Мартенче будува,радва мама до полуда!

• 65 143
  • 502
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря за бързият отговор, vickito! Simple Smile

# 406
Да се запиша и аз Simple Smile
Въпреки че следя темата,но все не пиша.
Аз родих на 06.03.2015 син Мартин 2.450кг 44см секцио.
Сега сме почти на 9м и тежим 9.200кг Simple Smile

# 407
  • Пловдив
Да се запиша и аз Simple Smile
Въпреки че следя темата,но все не пиша.
Аз родих на 06.03.2015 син Мартин 2.450кг 44см секцио.
Сега сме почти на 9м и тежим 9.200кг Simple Smile

Добре дошли на теб и на Мартин. Голям мъж е станал. Моята Гери се роди на 05.03.

# 408
Здравейте! Моят малчо е с три зъба и вчера забелязах, че двата долни са потъмнели от задната страна. Не ми се струва възможно да е кариес или зъбен камък Simple Smile))))) на 7 месеца. А и не ми се звъни на педиатъра за такова нещо. Та някой има ли идея Hug

Не е кариес,нито зъбен камък.Има деца с по-порест емайл и се наслояват налепи.Опитай да ги почистиш с паста и силиконова четка.Ако няма ефект,не се плаши.Има деца на които млечните зъби придобиват такива оцветявания (все още никой не може да каже на какво се дължат) ,но после постоянните зъби са добре.

# 409
Здравейте,
Включваме се и ние - аз и малкия Косьо - 11.03.15г. , 2680, 48 см.
Вече е 8300, но е само 68 см.

И сега веднага питане, има ли връзка според вас това как наддава в растежа на височина сега, с това колко висок ще порасне. В рода ни има доста нисички хора и още от корема си го наричам да е здрав, умен и висок Simple Smile)) Сега ще ми се смеете.

Педиатъра ни казва, че всичко е нормално, но 68 см. е ръст за 6 месечно, а не за 9 Sad

Lorryvell - Колко см е твоето бебче? То се е родило много мъничко. Да ти е живо и здраво!

# 410
Здравейте,
Включваме се и ние - аз и малкия Косьо - 11.03.15г. , 2680, 48 см.
Вече е 8300, но е само 68 см.

И сега веднага питане, има ли връзка според вас това как наддава в растежа на височина сега, с това колко висок ще порасне. В рода ни има доста нисички хора и още от корема си го наричам да е здрав, умен и висок Simple Smile)) Сега ще ми се смеете.

Педиатъра ни казва, че всичко е нормално, но 68 см. е ръст за 6 месечно, а не за 9 Sad

Lorryvell - Колко см е твоето бебче? То се е родило много мъничко. Да ти е живо и здраво!

Честно казано не знам колко сме високи (предния месец пропуснахме консултация,защото имахме здравословни проблеми.А тегленето ни го направи педиатъра,но не и мерене) но предполагам сме над 70см че може би и повече.Другата седмица ще ги измерим.Аз даже съм леко притеснена,че много наддава.Толкова е тромав,че на дали скоро ще се изправи Sad
Не се притеснявай,че твоят е нисичък, има многооо време за да порасне на дължина.На една приятелка детето миналия месец нито грам отгоре,а иначе 3 см беше пораснала,а има деца които пък обратно,нали знаеш че се редуват тези неща в растежа-един път килограми,другия път см. Simple Smile
А и според мен няма значение колко е висок,най-важното е да е здрав!

# 411
И ние сме доста тромави-тежи ни дупето и още не сме се изправяли.Тежим около 8,200 кг.,но пък сме високи- над 74 см.със сигурност. Носим дрехи с размер 86. Предният  месец не беше наддал на кг.,а само на височина. Аз пък се притеснявам, че само си седи на дупето или лежи, без да се изправя.Има желание,но явно си е тежичък. Иначе пълзим като за световно,също и като е по корем се надига на четири крака като се подпира на ръце и на пръстите на краката  Laughing Също и ако аз го изправя прав на кошарката си се хваща с ръчички за рамката и сам си стои така известно време без да е нужно някой да го придържа

# 412
Е това пак е добре,ние не пълзим и не се изправя в поза пълзене. Толкова е дебел,че където го оставя там стои   Laughing  Подпрян на дивана долу-горе се препи,но трябва да съм до него,защото когато най малко очаквам и пада. Но всяко нещо с времето си,ще се изправят те все някой ден Simple Smile

Аз да питам вие слагате ли вече бебетата си на гърне?
Аз правя опити,но не всички са успешни Sad
Каката късно я научих и го отчитам като своя грешка (на 2г) Но сега съм решила малкият да го започна по-отрано,дано имам успех  Praynig

# 413
Правя опити с гърне,но увенчани с неуспех за сега.Нека някоя мама,на която ѝ се получава да даде съвети.Simple Smile

# 414
  • Пловдив
И аз от началото на миналия месец започнах да слагам малката на гърне. Първоначално започваше неистово да плаче и дори за секунда не сядаше на него, но пък каква игра пада с гърнето, не е истина просто. От няколко дни насам, както е с дрехите, пак започнах да я пробвам да сяда на него, като и давам играчка пред нея да си играе, та имаме напредък - застоява се за по 30-40 сек., след което става и повече няма сила, която да я накара да седне. Може би не е готова още!

# 415
Аз започнах преди седмица- десет дена (по препоръка на доктор). Та докторката каза,веднага след сън да слагам на гърне. За сега само сутрин има ефект- пишка и ака,но през остатъка от деня малко са пъти го улавям и успява да направи нещо. Иначе стои около 5 най-много 10мин, но се случи да се протегне за една играчка вчера и падна от него  #Crazy #Crazy #Crazy

# 416
Слагам я на гърне от две седмици,но не съм постоянна  EmbarassedДомързява ме понякога.Иначе попадения има,сутрин винаги прави и двете работи,следобяд рядко я хващам.За падането -вече свикнах и не я оставям сама-става от гърнето и забива муцунка в килима.Поне не плаче.

# 417
За първи път я сложих на гърне на 6 м. - неуспешно, опъпаше се като струна и изобщо не искаше да седи. И така в продължение на няколко дни. Прибрах го и след 1 месец опитахме отново. ОО, чудо на чудесата!!! И от тогава (7 м.) успешно седи на гърнето и като я усетя, че се напъва ѝ казвам "хайде на гърнето" и устисква там да си свърши работата. И памперсите ги пълним де, но за мен е важно да свикне да седи и да знае за какво се използва. Може би чак около 2 г. ще разберат мъниците и ще си казват.

# 418
Ох, различни са дечицата Simple Smile. Да, най-важно е да са ни живи и здрави!
Моето момче, мъничко и късичко, не стои на едно място, пълзи и се изправя от седмия месец. Иска да е постоянно прав, а на гърнето не го свърта и 5 секунди.

А на какво мнение сте за проходилките? Аз съм резервирана, първо защото е момченце Simple Smile, а и чувам, че все повече ги отричат. Но така ми се иска от време на време да го оставя да движи обезопасен и сам, за да подаря малко минутки за себе си.

# 419
Ох, различни са дечицата Simple Smile. Да, най-важно е да са ни живи и здрави!
Моето момче, мъничко и късичко, не стои на едно място, пълзи и се изправя от седмия месец. Иска да е постоянно прав, а на гърнето не го свърта и 5 секунди.

А на какво мнение сте за проходилките? Аз съм резервирана, първо защото е момченце Simple Smile, а и чувам, че все повече ги отричат. Но така ми се иска от време на време да го оставя да движи обезопасен и сам, за да подаря малко минутки за себе си.

Аз слагам в проходилка по 3-4 пъти на ден за по няма и 5мин, той не иска да стои в нея,иска да ме хване за ръце и така да обикаляме из коридорите и стаите  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт