Отговори
# 525
 Simple Smile Здравейте мами много съм щастлива,днес на обяд се роди със секцио дъщеря ми  Дарина. Много съм щастлива  Heart Eyes

# 526
Честито на мама Руми, нека малката Дарина расте много щастлива Simple Smile. Бързо възстановяване Hug
 Мами аз да се оплача- имам страхотно течение.... просто излизам от банята, правя две крачки и отново съм мокра.... нямам думи! При вас така ли е?

# 527
Диди, да не са водите на части да изтичат? Иначе нямам някакво особено течение, може би леко засилена секреция, но нали е нормално. Но е много малко, превръзки не ползвам.

# 528
Мамита писна ми вече!!!Още съм си вкъщи,явно на мойте деца им харесва в мен-каката преносих май и малкия ще го пренося!

# 529
 Stop на 03.05 в 21:00 се появи на бял свят нашата малка принцеса Мелани - 3710кг 51 см - нормално раждане.Вече от 3 дни сме си в къщи  Simple Smile

# 530
Честито на всички мами и от мен. И ние вече сме си вкъщи - разбрах че ММ ви е съобщил за нашата принцеса Ира! Днес ставаме на 1 седмица Simple Smile Засега ни е кротичка, кърмим се активно, спинка и така. Нагаждаме се, нямам търпение да почнем и разходките Simple Smile

За раждането - не мина много леко, но мина по-най-добрия начин. Тръгнахме за нормално, но в последствие се оказа, че се налага секцио. Винаги ме е било страх от тази операция, защото съм си мислела, че няма да мога да правя нищо след това.... оказва се, че не е така. Гордо мога да кажа, че днес, една седмица след операцията се чувствам чудесно - все едно не съм оперирана- абсолютно подвижна, нищо не ме придърпва, единствено като кашлям и кихам е малко неприятно Simple Smile Иначе се грижа на 100 % за детенце, сами сме с ММ и засега няма грижи Simple Smile

Та на всички чакащи- УСПЕХ, да мине всичко леко и безпроблемно и най- вече всичко да е наред с вас и бебчетата. Разбрах, че нищо не трябва да става на всяка цена  - каквото се наложи се прави - само да сме живи и здрави !

Хубав ден и дано скоро има бебевалеж   Hug

# 531
Диди, да не са водите на части да изтичат? Иначе нямам някакво особено течение, може би леко засилена секреция, но нали е нормално. Но е много малко, превръзки не ползвам.
ами незнам знам от моята АГ, че ако са води трябва да са със странен мириз, и леко зеленакави, по моята превръзка е безцветно. А по гъстата част си е жълтеникава

# 532
Ако продължават, отиди да ти направят тест в болница и ще се разбере дали са води.

# 533
Честито на всички родили мами, да са им живи и здрави бебчетата  Hug
диди_20, защо пък водите трябва да са зелени и да миришат? При мен бяха такива миналата бременност когато преносих, но сега си бяха без миризма и прозрачни като чиста вода. Иди да те прегледат, може да ти се е спукал мехура и по малко да изтичат. Без преглед няма как да знаеш.

# 534
Мами, помагайте! Реших да си задам въпроса и тук Sad От два дни вече кърмата ми тръгна нормално и щом дойде време за хранене слагам бебчо на гърдата,той суче,суче и така по 1 час някъде и пак не се е наял и заспал... Докато не изяде и някакво количество АМ не заспива,защо така Sad Отделно че не мога да преценя какво количество кърма изяжда,понеже и след час хранене,гърдите си ми текат,все едно не е ял,а аз го усещам,че суче Sad Много съм объркана,дали се храним правилно,какво да правя,защо не може да се нахрани с кърмата,а си търси и АМ? Много се притеснявам...

# 535
Не давай АМ, след като имаш кърма. Слагай го толкова често, колкото иска. Ще се нагодите, просто трябва време. Ние с малката, когато се роди първия месец бяхме като скачени съдове, после си направи сама режим. Търпение му е майката Simple Smile

# 536
Съгласна съм, че търпение трябва Blondelina! А ти сигурна ли си, че суче активно - чуваш ли как преглъща? Защото може за толкова време да се заиграва и да не дърпа.... На мен 1 час ми се струва много, но не знам....на колко дни ти е бебчето?? Ние сме много малки още и се кърмим горе долу на 3 часа за по 20 мин. Ако я оставя повече попреяжда, трудно се оригва и връща. Аз въпреки, че бях против залъгалките от вчера давам - доста се успокоява и заспива - след 5 мин. сама си я пуска. Това не пречи на сукането, а даже развива рефлекса- може да опиташ. Аз прибегнах до нея, защото като е нервна само гърда я успокоява- но така все пак и яде, а не мога все да я слагам или да я нося на ръце.

# 537
Точно така, следи дали суче ефективно, дали преглъща. Макар че много често бебчетата ни ползват изключително и за успокояване, а не само за хранене. Пробвай да махнеш АМ и да следиш има ли достатъчно напишкани и наакани памперси.

# 538
Много съм съгласна да махна АМ, но без него не може да заспи Sad Знам че 1 час е много,но пък за 20мин ми се струва,че нищо не изяжда. Иначе го усещам като дърпа и само като си стои на гърдата,но за преглъщане не се бях замисляла дали чувам  newsm78
Една позната ми каза,че можело кърмата да не ми била хранителна,имало и такива,макар че на мен това ми се струва пълна глупост  #Crazy
Друг вариант съм си мислила да се цедя с помпата и да му давам,така поне знам че яде със сигурност и ще виждам и по колко.... Ох,незнам сложна работа Sad
Да не говорим,че май рано-рано ще ни почнат и коликите,че го гледам милото от половин час се гърчи по кошарата,почервенява,проплаква,а сме само на 10 дни....

# 539
Много съм съгласна да махна АМ, но без него не може да заспи Sad Знам че 1 час е много,но пък за 20мин ми се струва,че нищо не изяжда. Иначе го усещам като дърпа и само като си стои на гърдата,но за преглъщане не се бях замисляла дали чувам  newsm78
Една позната ми каза,че можело кърмата да не ми била хранителна,имало и такива,макар че на мен това ми се струва пълна глупост  #Crazy
Друг вариант съм си мислила да се цедя с помпата и да му давам,така поне знам че яде със сигурност и ще виждам и по колко.... Ох,незнам сложна работа Sad
Да не говорим,че май рано-рано ще ни почнат и коликите,че го гледам милото от половин час се гърчи по кошарата,почервенява,проплаква,а сме само на 10 дни....

Няма такова нещо като нехранителна кърма, така че на тия глупости изобщо не се връзвай. СЪщо така ако почнеш да се цедиш с помата има голям шанс да ти намалее драстично кърмата, тя се образува и стимулира от допира на бебето, от сукането му, от плача му и т.н. Все пак ако искаш за един ден пробно виж как са нещата, макар че аз да ти кажа нищо не изцеждам с помпата, капчица не мога да изцедя, а съм сигурна че бебчо яде и се наяжда (още не знам как е с наддаването, но по всичко личи че си хапва), та и това с помпата не е съвсем критерии.
Следи го дали преглъща, това е важно Wink Хубаво ли суче, сигурно знаеш, не само зърното, ами и ареолата около зърното трябва да е захапало?

Общи условия

Активация на акаунт