Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 610
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна

Живеем в квартал, горе-долу на около 1.5-2км  от всички точки на Варна, които ни трябват -От вкъщи до центъра , от вкъщи до морската градина , от вкъщи до бабиндом, и около километър до новото у-ще/градина , ако се случат нещата ...
Това ще да е Левски, нали! Аз съм пропуснала факта, че си от Варна. В този случай с две ръце гласувам да си стоите в голямото жилище. Разтоянията във Варна не са кой знае какво. Аз живея във Виница и като купихме жилището всеки беше потресен къде сме се забили. Да, ама се радвам на невероятна гледка, чист въздух и тишина. Където и да искам да отида, не отнема повече от 20 мин. с кола, разбира се. Софиянки това не го броят за път даже, нали?!

BTW, това ми е първата пролет в жилището и не мога да се нарадвам на някой екстри. Живеем точно до гора и сутрин като отида до банята е една страхотна тишина, дори фонов шум от града не се чува, само едни птички. Имам чувството, че съм на почивка някъде.

А аз пък не исках миялна, защото мислех, че не мие на 100 % и че разхищава вода. Будала! Добре, че ме убедиха в последният момент. Не си я давам.

# 391
О-о момичета, мисля, че няма причина да спориме кой как предпочита да устрои бита си - с улеснения, без улеснвния, екологично или индустриално. Всеки има прав на избор, за щастие. Като се замисля от една страна техникаа си е голяма помощ, от друга си е голяма грижа. Понякога се замислям кое е по-лесно - техниката ли като ми слугува, или липсата аз да й слугувам, ако я нямам. Признавам си, че имам всичко от коментираните до сега, включително и Мулинекс фритьозата , която готви с 1/2 до 3 лъжици мазнина. На Барба машината за пармеджано много ме заинтригува, само като си помисля за тежката борба с това твърдо сирене, като го стържа, направо... Има нещо вярно че голяма част от техниката я ползуваме рядко, но пък си е удобство - спестява нерви и време. Но поддръжката й също иска много, така, че... Всеки сам решава. Няма абсолютно за и абсолютно против. Нека не бъдем крайни   bouquet

# 392
  • DE
Интересна дискусия бистрите  Grinning
http://46.161.3.135/project/%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%81-%D1% … 0%B3%D0%BE%D1%80/
Тук си харесах полюлея в дневната, замислям нещо подобно, саморъчно направено. Засега е още идея, очаквам включване от половина(трябва да подсигури материали  Grinning ). Имам подобен направи сам с тас от кола  Laughing

# 393
Ама ние не спорим, споделяме си  Grinning
И се информираме - противниците на техниката да набележат следващата излишна джаджа, любителите пък да открият някоя нова интересна. Я, Барбабо как ни светна за електрическото ренде и онова чистещото със сменящите се подложки. Да не се сблъскаме утре в Технополис за такива Joy

# 394
Птица, от сърце ме разсмя JoyОсвен в Технополис може да се срещнем и в някоя нова тема за поредната техническа придобивка.

# 395
  • На брега
Аз пък си мечтая за робот-косачка за трева! Три малки стаи ще ги почистя със старата прахосмукачка, ама това косене ooooh!! Или поне личен градинар!  Blush

Днес ходихме да играем в една стая куест, сещате се, където те заключват и трябва да разгадаеш, как да се измъкнеш... Та загледах в интериора.
Стаята беше в една стара сграда с високи тавани, врати и прозорци.
Плочките в тунела на входа бяха от тези с черните флорални мотиви, предполагам стари, защото бяха позамазани с мазилка. Вито, дървено стълбище нагоре към етажите. Вътре се бяха обзавели с коментирания напоследък диван от който Дафиноф лист не може да се отърве Mr. Green. Бар от пиано, над него осветителни тела от бомбета. Питах ги - не са оригинални или реплика, а някой им ги е правил. Аплик от разтворена книга, етажерка от основа книга, върху която са наредени останалите... Малко неуютно подредено, като цяло, но с доста интересни елементи.

