Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Даже не знаех, че има солници на батерии  Shocked, че и с лампички  ooooh! Извратеняци  Joy
А такааа, детето таблет няма, но мама с 2 вида преси за коса Crossing Arms Зоза  Mr. Green
Че ти всичко необходимо си имаш, само ни дезинформираш Joy

Ема подаде интересна тема за обсъждане:)
За да е пълна дезинформацията ще допълня, че детето таблет няма, но има почти професионален фотоапарат, да снима майка си като се направи с пресата  hahaha, пиейки собственоръчно сварено кафе в порцелана на рози  Flutter

# 376
  • Варна
Раличка, разбира се че, не е поради фин.съображения -точно така, два апартамента-е малки , но пък наши, без кредити , нито пък сме продавали наследствени земи и тн.

Колата ...по-добре да не подхващам, само Розамунда ще ме разбере, всички, които имате коли не сте хора, или сте забравили кога сте били хора... Изключения има винаги, ако сте от тях -значи не влизате в горното ми изречение  Grinning

Живеем в квартал, горе-долу на около 1.5-2км  от всички точки на Варна, които ни трябват -От вкъщи до центъра , от вкъщи до морската градина , от вкъщи до бабиндом, и около километър до новото у-ще/градина , ако се случат нещата ...

Не пазарувам от Хипермаркети на другия край на Варна, като Кауфланд и Метро, предпочитам си близката Била, или бакалийките на всеки ъгъл ...
Железарийските потребности също не си набавяме от Практикер,който също ми е на другия край на Варна, спрямо моето местоположение, а от едни много заредени магазини, които ги има във всеки варнески квартал, не мисля да ги споменавам към момента.

ММ е шофьор, но не обича да кара, натоварва го страшно много, "интелигентни хора" по пътищата с коли -колкото искаш, моят не може да контактува с такива и затова предпочита да не кара ...

Вървим много пеш, или ползваме градския транспорт-нямаме предразсъдъци, че на съседната седалка стои баба,неизкъпана и миришеща на чесънче-особено зимата ...Когата е лошо времето -да, и такси хващаме, но дъжд не ни плаши , още повече пък вятър

Друг пример-днес голямото ми дете,6г и половина извървя с мен малко над 5км пеша, първо заведохме малкото на ясла, после продължихме към морската градина -в единия край, направихме кръгом и стигнахме до другия и край, та чак до вълнолома и Фара, после пак кръгом и на първото възможно място взехме такси, защото имахме час при доктор ...Не мрънка, защото това разстояние не е много за него

Същото като с уредите -естествено,че можеш , но навика е голяма работа и някои хора, просто се оставят на него ... Simple Smile

# 377
И аз съм от нискотехнологичните - нямам никакви джаджи в кухнята. От 5 год. имам миялна и то защото мъжа ми я купи. Сега си я обичам много. Искам и сушилня, защото пера много /тежки униформи/ и трудно съхнат зимата. Друго - стар телевизор, който май ще се развали скоро, стари телефони над които треперя - не харесвам тези нови смартфони, прахосмукачка и задължителните печка и хладилник. Нямам нужда от други джаджи. Без компютър обаче не мога.

# 378
Г-це, ни най-малко не съм искала да те провокирам да влизаш в обяснителен режим   Hug Само ми стана странно как се жертват макар и няколко квадрата площ, които при всички положения ще ви дойдат добре, а пък нямате кола, която би ви пестила доста време  Peace
За ходенето пеш и за всичко друго съм съгласна с теб - избягвам ползването й когато мога. В същото време може и да е глупаво, но предпочитам половин час повече сън сутрин понякога, ако и това ще е за сметка на използването на колата. Да не говорим, че правим голямо пазаруване по принцип и по още ред причини точно от колата никога не бих се лишила доброволно.   bouquet

# 379
Колата не винаги е удобство. Като затърсиш място за паркиране, особено в центъра,  и ти се отщява всякаква кола. Да не говорим за плащането в зоните или задръстванията.
Та за колата я разбирам донякъде, но за местенето - хич! Струва ми се твърде малко малкото жилище! Не бих се местила, нито правила ремонт и хвърляла пари в него. Ако ли все пак се налага, поне сегашното бих пуснала под наем. Някаква компенсация, де Laughing Но вие си знаете най-добре, а и явно вече сте си взели решение Peace

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 17:19 от птица

# 380
  • София
Г-це Димитрова, това как да се разбира?

Цитат
Колата ...по-добре да не подхващам, само Розамунда ще ме разбере, всички, които имате коли не сте хора, или сте забравили кога сте били хора... Изключения има винаги, ако сте от тях -значи не влизате в горното ми изречение  Very Happy

Като не сме хора - какви сме?

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 17:16 от Vayana

# 381

та за колата я разбирам донякъде, но за местенето - хич! Струва ми се твърде малко малкото жилище! Не бих се местила, нито правила ремонти и хвърляла пари в него. Ако ли все пак се налага, поне сегашното бих пуснала под наем.
Аз пък бих продала двете по-малки и бих взела едно по-голямо  Sunglasses

Колата ...по-добре да не подхващам, само Розамунда ще ме разбере, всички, които имате коли не сте хора, или сте забравили кога сте били хора... Изключения има винаги, ако сте от тях -значи не влизате в горното ми изречение  Very Happy

Аз не се задълбочих над това, надявам се, че не е искала да ни обиди  Wink

# 382
  • Варна
Раличка, неизбежно е да мина без обяснения по повод колата , не съм се засегнала ни най-малко, всяко семейство си има особености, да речем, че това е нашата  Grinning

Пиле, не съм взела решение, нещата се променят много бързо при нас, а и  ако не приемат детето в близкото у-ще до малкото жилище, основния смисъл -да си спестя половината път -отпада ...И други разни неща влияят, които сега ще спестя.

За паркирането -да, то това е проблем навсякъде, наскоро споменах ,че в квартала ни масово се бутнаха къщи и построиха нови кооперации, подземните гаражи стоят празни, хората паркират , където им видят очите...

Колата ...по-добре да не подхващам, само Розамунда ще ме разбере, всички, които имате коли не сте хора, или сте забравили кога сте били хора... Изключения има винаги, ако сте от тях -значи не влизате в горното ми изречение  Very Happy

Говоря за масовата нетолерантност на шофиращите, във второто си изречение споменавам, онези шофиращи, които са запазили възпитанието си и културата, спрямо пешеходци и не паркират с една качена гума върху бордюра, до който има засаден кипарис -примерно.

За човек без кола , като мен хората са два пита -такива, дето газят и се вълнуват, само къде има място за тяхната кола, и такива, които ползват колата за тяхно удобство, но не пречат на удобството и на другите хора .

Естествено,че всички сме хора , human being, двусмислен е подтекста ...

# 383
  • София
Не двусмислен е подтекстът ти, а недомислен.
След два абзаца казваш нещо за шофьорите, сега нещо дообясняваш - като заключение / мое / особеностите ви имат обиден привкус. Не съм мнителна, нито засегната / не те "познавам" /, но малко си се изсилила в предишния си пост.

# 384
  • Варна
Не двусмислен е подтекстът ти, а недомислен.
След два абзаца казваш нещо за шофьорите, сега нещо дообясняваш - като заключение / мое / особеностите ви имат обиден привкус. Не съм мнителна, нито засегната / не те "познавам" /, но малко си се изсилила в предишния си пост.
Ох, Ваяна -така да бъде !  ooooh!

# 385
  • софия
Извънредно ми е симпатичен черният апартамент  Simple Smile
Плотът на кухнята ми е 2.35, на него има двойка котлони и мивка. Малък е, ама голям праз, не ми е приоритет. Предпочитам да имам три метра диван, на който да се опна  Grinning
Бих си купила Румба с удоволствие, колкото и да изчисти - все е кяр. Ясно е, че не е за основно почистване.
В живота си не съм имала фритюрник, нито пък в семейството ни е имало, много тъп уред. Други излишни уреди също нямам. Тостера ми е на 19 години - Филипс, екстра си ми е да си препека филийки.
Всъщност нямам и място да държа много уреди, нито на плота, нито в шкафовете.

# 386
  • ту тук, ту там
Нямам миялна, сушилня, кафемашина, кухненски робот, тостер, фритюрник, микровълнова. Румба какво е, мога само да предполагам, но нямам. Тенджера под налягане обаче имам, както и парна ютия.  Joy
А, и кола нямам, но семейна имаме!

# 387
Имам всичко, което нямате yes

# 388
Аз също нямам място в кухнята и затова не поглеждам уреди, а и определено не съм запалена готвачка. Миялна имам, кафемашина и тостер. Фритюрници, микровълнови и т.н не. Имах Румба, която ползвах около месец и я дадох на MM да си я носи в офиса. Купихме си уж модел, подходящ за хора с дом. любимци, ми не. Свалях я от килими, контейнерчето се пълнеше от космите и никога не изглеждаше чисто.  
Арчо, черният апартамент е готин - диванчето не ми допадна, лампата я мразя, но останалото е супер (и кухнята), пожелавам ти твоят да е по-хубав!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 11:03 от Stef4o

# 389
Аз пък бих продала двете по-малки и бих взела едно по-голямо  Sunglasses

Аз пък бих дала под наем двете малки жилища и с наема бих плащала вноска за по-голямо.  Peace

А относно колата - като си сметна гражданската, винетката, техническия, синята зона, смяна на гуми, масло, гориво и като знам, че я карам от дъжд на вятър - а мерси.  ooooh! Ама необходимо зло, иначе най-добре служебна - ти я караш, друг се грижи за поддръжката.

Общи условия

Активация на акаунт