Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 689
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Мен ме отказва и последващата част с почистването (откровено - не ми се занимава), то затова и всякакви модерни уреди - роботи- не съм им фен.
Аз имам една ходеща джаджа, която е с антистатични кърпи (така ли се казваха?... като Swiffer, ако се сещате - събират прах и косми), които се закачат на велкро. Само отлепяш и хвърляш. И е ужасно евтина машинка, купих я за около 20 евро преди 3-4 години. Минава под дивана и под другите мебели на крачета.
Скрит текст:

# 346
Здравейте. Записвам се за темата, тъй като ми предстои цялостно обзавеждане на двустаен апартамент, а виждам, че имате много и прекрасни идеи. Така че май  ми предстои да се допитвам често до вас като по-опитни в сферата. Simple Smile Хубав ден на всички!

# 347
Този диван, с тази драперия е извън общата идея на жилището. Изобщо не се вписва.

Елени, благодаря ти за успокоението, но аз така или иначе не се притеснявам Simple Smile
Изобщо готвенето, домакинстването, тюхкането около един куп уреди из къщата е зад гърба ми. Вече съм над нещата Laughing така да се каже. Искам да живея максимално простичко. Сигурно съм единствената в темата, която няма миялна, сушилня, телевизор, плазми..... за роботи да не говорим Simple Smile

# 348
Отдавна следя темата за Румба и Брава, но ме убедихте за нула време. Първите свободни пари отиват за тях.  Joy

# 349
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78 а аз пък ги имам всичките тези "играчки с копченца", точно защото си ценя времето - за почивка. За мен простичко е да излезна на разходка из квартала за 1-2 часа, вместо да се разправям с миене на чинии и простиране. Що се отнася до готвенето, аз съм си хем ящна, хем капризна към храната, обичам гурме кухнята - което означава, че или сама ще го сготвя, или скъп ресторант. А те в София са само 2-3, в които можеш да се наядеш вкусно  Embarassed.

На мен диванчето ми е символ на женското начало в ергена Simple Smile

Съпружке, само така!

# 350
Не си, не си. Laughing аз до ден днешен смятам, че Румбата е непрактичен уред.

# 351
тва перде дето са го метнали върху дивана е изумителна глупост ! надписите верно са ми в повечко и на мен , както и тия вратички на кухненските шкафове

# 352
Барб, идейно  Peace  Бих го пробвала, дали ще ме удовлетвори Wink
Ако се сетиш за име, или намериш линк с инфо - сподели.

Цитат
Сигурно съм единствената в темата, която няма миялна, сушилня, телевизор, плазми..... за роботи да не говорим Smile

Ми, радвай се, ама не си сама Heart Eyes  Още си ползвам миялния шкаф за складов  Simple Smile

# 353
  • София
Изобщо готвенето, домакинстването, тюхкането около един куп уреди из къщата е зад гърба ми. Вече съм над нещата Laughing така да се каже. Искам да живея максимално простичко. Сигурно съм единствената в темата, която няма миялна, сушилня, телевизор, плазми..... за роботи да не говорим Simple Smile
Ха-ха, Ема, ако ще се състезаваме по това кой какво си няма, мисля че има с какво да се похваля. Освен, че нямам робот, миялна, сушилня и плазма, нямам още и микровълнова, кафемашина, тостер, фритюрник, херметическа тенджера, парна ютия, стъклокерамичен плот и ...кола. Всичко това е по желание, а не по финансови причини. Остава да си изхвърля пералнята и прахосмукачката  Laughing

# 354
  • София
Нали виждате колко различни разбирания за " простичко " живеене има. За мен простичко са живели само дедите ни, които на практика не са имали и познавали нищо друго, освен работа на полето, огнище, глинени съдове, менци, метли и т.н.
Аз истински почитам и се умилявам, много пътуваме специално до наши възрожденски кътчета и с удоволствие използвам простичките храни и условия на място, но в реалното ми ежедневие не мога да си представя да живея в посочения смисъл простичко.  Wink

Отказът от готвене и домакинстване и т.н. вид духовно извисяване ли се явяват?  Grinning, или  нещо съм пропуснала?

Rozamunda , заинтригува ме - какво имаш и използваш?

lorenca , същите уреди с марка Vileda често продават в Лидъл. Сигурно и в други магазини, предполагам.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 14:54 от Vayana

# 355
Имам една колежка от Холадния, по-възрастна от мен с 5 години, та тя на Румбата й вика Моята Голяма Любов (има 2 деца, момче на 18 и момиче на 13)
То и аз на нашата Румба й викам Румбчо, ама толкова пъти го спасявам този Румбчо, пищящ в някой ъгъл, че ми писнА от него Laughing
Аз пък искам компактна прахосмукачка, без влачещ се корпус и кабели след нея, но нещо не си намирам. Или са слаби, или много скъпи.

Ема, и аз май ставам като теб. Наиграх се на високотехнологичнооборудвана домакиня, дет се вика Simple Smile Уредите започват да ми отпадат един по един. Просто при повреда, не подменям. Засега са фритюрник и кухненски робот. Предстои на микровълновата и тостера да покажа червения картон.
ПП. Розамунда, разби ни Simple Smile
Аз кафемашината не си я давам Naughty

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 14:59 от птица

# 356
Да, различни сме Simple Smile
Мен техниката ме натоварва. Цялата тази мания за нови технолигии, нови модели, нови екстри не е за мен. Но пък ги разбирам хората, на които това им харесва.
Не веднъж съм казвала, че съм старомодна Simple Smile

Розамунда, ти водиш Peace

# 357
Нали виждате колко различни разбирания за " простичко " живеене има. За мен простичко са живели само дедите ни, които на практика не са имали и познавали нищо друго, освен работа на полето, огнище, глинени съдове, менци, метли и т.н.
Аз истински почитам и се умилявам, много пътуваме специално до наши възрожденски кътчета и с удоволствие използвам простичките храни и условия на място, но в реалното ми ежедневие не мога да си представя да живея в посочения смисъл простичко.  Wink

+1

# 358
Покажи какво е компактна прахосмукачка? Аз съм си харесала една от много време и си точа зъбите, но за съжаление никой не ми обръща внимание.

# 359
Ох..
Онзи ден пролетопочиствахме.. Счупих перката на миалната, на Румби едната четка е скъсана, та не е помощник в кондиция. Та, осъзнах, че съм пристрастена към тези уреди.
Нямам деца, прибирам се късно вечер и предпочитам да си вдигна краката на дивана, докато роботът чисти и миялната мие, отколкото да го направя аз.
Въпрос на виждане и приоритети. На 26 все още имам твърде много неща да свърша, за да си губя времето с миене на чинии и чистене на апартамент (Моля да не се смята, че у дома е коптор. Да кажем, че предпочитам да го свърши някой вместо мен.  Mr. Green) Мързеливичка съм си. Бих си купила и робот за миене на прозорци, общо взето, бих си взела всичко, което може да ме отмени в някое от домакинските ми задължения. Дори боклук не изхвърлям, имам си домашен любимец от мъжки пол, на който съм делегирала права.  Heart Eyes

Светът е шарен.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт