Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 631
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Цонна, нещо такова.

# 361
Е, то и аз нямам роботи, миксери, фритюрник, джаджа за готвена на пара и какво ли още не. Ама и не готвя - или готви ММ или купувам готвено или ходим да ядем на ресторант. От мен салата и десерт като съм в настроение.   Mr. Green
Но миялна, пералня, сушилня са си must have. Laughing просто и аз предпочитам да си седя докато те работят вместо обратното. Тези Румба и Брава също ми се виждат полезни.  Simple Smile

# 362
Тук в Италия уредите са голяма мания, хората притежават какви ли не неща, някои много странни. Laughing Аз самата притежавам елетрическа стъргалка за пармиджано, която е строгопрофилиран уред и служи само за това и за нищо друго. ooooh! Laughing

# 363
  • София
У нас пърженото и тестеното са табу, така че фритюрник и мискер от 20 г. не са се мяркали, джаджата за готвене на пара е здравословна, имаме я, но не съм я ползвала. Кухненският робот  служи изключително и само за стръгане на червено цвекло за борш (аз съм голям фен на руската кухня),  иначе 1-2 седмично се ползва хлебопекарна, защото аз не харесвам вкуса на купешкия хляб.

# 364
  • София
Леле, не знаех, че чак толкова ще ви втрещя. Даже взе да ми става леко неудобно  Blush Сега, ако ви кажа и телефонът ми колко е прост и че детето ми няма таблет, каква ли диагноза ще ми поставите  Grinning

Rozamunda , заинтригува ме - какво имаш и използваш?
Всичко, което имам използвам. Вградена фурна, двойка котлони, аспиратор, хладилник, пералня и прахосмукачка, миксер, парти грил вместо тостер и тенджери Цептер, вместо херметическа тенджера. Телевизор, но не е плазмен, нищо, че леля ми го нарича "плазмата", защото е плосък  Grinning А, и компютър, че за къде съм без интернет и без достъп до вас - my imaginery friends      bouquet
Ютията много си я харесвам, защото е много лека и тъничка и ми е много приятна и лесна за работа. Като изгори сигурно ще си взема с пара. Кафемашина не ми трябва, само аз пия кафе у нас и не обичам от машина. Не ядем пържено, затова нямаме и фритюрник. Сушилня имах преди, вградена в пералня, не ми вършеше работа. Използвах я 2-3 пъти годишно.
Миенето на чинии не ме мъчи особено. Рядко ми се налага да мия някакви непосилни купчини, въпреки че готвим доста. Ако имаше машинка за бърсане на прах, щях да си взема, обаче. Липсата на кола понякога ми е проблем, признавам.
Притежанието на два вида преси за коса брои ли се за смекчаващо вината обстоятелство  Joy

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 15:52 от Rozamunda

# 365
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78 Като каза кафемашина, се сетих, че точно това ми е най-маняшката част от техниката. През последните години станах много капризна към кафето, мога да пия само Или или Неспресо, вследствие на което у нас сме с Неспресо машина, като капсулите се купуват от чужбина, по 30-40 пакета на куп (за ужас на Неспресо бутиците). 

# 366
  • Варна
Ехаа, и ние нямаме кола -с две малки деца, и сме живи и здрави...Това по повод, че всички ни питат-е как така живеете без кола, пък имате деца ...
И аз да кажа -не е по фин.причини...

За уредите е подобно, първо като се нанасяхме нямахме място за миялна, после пък нямахме желание да преправяме, уморени от ремонти, за да и намерим друго място, после пък свикнах без нея ...Сушилня никога не съм искала да имам...

Децата като бяха бебета -пасирах, сега и пасатор нямам, замислям се,че и микровълновата само я забърсвам, нито претоплям, нито готвя в нея -а е от този тип, дето и кекс можеш да си опечеше в нея ...

Сега , покрай новите ремонти,които планирам също съм решила да се разчистя от всичко, имам стотици чаши/чинии/тави/тенджери -все подаръци,а тези,които ползвам съм си ги купувала аз и са съвсем малко на брой ...

# 367
... Притежанието на два вида преси за коса брои ли се за смекчаващо вината обстоятелство  Joy
А такааа, детето таблет няма, но мама с 2 вида преси за коса Crossing Arms Зоза  Mr. Green
Че ти всичко необходимо си имаш, само ни дезинформираш Joy

Ема подаде интересна тема за обсъждане:)

# 368
  • София
Аз пък нямам нито една преса за коса - изложих се  hahaha
Фритюрник - също, пърженето забранено!
Цептер-и нямам, но имам Stoneline и ги обожавам!
Но - поради забравяне и не виждане на прибрани уреди / и дрехи / от някои неща имам по няколко Embarassed
Което пък ми дава възможност редовно да изпращам като помощи на нуждаещи се.

# 369
Барба като каза стъргалка за пармезан, споделям че търся да си купя такава. Не и трябва електричество, само силни ръчички да стържат. Laughing

Кафемашината ме ядоса и отидох и си купих джезве, чудех се за френска преса, но като прочетох, че стъкларията се чупи често реших да заложа на класиката. Laughing

Купих няколо джаджи, които са ползвани по един-два пъти. Мъжа ми мечтае за крок пот, защото преди време му хвърлих неговата, но всеки път успявам да овладея ситуацията и да го разубедя. Машина за хляб нямам, защото ако имам трябва да си направя още един абонамент за фитнеса.

# 370
Аз имам миялна и се надявам никога вече да не живея без миялна. Имам и отделна сушилня, която ползвам рядко, защото харчи много ток, но си я харесвам, защото ако пусна само 2 ризи излизат изгладени по- добре от ютия. А ютия нямах 10 години, сега имаме една джобна, която не ползваме. Нямам фритюрник, нямам цептер, нямам преси за коса, нямам кафемашина, нямам тостер, нямам скара, нямам кухненски робот, нито прахосмукачка робот, нямам чопър, нямам блендер, нямам уред за готвене на пара, нямам тенджера под налягане, нямам мултикукър, нямам уред за квасене на мляко, нямам яйцеварка, но имам машина за хляб. Да ме бяхте хванали преди 4 години, всички ви щях да бия по нямане на техника. Сега съм пак от нямащите, ама имам доста неща. Телефона ми не е смартфон, нямам таблет. Лаптопа ми е стар, няма камера и микрофон. Ползвала съм смартфон за кратки периоди. Например в Япония рискувах да остана откъсната от света с моя телефон - простите не работят там. Те и умните от по- старите на доста места губеха обхват. Не, че щеше да е лошо да се откъсна от света, ама оставих детето само с баща си и исках да знам живи ли са. А таблет ще купим скоро за детето пак. Само да се занимава там с нещо и да ме остави на мира, ако трябва и два таблета ще купим.

# 371
На мен ми предстои да си обзавеждам кухня и планирам да имам: хладилник, печка, два котлона на една плоча, миялна. Това са вградените уреди. От невградените: кукър (имам го и напрактика само в него готвя, варя, супа, на пара и т.н.) и кухненски робот. Това ще е, не искам кафеварка, микровълнова, пасатори, миксери, блендери, уреди за яйца, ориз, рендета и т.н.

# 372
  • София
И аз не исках миялна и сушилня едно време, ама сега не си представям как съм карала без тях.
Но пък имам солница на батерии  bowuu, тотална лигавня, мъжа ми се възмути жестоко.

# 373
  • София
И аз не исках миялна и сушилня едно време, ама сега не си представям как съм карала без тях.
Но пък имам солница на батерии  bowuu, тотална лигавня, мъжа ми се възмути жестоко.

Joy Аз пък имам две - даже и светят, да се вижда колко солиш  Joy

# 374
Ехаа, и ние нямаме кола -с две малки деца, и сме живи и здрави...Това по повод, че всички ни питат-е как така живеете без кола, пък имате деца ...
И аз да кажа -не е по фин.причини...

Г-це, нали ти беше с дилемата м/у двата апартамента - по-малък с по-добра локация и евентуално по-малко губене на време за прибиране, и по-голям, но по-далечен от обичайните ви дестинации  newsm78 В същото време споделяш, че нямате кола по нефинансови съображения  Shocked Честно, не ти разбирам приоритетите. И аз в отбора с питащи как е възможно с две деца и без кола? Предполагам, че сте редовни клиенти на такситата  Rolling Eyes
Хубава дискусия сте подхванали. А още по-хубаво е, че в наши дни има голям избор на улесняващи живота джаджи, без да са някаква излишна "изгъзица". В тази връзка определям сушилнята и миялната като много полезни уредчета и чак да тръгна да казвам, че не си представям живота без тях - няма, ама ги слагам наравно с пералнята по полезност  Heart Eyes Уважавам и избора да се лишиш съзнателно от тях, както и от други подобни, но при наличието на (малки) деца, 10-11-12 часов работен ден, по-малко от два почивн дни в седмицата и желание за някаква що-годе нормална почивка, намирам за по-логичен първият избор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт