughing

Сега погледнах в OLX, ами то много холни гарнитури се предлагат Shocked Огромни! Секции също! Май трудно ще намериш купувач, затова подарявай дивана и някоя излишна секция, другото опитай да приспособиш. Ако не ти хареса, винаги можеш и тях да изхвърлиш!

ПП. не помня на Ема старите мебели. За селската й къща ли говорим?

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 12:03 от птица

# 289
  • софия
Чак сега видях, че това до вратата е  диван, мислех, че пак е библиотека.

# 290
Хора, отвратително грозни/груби са тези фотьойли Sick
Ето моите бивши цък
И за сравнение същото ъгълче сега Simple Smile

И нещо куриозно - снощи докато не можех да заспя и мислено подреждах бъдещата си кухня, изброих, че съм живяла на 22 различни места/жилища през живота си Crazy

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 12:25 от Емa

# 291
Дафинов лист, много ми харесва последната ти идея. Стаята не е толкова голяма, така че и само с готино удобно кресло за четене ще е хубаво. Успех!
Peace И на мен много ми харесва!
идеи за грозника

# 292
Ми ето, този последният с какво е по-добър от Еминия! Освен, че си полагаш д-то върху нац. флаг Crazy Ако нещо си им набрал Joy
Добре, бе, хора, как само едно кресло. Не са ли двама! Мъжът къде, в ъгъла с купичка на пода Mr. Green

Ема, страхотна статистика извади! Завиждам Peace
Под живяла, наистина ли ""живяла" имаш предвид или преминавала/временно отсядала? Хотелски почивки, гостувания на близки и приятели, общежития и специализации, тях броиш ли?

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 13:11 от птица

# 293
  • На брега
На мен пък ми се струва, че така разположена библиотеката, ще стеснява още повече и без друго тясното помещение. По-добре би било да бъде до вратата, на мястото на дивана, а пък ако изобщо има диван, той може да бъде пред библиотеката.

Аз снощи редих до никое време моята кухня, чак до картините го докарах Laughing
Надявам се предстоящия дълъг уикенд наистина да започвам вече Simple Smile
И аз мисля, че може да поставш диван пред библиотеката, като се освободиш от табуретки и кресла (или поне от едното). Дори голяма холна маса не ти е нужна да ти се пречка пред дивана. Ако държиш на масичка отстрани, тук са коментирали едни помощни с плот влизащ над дивана. Преди време Гаргамела даде много сладурска идея на някого за масичка от поднос или тава, а и някаква евтина малка масичка може да се открие и в продавалника.

Ема, успех!

Сега кажете как лъскате медни съдове Mr. Green? Хвърлила съм око на една стара, медна тава за сладко и лютеница... Искам да я лъсна и да я пробвам дали ще стане точно на такава малка помощна масичка с основа от ковано желязо. Калайдисана е обаче! Как да сваля калаеното покритие? Има ли някакви специални дискове или четки за ъглошлайфа да се пробвам. На ръка не става определено...

# 294
Относно моя кабинет:

Арчо, тя стената се оказа права.  Embarassed Embarassed Embarassed или поне права на 1 м. и последните 10 см. има лек наклон при вратата.

Самурайка, много хубаво предложение за библиотека с бюро.   bouquet

Вчера след половин ден в Икеа си тръгнахме само с библиотека и бор машина.  Grinning На всичко отгоре измислих съвсем друго място на библиотеката и ако я позиционирам така както мисля ще трябва да купя още една.

Дафинов лист - не проследих всички коментари, но в спалнята бих затворила с врати стената на 3 метра, тоалетката бих сложила под прозореца, леглото по средата, ако има място за шкафчета ок, ако не без тях. За другата стая - бюро под прозореца, а на стената 4 м. - библиотека с две красла от двете страни + табуретки за краката или лежанка като на Богиня.

# 295
Еха, страхотни предложения. Благодаря на всички  bouquet. Имам да мисля още докато започнем.
Ема, и на мен ми мина подобна идея - диван пред библиотеката.
Птица, имаме и друга стая - дневна, в която си гледаме тел. и т.н. Искам да си направя нещо като библиотека - аз съм луда читанка и евентуално да си работя нещо на лаптопа. За него не ми е необходимо бюро. И още нещо - заради тези комини имаме чупка и в спалнята на 3-метровата стена с гардероба ooooh!.
NovaTema, имам страхотна табуретка на село, която е от типа на виенските столове и отдавна съм си я заплюла за помощна масичка.
съпружка, нищо няма да слагам пред радиаторите - спира се топлината, а и без това не ни е много топло.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 14:28 от dafinov list

# 296
Калайдисването не е ли медното покритие, не съм запозната с терминологията, извинявам се. Embarassed

Сега е хита на сезона да се качват медни тигани в кухнята и да висят, висят... Ама за хол не  мога да си го представя в ролята на помощна масичка. Ще трябва цял котел, май... Laughing

# 297
Относно моя кабинет:

Арчо, тя стената се оказа права.  Embarassed Embarassed Embarassed или поне права на 1 м. и последните 10 см. има лек наклон при вратата.

супер !
аз пък по моя въпрос съм в задънена улица - де що има бабиери не им се чува за замяна с доплащане . ще се мисли друго решение явно ..

# 298
Под живяла, наистина ли ""живяла" имаш предвид или преминавала/временно отсядала? Хотелски почивки, гостувания на близки и приятели, общежития и специализации, тях броиш ли?
Птица, живяла, да!
С родителите ми няколко жилища, при баби и дядовци в детството сме живяли, после при свекъри, после с мъжа ми няколко жилища, на няколко места извън Б-я, на квартири и т.н. И сегашното жилище няма да ми е последно Simple Smile

Почистването на медни съдове го свързвам с калайдисване, ама не знам дали е така newsm78

# 299
Арчо, аз без да съм бабиера не бих се навила на такава авантюра, но ти се радвах на оптимизма.

Калайдисването не е ли слагането на ново медно покритие, но защо пък се нарича калайдисване, когато калаят не е мед. Да не би вътрешната част на съда да се покрива? Има си тесни специалисти за това, но за външната част знам, че се покрива с мед от време на време. Обърках се.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 14:46 от Цонна

Общи условия

Активация на акаунт