Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 530
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Това е наистина хубаво, но на мен посоката ми е друга, а и нямам чак толкова много пространство, площта на помещението е 34 кв.м.,  ниската част по-скоро би била перпендикулярна на острова (Т-образно) и, предполагам, по-смислено би било да е подвижна. Отделно, островът няма да има мивка или котлони, те са ми вече в линейната част (имаме тръби за газ, доведен до печка). Засега съм се "закучила" кухнята да е от ИКЕА (сметанов лак),  имам направен някакъв базов проект на линейната част, явно ще трябва да си запиша час за дообработване на проекта и добавяне на острова.

# 166
  • София
И перпендикулярна, и подвижна също е решение и може да стане интересен завършек на кухнята, а и удобство. Зависи напълно от разположението ви, но ти ще го измислиш най-добре, не се съмнявам  Simple Smile

# 167
Оф, и ние се мухлясахме. От веднъж. Зад гардероба, външна стена, класика. Сега се чудя какво да го правя.  ooooh! Ама така става, кутийка, северна, много мебели.  Tired

Шарки, ако наистина стане "бабин дом" и аз не си ги представям скокнали върху щъркели.  Можеш да пуснеш все пак един чертеж да поразгледаме?

# 168
Харесват ми ниските острови. Мисля даже да си сложа в кухнята, много удобни ми изглеждат.
http://www.alno.us/alnosys3/569.0.en.html

# 169
  • София
...

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 15:10 от Sharky*

# 170
  • София
Аз нали ви се бях оплакала преди половин година от мухъла в предния (сега "немски") апартамент, Сменихме стъклата на дограмите (аз не съм инженер, но детективски ми беше направило впечатление, че мухъл има около прозорците, чиито стъкла стояха мътни, с конденз отвътре) и, воала, мухъл повече не се пoяви. Go figure newsm78.

# 171
  • Варна
 Sharky* , а нисък остров, както е по предложение на Stef4о? Свекърва ти нали е по-нисичка, на нея ще и е удобно да работи на по-ниска плоскост,и така ще имат и маса, и работна площ...

# 172
Sharky*, а маса предвиждаш ли изобщо?

Направи Т  остров на 80 см - мисля всички ще сте доволни.

И аз не обичам заседяване на масата Wink)) Друго си е на мекичко.
Но на нея правя и куп други неща - пишат се домашни, опаковат се неща, подаръци и какво ли още не.
Т.е. използва се активно.

# 173
Момичета, за тези пейки, които толкова харесвате, нали не забравяте, че за да стане този в средата, трябва да вдигне външния Simple Smile Освен ако е двуместна пейка, което пък я обезсмисля. Поне аз така си мисля Simple Smile
Шарки, не може ли да им направите работен плот 60/120, успореден на линейната част (малко п-образна кухнята) и до него маса. Когато имат гости, масата ще се издърпва, за да се ползва от всички страни, иначе ще е залепена до плота с 2 стола отпред. Зависи разбира се колко голяма маса искат, посрещат ли често гости и как, но щом обмисляш да ги лишиш от маса въобще, значи стандартна от 70/120 ще върши работа. С плот 60 см, ширината става около 130, колкото е и сега мястото там. Не си представям възрастни хора да се катерят по столчета- щъркели.
Хладилникът къде ще е? мястото в ъгълчето е много подходящо, защо няма да е там? Ако ли пък няма да е там, тогава плотовете ще са повече.

# 174
  • София
Lorenca, по първоначална идея, исках да избегна масата, вместо  нея да се ползва острова (аз затова питах дали някой от вас има опит с подобен подход), с поне 25-28 см  надвес от поне 3 страни на плота отгоре. На птица идеята ми харесва, най-близо до предложеното от Ваяна е, ще си поиграя довечера или утре и аз с кашони, за да си го представя триизмерно. Хладилника засега съм го "сложила" до газовия котел, вляво на линейната кухня.

Що се отнася до потенциалното потребление - апартамента го правим, когато съвсем грохне един от свекърите, да ги изтегляме към София (те сега живеят в малко градче в Родопите). Ние имаме и други малки жилища в София, които даваме под наем, но не са толкова близо до нас, а аз тъкмо се отървах от софийския трафик и не си представям някой ден мен или ММ да си губим времето с часове, защото трябва да обгрижим свекърите през 5 квартала в шести. Аз даже банята я планирах така, че евентуално да може да се влиза с инвалидна количка под душа... До момента на идването им тук, обаче, се чудим дали все пак  да не го дадем под наем, на по-височка сума - с идеята да филтрираме наемателите до такива, които биха могли да си позволят да плащат на чистачка  newsm78. Иначе подобен приход не ни е жизненоважен, и с него, и без него... В големи дилеми се набутах, и ММ взе да дава "фира" от време на време покай ремонта, хем си знаех, че без нерви няма да мине. Дизайнера го прескочих тоя път, още ми държи мокро как ме ядоса покрай къщата с нивата на ламинатите и трапезната маса.

# 175
  • Варна
Пиле, и двойка да е пейката-защо се обезсмисля? Защото могат на нейно място да се сложат два стола ли ?
 Аз така или иначе нямам да имам място за диван, и отделно маса с 4 стола, но не ми и харесва идеята от едната страна на масата диван(че) , а от другата и страна столове, защото който стои на дивана, ще се чувства като малко дете на масата за хранене ..

А  да се стои само на столове няма да е удобно, затова пейката може да се ъпрейтне на сядащата и облягаща част с възглавници, или нещо по -меко дори ...
Скрит текст:

# 176
Ми де да знам що Crazy
Аз харесвам пейките, да не мислите, особено тези, които показвате в темата.
Но сме имали пейка-шкаф, правена от баща ми навремето. Много беше удобна в ъгълчето и доста неща се прибираха под нея, но наистина си беше "стани, за да седна/стана"  Grinning

# 177
  • ту тук, ту там
Подобни терзания като г-ца Димитрова имам и аз! Другата седмица мислим да вземем икейската Angsta, да видим как ще е! Ако не ни хареса, поне е евтино диванчето, та няма да ме е яд толкова много!

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 12:32 от elleni

# 178
  • На брега
Lorenca, по първоначална идея, исках да избегна масата, вместо  нея да се ползва острова (аз затова питах дали някой от вас има опит с подобен подход), с поне 25-28 см  надвес от поне 3 страни на плота отгоре. На птица идеята ми харесва, най-близо до предложеното от Ваяна е, ще си поиграя довечера или утре и аз с кашони, за да си го представя триизмерно.
Двама човека ли ще се хранят там? Не се задълбочих в детайлите по-горе (извинете ме, ако повтарям нечие предложение), но надвеса може да ти е удължен и завършваш с крака в единия край на острова за да могат да си разположат краката удобно под масата (господинът си е височък Mr. Green).
Или пък, в единия край на острова да има монтиран сгъваем плот на пантички. При височина на острова 80 см - допълнителния плот-маса става с прилична ширина за двама човека един срещу друг.

# 179
  • София
Като си знам свекървата, веднъж вдигната масата, никога няма да се види обратно сгъната. Пак поради същата причина, ако си има отделна трапезна маса, и плота на острова си го представям постоянно затрупан с какво ли не newsm78 newsm78 newsm78. А дали ще са само двамата един ден, не знам, имам си  'параноични" подозрения, че и някой племенник/т.е. тяхно внуче може да "студентства" у тях.

Общи условия

Активация на акаунт