Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 610
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
За 16-годишния младеж си представям легло на 120см, да речем, не знам персон и половина, два ли се води. Предлагам да е от онези, които са без табла над главата, имат само крака, не знам как се наричат. Производителите на матраци ги продават, май. Да се сложи опряно в стената по дължина, не от към главата, а по дължина на тялото. Денем да се покрива с някоя кувертюра и да се слагат възглавници опряни в стената. Така ще добие вид на нещо средно между дейбед, диван и легло. Ще е удобно и комфортно за сън, но и за гости, както и ще придава младежки вид на стаята. Като цяло за неговата стая бих мислила като за стая на млад мъж, т.е. на 20 години да речем, тъй като той скоро ще е на повече от 16, а стаята му се прави за от тук нататък. Не знам дали станах ясна  Embarassed 

# 481
  • На брега
Цонна, прободе ме в сърцето с последния интериор! Heart Eyes
Съпружке, само да уточним - това дворчето около кооперацията ли е? Беше споменала, че съседът ви е импровизирал с някаква градинка отпред... Заради инвестицията питам. Изграждането на градина, растения, настилки, ремонти може да излезе, колкото един малък ремонт. Това дворче не е толкова зле и може да се спретне за сезона, ако е общо. Виж какво можеш да използваш от дървениите и натрупаните боклуци. Тук непрекъснато показват екстериори с потрошени настилки, напукани мазилки и нарочно търсен запуснат вид. Кътове за сядане с различни столове и еклектика в елементите. С едно почистване и избор на подходящи цветенца ще стане много интересно! (Ако ти се наложи да стържеш мъх и наслоения филм боклук върху него, става лесно с телена четка). Все ще има по мазетата разни стари мебели и столове, които да изнесете навън и съчетаете в различните кътове. Превърни дефекта в ефект!
Barefoot Kontesa, у вас е добре! Имаш си бяло платно за рисуване.
Ха сега и Любознателна да се изкаже! Laughing

# 482
Нещо такова

http://www.francescagino.us/wp-content/uploads/2014/10/simple-mu … ideas-300x300.jpg

Намирам само грозни снимки с такива легла и не искам да ги показвам, че ще дадат съвсем погрешна представа на идеята ми. Тази снимка също не илюстрира баш каквото имам предвид. Идеята ми е текстила да не е креватен или старомомински, а нещо, което да оформя като диван, по- градски, по- младежки.

http://creativefan.com/important/cf/2012/06/bedroom-decorating-i … s/call-my-own.jpg

това е момичешко и доста бохемско, аз нямам предвид това.

Това легло в дъното мисля, че би му паснало добре, но едва ли ще намерите такова.

http://mediberian.com/wp-content/uploads/2015/03/bedroom-interes … -tween-boy-be.jpg

# 483
Пина, може би нещо такова Simple Smile

Съпружке, след като почистите (задължително орежете и старите клони), идеите сами ще започнат да нахлуват. От снимките трудно може да се добие представа къде какво може да се разположи, но моят съвет е да наблегнеш на неща, които да могат да си стоят целогодишно навън. Мъкненето навън-навътре много бързо ще стопи ентусиазма ви за посядане отвън. Потърси/поръчай метални столове, маса, чугунена пейка например, иззидайте едно барбекю, вместо подвижно, вместо тента помислете за лек навес, с някакви елементи от ковано желязо може да бъде и т.н. Запазете тухления зид, от другата страна май има телена мрежа за смяна, не виждам хубаво. Може да намина някой ден към вас Simple Smile

А сега отивам да се трудя по моя интериор и екстериор Hug

# 484
Добро утро и честит Ден на труда! Да ви се оплача - майсторът ни изчезна #2gunfire. Явно започна работа на друг обект, изключил си е телефона иииииииииии smile3511. Остана да се довърши една стена от банята, да се сложат всички неща /мивка, батерии и т.н/, да се фугира, пода не е започван още, охххх. Какви са тези хора? Винаги си патя от майстори. Оплаках ви се. Ще трябва да го издиря. Имаме договор. До 4 май трябваше да е приключил и след това ще ни плаща неустойка. Аз не мога да го открия, камо ли неустойка да взема. Писна ми newsm61

# 485
Тотално съм ви заблудила вчера с размерите на стаята Embarassed
Който пише наизуст и смесва помещения... така е, съжалявам...

Ето един елементарен чертеж и реалните размери:

Птичке, не, стаята не е преграждана.

Прави сте, че кушетката Brimnes не се връзва никак с концепцията, но единствено тя ми създаваше усещането за легло и диван едновременно, а и ме съблазни мястото за съхранение отдолу.
Ще мисля обаче нещо друго, разгледах внимателно предложенията - харесаха ми повече от моята идея.

А къде всъщност да е разположено леглото - очевидно мога да го сложа само на някоя от дългите стени - на тази към терасата няма как, не ми се иска и да е срещу вратата...

# 486
  • DE
Barefoot Kontesa, направо ме засърбяха ръцете с този ваш двор  Crazy Страхотен е, много мегдан има за работа.

# 487
Ема, не! Идеята ми е възглавниците да са по дългата страна, за да напомня диван и да могат повече хора да се излегнат там с подпрян гръб. Нали затова искат дивани младежите, за гости.

# 488
Барба, може ли да започнеш да говориш кои са най-прекрасните печки в света. Mr. Green

Ходя си днес съвсем случайно и от един рафт една италианска кафеварка ме помоли да я взема, че Барба и била казала, че правила най-хубавото еспресо. Ами взех я, нали съм с мек характер. Та, ако може напиши две добри думи и за красавицата по която съм загубила ума и дума. Laughing

Взех някакъв нов фантастичен модел, сглобен в братски Китай, не класическата, защото беше алуминиева, а на моята излъгаха, че е с невероятно качество. Аха! Wink Не си спомням тези от едно време какви бяха, пък оригинална 'талянски никога не съм виждала. Но ще си поставя за цел да проуча въпроса. В момента пия кафьето и ми харесва. Вива Италия!
Цонне, в Италия е забранено да се бъркат видовете кафе, затова се чувствам длъжна да наблегна над терминологията - с кафеварката си правиш мока, не еспресо. Grinning Ай' честито и да ти е сладко!
Ами на Bialetti кафеварката май е от някаква алуминиева сплав, да, но е по-тежко от чист алуминй, така го усещам. В Уики чета, че можело да бъде и стоманена, знам ли...
За готварските печки не знам какво да кажа... Мога само да се изкажа в полза на котлоните на газ vs. електрическите. Simple Smile

Жилището на този Jo Gröbel е страшно, много интересни неща.
Като идея оцених и ще запомня гардеробите с врати като паспарту с рамка и графиките върху тях. Вероятно самите врати са облепени с тапет, така си го представям. Много фин и естетски избор. Всеки, който си прави гардероб по поръчка, си струва да го има предвид. Peace
Скрит текст:

Егати ужасът! Shocked Съжалявам, дано скоро приключите успешно! Hug

# 489
Пина, за тези легла ли говориш? Ако се сложат възглавници ще стане доста прилично. Определено бих взела легло 120/200 (той синът ми е на такова де и е на същата възраст).
Тони, начертах стаята и мебелите, които искаш + бюро..............и тя се запълни  Laughing. Ето как изглежда:

- тук перспективата е кофти, но се добива представа.
Цонне, много я харесвам и аз тази кафеварка.
Барб, майка ми и досега казва "кубинска кафеварка", най-използваната от нея вещ. Интересно ми беше да прочета, че не се мие с веро. Аз мине не мине и хубаво изтърквам моята  Embarassed.
П.П. Сега видях, че гугъл изкарва много резултати за тапицирани легла, така че ако таблата е към стената и се сложат възглавници ще стане супер https://www.google.bg/search?q=%D0%A2%D0%90%D0%9F%D0%98%D0%A6%D0 … .html%3B310%3B215

# 490
{Тони} позволих си да драсна два варианта на разположение на мебели, за да имаш по - ясна представа как ще изглеждат горе -долу  исканите от вас мебели с реални размери.
Вариант 1:
http://www.prikachi.com/images.php?images/858/8085858R.jpg
Вариант 2:
http://www.prikachi.com/images.php?images/863/8085863r.jpg
На мен ми допада повече вариант 1 , въпреки че не ти се иска леглото да е срещу вратата май.
Пропорциите на помещението визуално се подобряват, освен това остава повече свободно пространство. Вместо две кресла може да се предвиди и някакво леко диванче и ще се събират повече приятели. В този вариант може да се помисли за лек параван или декоративна дървена решетка от страната към вратата, за да отделя визуално леглото. Не си дала отстояние на вратата от стената, но ако има повече от 25 см. там си плаче за висока етажерка.
При Вариант 2 някак си се налага обзавеждането да се групира само по двете дълги стени, което още повече ще стесни визуално помещението.
Успех  ти желая, хубави са тези занимания .И да се похвалиш на финала Simple Smile
Ха Stef4o  ме е изпреварила с още един вариант.

# 491
Стефчо, и такова може. Има и на крачета, но може и така. Но аз имам предвид без табла.

Аз кафе не пия, никога не съм пила и съм пас по темата с кафеварките. Обаче обичам електрически котлони, а газови - не.

# 492
Стефчо, Пепси, просто не знам как да ви благодаря Hug

Съвсем различна представа придобих за стаята. Общо-взето май видът на леглото ще определи всичко останало - ако успея да намеря такова, което да ми хареса - тип диван, вариантът на Стефчо е идеален. Ако е по-стандартно легло, първият вариант на Пепси много, ама много ме привлича. Фактът, че разполагането на мебелите по протежението ще издължи още повече визуално стаята, изобщо не ми бе минавал през ум, но естествено има логика.

# 493
  • На брега
... Общо-взето май видът на леглото ще определи всичко останало - ако успея да намеря такова, което да ми хареса - тип диван, вариантът на Стефчо е идеален. Ако е по-стандартно легло, първият вариант на Пепси много, ама много ме привлича. Фактът, че разполагането на мебелите по протежението ще издължи още повече визуално стаята, изобщо не ми бе минавал през ум, но естествено има логика.
А бюрото няма ли да е по-добре до телевизора за да не загърбва светлината? Дрехите някъде в шкафовете ли са или в друга стая?
Това, което Pina предлага - да се добавят възглавници по стената, също е вариант. Имахме такава плетена кушетка ли, не знам и аз каква мебел е била... ние я ползвахме за диван по този начин - с три възглавници към стената. Имаше и допълнителна от дълго, тясно парче дунапрен точно между стената и тези допълнителните 3, но може да се пропусне.

# 494
О,не съм търсила най-добро разпределение, а и Тони не искаше бюро. Чертежът е с цел да се ориентира колко място остава при желаните от нея мебели. Гардеробът е дълбок 50см и дълъг 120, скринът е с размерите на хемнеса, леглото е 120/200, бюрото 120/60.

Общи условия

Активация на акаунт