НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 096
  • 710
  •   1
Отговори
# 105
Крампите могат да бъдат свързани и с липса на калий, не само на магнезий, и може би затова не минават от магнезий. А също могат да бъдат от обезводняване или липса на натрий, така че не трябва да се яде съвсем безсолно. Но в месото има по принцип много калий и ако това е причината за крампите, е обяснимо защо месото се отразява добре. Разбира се, може да има и друга причина.

Благодаря за разяснението. Мислех, че крампите са резултат само от липса на магнезий. Не ям месото безсолно, но и по принцип не соля много. Интересно ми беше, че със спирането на въглехидратите, идващи само от салати драстично намаляват крампите или изобщо липсват.

# 106
Магнезиев диаспорал са - наистина едното е 200 мг, което може да е достатъчно, но може и да не е. Зависи от симптомите. Може да пробваш да го увеличиш и да видиш как ще се чувстваш.

Освен това имай предвид, че магнезий се губи много и при стрес, и при физическо натоварване и изпотяване, и при разстройство/повръщане, а освен това вит. Д го изчерпва, ако приемаш и вит. Д. Затова е напълно възможно да не са ти достатъчни 200 мг.

А иначе за крампите наистина е възможно да има друго обяснение...

# 107
  • SA
Че не са малко 7 кг, не са. Но от друга страна, след като са факт, няма смисъл да се изпада в депресия и отчаяние, а да се действа. Нещата са поправими.
Мисля, че ако човек се чувства преситен от ядене на месо и яйца, спокойно може да изкара няколко дни на предимно зеленчукова храна, с повече салати, авокадо, зехтин, тахан, маслини, някой плод и после пак да си продължи с обичайното хранене. Не е нужно да се ядат теста, сладкиши и подобни.
Друг е въпросът, че ако човек е подложен на силен стрес, или емоционални тревоги, то тогава изобщо не му е да мисли какво яде. Та нещата не са толкова прости.
DreamComeTrue, браво!

# 108
Магнезиев диаспорал са - наистина едното е 200 мг, което може да е достатъчно, но може и да не е. Зависи от симптомите. Може да пробваш да го увеличиш и да видиш как ще се чувстваш.

Освен това имай предвид, че магнезий се губи много и при стрес, и при физическо натоварване и изпотяване, и при разстройство/повръщане, а освен това вит. Д го изчерпва, ако приемаш и вит. Д. Затова е напълно възможно да не са ти достатъчни 200 мг.

А иначе за крампите наистина е възможно да има друго обяснение...

Явно ще увелича магнезия, тъй като нямам физически натоварвания, не усещам да съм под стрес, въпреки следване, работа и грижа за семейството, не се изпотявам, а с този начин на хранене нямам разстройство, нито повръщане, нямам проблеми с ЩЖ, цикъла ми е като по часовник въпреки, че вече съм на 41 г. и най-важното вирусите вече ме заобикалят от както съм по-стриктна на ВМ-НВХ. Благодаря ти за съветите!

# 109
Е, може просто да имаш нужда от повече магнезий, а може и да не е това причината. Дано да можеш да решиш проблема.

# 110
На мен въпреки магнезия ( 500 мг на ден) ми се схващат много често стъпалата и хълбоците.

# 111
Здравейте, момичета, присъединявам се към вас от днес, ще се връщам да ви чета. Имам проблем с обмяната на глюкозата и трябва да науча повече затова. Сега разбрах откъде ми се трупат килограмите... newsm78

# 112
  • Велико Търново
Здравейте!  Hug Надявам се да приемате и нови попълнения  Blush
От скоро следвам режима и то с известни залитания, най-вече поради незнание. Накратко, насочих се към него заради проблем с кандида, който първо бе гинекологичен, след това се изрази и в обрив на едната ръка, но  с постоянство в храненето нещата вече вървят към нормализиране. Като бонус свалих и килограми и то без да ми е било цел, подуването на стомаха също вече го няма.  Simple Smile
Продължавайте да вдъхновявате  и информирате хората как да се хранят правилно!   bouquet

# 113
buttinsky, какъв ти е магнезият? Може да имаш нужда от повече или просто причината да е някакъв друг дефицит. Освен това как са ти сводовете? Може причината да са например смъкнати сводове - това се коригира с ортопедични стелки.

Нефертари, добре дошла! Ще се справиш! Hug

Manka, добре дошла и ти!

# 114
Alma  Hug не се отчайвай. И аз като тебе зимата си върнах 6-7кг от свалените последни есента, но вече 3,5 от върнатите ги няма  Simple Smile
Жени сме, влияят ни и хормони, и емоции. Не всички могат да са стриктни непрекъснато.
Само не се обвинявай прекалено, всичко е поправимо.

Добре дошли момичета. На правилното място сте  Simple Smile

# 115
buttinsky, какъв ти е магнезият? Може да имаш нужда от повече или просто причината да е някакъв друг дефицит. Освен това как са ти сводовете? Може причината да са например смъкнати сводове - това се коригира с ортопедични стелки.

Ами точно сводовете много често ми се схващат. Не мисля, че съм дюс табан обаче. Магнезният ми е ето този: http://apteka.framar.bg/13001384/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-30

# 116
Да, точно затова те попитах - сетих се, че може би е Магнерич. Laughing Ами, Магнерич съдържа 500 мг магнезиев аспартат, но чистият магнезий в него (т.е. в 1 капсула) е 33 мг - това е нищожно количество. Пробвай да увеличиш на 3-4 на ден и виж дали няма да имаш подобрение. Не вярвам да са ти много.

Това, че съдържа 33 мг (по-точно май беше 32,7), го знам от англоезични източници - за процента съдържание на елементарен магнезий в магнезиев аспартат. Ще видя след малко дали мога да дам линк.

# 117
Аз вече изпих количеството, което имам. Може ли да ми предложите друг, който да съдържа повече магнезий?
Интересно след като само 33 мг от таблетката са магнезий, останалото какво е?  Thinking

# 118
Аз си купувам на NOW таблетките от 200мг магнезиев цитрат или диаспорал, пак е цитрат.
Купувам ги тук и тъй като наскоро ми свърши, видях че са вдигнали малко цените. 100броя от 24 на 30лв, явно заради поскъпналия долар.

# 119
Някой от вас да е използвал това кокосово масло? Дали е хубаво за директна консумация? Че е малко по-скъпичко от това, което ползвам в момента, но пък, ако си заслужава да поръчам, че моето е на свършване newsm78
И ако може да ми препоръчате витамин К2 от нашия пазар, че само той ми липсва в схемата  Laughing

А тук попаднах на един интересен магнезий , но не знам как е като качество . Имат и Д3 на същата фирма.

Общи условия

Активация на акаунт