Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 апр. 2015, 11:16 ч.

Goodreads - 2

  • 88 354
  • 392
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 143
И аз с молба за добавяне на една книжка:
https://chitanka.info/text/35987-prokradvasht-se-v-senkite
Оригиналът е руски, в ГР го има, ето линк към едно от изданията на английски: https://www.goodreads.com/book/show/7022317-shadow-prowler?from_search=true
Благодаря предварително! Simple Smile

Заповядайте
https://www.goodreads.com/book/show/48457512

оказа се, че няма оригинално издание, а само фенпревод на читанка, но се създаде успешно

# 391
  • Мнения: 364
Здравейте, може ли малко повече информация за този сайт. Направих си регистрация. Виждам, че има книги на английски и на български.
Онлайн ли се четат и как става това?

# 392
  • Варна
  • Мнения: 822
Здравейте, може ли малко повече информация за този сайт. Направих си регистрация. Виждам, че има книги на английски и на български.
Онлайн ли се четат и как става това?

Goodreads  не е сайт за четене на книги! Ето инфо от гугъл най-общо казано, за какво можете да ползвате сайта:
Goodreads
Скрит текст:
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Goodreads (произнася се: Гуудрийдс, от good – добри, reads – четива) е уебсайт за социално каталогизиране на информация, свързана с книги, автори, издателства, цитати от книги, рецензии и отзиви за книги. Сайтът е създаден през януари 2007 г. от Отис и Елизабет Чандлър. Позволява на потребителите си свободно да търсят широката, попълвана от потребителите база данни от книги, анотации и рецензии. Потребителите на Goodreads могат да се регистрират с профил в системата и да вписват книги, от които да генерират библиотечни каталози и списъци с книги за четене. Могат и да създават свои групи по интереси и за обсъждания. През декември 2007 г. сайтът има над 650 хиляди члена и над 10 милиона добавени книги. Към юли 2012 г. сайтът съобщава за 10 милиона потребители, 20 милиона месечни посещения и 30 щатни служители. През юли 2013 г. е обявено, че потребителите са надхвърлили 20 милиона члена, което е удвояване на броя им за около 11 месеца. Офисите на Goodreads са разположени в Сан Франциско. На 28 март 2013 г. Amazon.com придобива Goodreads за неоповестена сума.
Характеристики

В сайта Goodreads потребителите могат да добавят книги към личните си „лавици“, да оценяват и рецензират книги, да следят какво четат техните приятели и любими автори, да участват в дискусии и групи по разнообразни интереси и групи по различни теми, както и да получат предложения за книги, които в бъдеще да прочетат, на база техните рецензии и предишен избор на четени книги. Goodreads предлага рейтингова система от една до пет звезди, с възможността оценката да бъде придружена от писмен отзив. По подразбиране „лавиците“ са „Прочетено“, „Чете се в момента“ и „За прочит“, но има възможност и да се създават потребителски дефинирани „лавици“, с които книгите на потребителя допълнително могат да се категоризират.

Сайтът предлага викторини и състезания с тривия, цитати, списъци от книги или безплатни подаръци. Ако даден потребител напише книга, тя може да бъде свързана с препратка към профилната страница на автора.

Сайтът подпомага взаимодействието между читатели и автори посредством интервюта, програми за подаръци, писателски блогове в системата на Goodreads и профилна информация. Има специална секция с предложения за промотиране на творбите на автори в Goodreads, като целта е по-лесно да открият целевата си публика.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Goodreads

Общи условия

Активация на акаунт