# 396
На мен ми предстои да си обзавеждам кухня и планирам да имам: хладилник, печка, два котлона на една плоча, миялна. Това са вградените уреди. От невградените: кукър (имам го и напрактика само в него готвя, варя, супа, на пара и т.н.) и кухненски робот. Това ще е, не искам кафеварка, микровълнова, пасатори, миксери, блендери, уреди за яйца, ориз, рендета и т.н.
Аз съм ви загубила следите за какво говорите . Но това ми е на сърце .Обичам кухненски уреди и джаджи.
Имам :
Скрит текст:
съдомиялна;  сушилня;  пералня Simple Smile; печка с 4 котлона ; две вградени фурни ; микровълнова ;  тостер ; парти грил за сандвичи; тостер за принцеси ; гофретник;  фитнес грил за месо ;уред за готвене на пара на три нива; бамбуков еко уред за готвене на пара; две мелачки за кафе и семена; блендър ; смути шейкър  с кана и с мини- чаши ; сладоледов мейкър; слоу-кукър от големите ;лимонадов мейкър като самовар с кранче; кафеварка; машина за кафе с кана за черно американско кафе ; еспресо машина със стиймър; хлебопекарна; дигитални везни за грамажи и калории ; хладилник с филтър за вода ,лед и студена вода; ел. макро шейкър за коктейли ; пасатор ; кухненски робот ; миксер; стийм моп/ парочистачка ;прахосмукачка с функция и за пране на килими ; прахосмукачка с функция за миене и анти-бактериален филтър за паркети и дюшемета ; уред за покълване и поници; мини хладилник за напитки и вино; вино-мейкър комплект за Мерло; система ножове и рендета; пречиствателен филтър система за питейна вода ; дехидратор ; смокър за опушване на месо и риба; мелачка за кайма с приставки за наденици и луканки; сокоизстисквачка;макси бензнова косачка за трева; пароструйка; мини бензинова резачка за висока трева и издухване на листа; малък бензинов снегорин ; фритюрник; парна ютия; система за поливане на градина  и най-накрая най-използваният уред е голямо двойно газово барбекю с приставки за чеверме ,котлон и подгряваща функция. Сега мислим и за вграден в декинга мокър бар в градината в къта за отдих .

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 17:02 от Анонимен

# 397
Личи си американския стил Simple Smile

# 398
Е, не! Ти живееш в магазина! Laughing оправдавам двете фурни, ако има място човек е задължително да си сложи, нали ме знаете, че съм против традиционните два котлона. Особено по празници е ужас да се занимаваш с една фурна, ако трябва да готвиш за много народ при пръв удобен случай бих си я сложила в шатото. Избрана е вече Crazy Красавицата ми. Пу-пу!

http://www.lacornueusa.com/product-line/

Черната е за мен. Шато серията. Mr. Green

Добре, в краен случай може да се споразумеем за Корнюфето. Невероятно сговорчив човек съм!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 07:16 от Цонна

# 399
Става ! Hug
Не съм само аз живеещата в магазина. Само да спомена нещо на мъжа ми ,че ми харесва и се тръгва да се избира. Но засега сме на вълна сериозни ремонти и цялата кухня е единият проект. Докато стигнем до момента да си извадя сервизите и уредите ще мине дъъълго време . Моят мъж все се шегува с мен ,че вечерите ми на свещи ще почакат ..

Решихме да бутаме камината и две от стените в хола ,които свързват кухнята с хола. Камината е огромна ( от пода до тавана и е вградена ) и е на средата на стаята в хола и мъжа ми ще я мести на едната стена ,която е над стълбището и има ниша със съществуващ бял вграден шкаф на стената ,в която може да се помести. Искам отворен план кухня с остров барплот ,а тя е на пътя .

Не знам дали ще можем да опазим камъка при бутането ,а той е най-красивото в камината .Някакви съвети как да бутнем без да счупим камъка?  Praynig

Камъкът е същият цвят като мраморната ни маса с ковано желязо и смятам и плотовете да са в тази тоналност и не ми се ще да се попилее . Отделно този дъбовия под ще се сменя май с тъмен орех /бамбук и няма да има значение ,че ще се махнат тези стени .

Някакви идеи?  newsm78

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 19:48 от Анонимен

# 400
Викаш всички представителки на темата, на всяка даваш по длето и да изчуква. Аз съм болна следващите няколко месеца. По печката ми... Mr. Green

Аз намирам този камък подходящ за екстериор, но в интериорни решения ми е леко странен.

П. с. Мисля да напъхам всички думички от заглавието на темата в няколко поредни публикации. Засега остават свободни две неизползвани думи. Mr. Green Mr. Green

# 401
Хаха , болна ще си казваш Simple Smile

С длето не знам дали ще ни се занимава , но ще се види много скоро, може би още този уикенд докато аз ще съм на работа мъжа ми ще се погрижи за бутането на стените  .Именно затова и питам предварително ако има някакъв трик .

На мен именно ,че е нетрадиционен ми харесва , ама аз съм си малко странна птица.  

Въх  ,не използвай "аматьорски" за мен , нИдей ! bowuu

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 08:42 от Анонимен

# 402
  • Майничка
... оправдавам двете фурни, ако има място човек е задължително да си сложи...

Подкрепям! В моя случай - два раховеца, oldies but goldies, един в/у друг на балкона, докато свършим ремонта в кухнята /който не сме започнали още/. Сестра ми веднъж почти ги изхвърли, докато не видя как се готвят наведнъж пържолки, печени картофи, пилешка супа и сос . Сега се е кандидатирала за единия. Mr. Green

На техниката не държа особено, с половинката сме ячки в ръцете, но имаме поне 30 готварски ножа и едно кашонче от тенджера под налягане, пълно с джаджи за дълбаене, нарязване, оформяне на люспици масло, мерителни лъжички, сладкарски шпатули, четки, шприцове, термометри за месо, ренденца и прочее джвъчки.

# 403
Аз пък си мечтая за робот-косачка за трева! Три малки стаи ще ги почистя със старата прахосмукачка, ама това косене ooooh!! Или поне личен градинар!  Blush

Страхотни са! Като бяхме в Ирландия на гости, моравата в къщата се поддържаше от такива 2 роботчета, които си имаха къщички за зареждане. Ние като невидяли им се радвахме - излизат милите, вършат си работата, обикалят по двора, и като се уморят, като малки дечица се сгушват в къщурката си  Laughing

# 404
  • Варна
 Lady April, подозирах че сте или там-В., или на Траката някъде  Wink Мястото е хубаво, ходили сме на огледи там, но тъй като децата ми са във възраст, в която ги обслужваме нон-стоп :водене/вземане на ясла/градина и придружаващите ги желания за спорт и подобни, та в момента сме на възможно най-централното място за техните нужди, и всичко се случва в рамките на 30мин ...пеш, обаче.

А както сама казваш, всичко ти  е на 20мин с кола, а ние си мерим разстоянието -пеша, щот сме от особените  Laughing

Сега да ви питам нещо -появи ни се-подозираме засега, мухъл на вътрешна стена, която е цялата в стенни шкафове, ще действаме по разглобяване-третиране и тн, но в план-ремонтите ми влиза друга стена да бъде заета цялата от библиотека, та се притеснявам да не се омухли(няма такава дума Crazy) и тя ...

Има ли начин да си направя библиотека без гръб, т.е. знам че има, но стената ще е надупчена цялата , заради рафтовете, и още -такъв тип подпиращи рафтове как ги намирате? Малко не ги възприемам, от друга страна пък има проветрение ...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт