The Players and The Game of Thrones! Тема #13

• 38 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 570

"Защо толкова много фенове мразят Кейтлин? Много ми е интересно. В другия форум особено останах втрещена. "
Скрит текст:
Възприемам я като много противоречива личност и затова си мисля,че Мартин не доизпипал характера й,а му е трябвал пусков механизъм за някои от действията ,които задвижват важни събития.Първо ми стана изключително неприятна за отношението й към Джон - тя е единственият човек в Зимен хребет,който ненавижда Джон.Чак злобее,че той прилича повече на Старк,отколкото Роб.Отношение като на злата мащеха от приказките,при положение,че тя много добре знае,че Нед не е бил за нея,а брат му.По-нататък в книгата става ясно,че Джон е бил по-едро бебе,но тя не е вдянала,че вероятно е заченат преди Роб.Най-отвратителна ми стана,когато каза на Джон,че той трябва да е на мястото на Бран (осакатен и берящ душа).Полудя от яд,когато Роб го посочи за свой наследник,почна да вади някакви далечни роднини,само и само да не е Джон.Завършена егоистка като Церсей.После - един куп глупости надроби - задържането на Тирион мога да го разбера,но да го води при откачената си сестра за "кралско правосъдие" вместо при краля;ясно е ,че Мартин е искал да провокира конфликт между Ланистър и Старк,но веднъж представя Кейтлин като умна жена и хоп-тя извършва съвършена глупост.После с пускането на Джайм - въобще не можах да повярвам в майчинското й отчаяние.Общо взето тя носи вина и за смъртта на Нед.Хем е умна и прозорлива (дипломацията й при Уолдър Фрей,опитът и да помири Ренли и Станис),хем предприема прекалено рисковани действия,които доведоха направо до смъртта на съпруга й и съсипване на цялото й семейство.А най-непростимото е доверяването на Кутрето,с когото и израснала и би трябвало да го познава повече от всеки друг.Заблуди и Нед да му се довери.Въобще не ми дожаля,когато я заклаха.
Twisted Evil

# 571
  • Варна
Кат ми беше любимия образ в книгите, може би затова и Санса ми стана любимка.( А Джон не харесвах  Mr. Green)
 Много пълнокръвен, земен образ, разбирам я във всяка една ситуация.

П.П. Тя смята Кутрето за романтично момче и дори го съжалява малко. Огромна грешка, разбира се. Sad

# 572

"Защо толкова много фенове мразят Кейтлин? Много ми е интересно. В другия форум особено останах втрещена. "
Скрит текст:
Възприемам я като много противоречива личност и затова си мисля,че Мартин не доизпипал характера й,а му е трябвал пусков механизъм за някои от действията ,които задвижват важни събития.Първо ми стана изключително неприятна за отношението й към Джон - тя е единственият човек в Зимен хребет,който ненавижда Джон.Чак злобее,че той прилича повече на Старк,отколкото Роб.Отношение като на злата мащеха от приказките,при положение,че тя много добре знае,че Нед не е бил за нея,а брат му.По-нататък в книгата става ясно,че Джон е бил по-едро бебе,но тя не е вдянала,че вероятно е заченат преди Роб.Най-отвратителна ми стана,когато каза на Джон,че той трябва да е на мястото на Бран (осакатен и берящ душа).Полудя от яд,когато Роб го посочи за свой наследник,почна да вади някакви далечни роднини,само и само да не е Джон.Завършена егоистка като Церсей.После - един куп глупости надроби - задържането на Тирион мога да го разбера,но да го води при откачената си сестра за "кралско правосъдие" вместо при краля;ясно е ,че Мартин е искал да провокира конфликт между Ланистър и Старк,но веднъж представя Кейтлин като умна жена и хоп-тя извършва съвършена глупост.После с пускането на Джайм - въобще не можах да повярвам в майчинското й отчаяние.Общо взето тя носи вина и за смъртта на Нед.Хем е умна и прозорлива (дипломацията й при Уолдър Фрей,опитът и да помири Ренли и Станис),хем предприема прекалено рисковани действия,които доведоха направо до смъртта на съпруга й и съсипване на цялото й семейство.А най-непростимото е доверяването на Кутрето,с когото и израснала и би трябвало да го познава повече от всеки друг.Заблуди и Нед да му се довери.Въобще не ми дожаля,когато я заклаха.
Twisted Evil

И аз така я възприемам, но я разбирам и ми е много истинска. Церсей обаче уби близнаците в Скалата на Кастърли, но тя психопат, а Кат е нормална.
Несъответсвията и аз ги приписвам на Мартин, защото тя е толкова интуитивна, че щеше да се усети и за Джон, и за Кутрето.
Отхвърлените кандидати са изключително опасни, това и най-тъпата гъска го знае.

С удоволствие ти прочетох поста, защо си го скрила?  Hug

# 573
  • Варна
Нямала е време Кат да го опознае. а и мисля, че няма опит с  отхвърлени мъже. Ще полвам един цитат  от книгата. Извинявам се на неопетнените.
Скрит текст:
Цитат
— Кутрето сега е заседател в малкия съвет.

— Знаех си, че ще се издигне високо — каза Кейтлин. — Още като момче беше много умен, но едно е да си умен, а друго — да си мъдър. Чудя се какво ли са направили годините от него.
Скрит текст:
Цитат
Срещнаха се в долното укрепление пред стената на Речен пад. Когато Брандън видя, че Петир си е сложил само шлем, нагръдник и плетена ризница, също свали повечето си броня. Петир я бе помолил да му подари нещо свое, за да го носи, но тя отказа. Лорд баща й я бе обещал на Брандън Старк и той трябваше да носи нейния знак — светлосиньото шалче, на което сама бе извезала скачащата пъстърва на Речен пад. Когато го постави в шепата му, го помоли:
— Той е само едно глупаво момче, но го обичам като роден брат. Ще скърбя, ако загине.
А годеникът й я бе погледнал с хладните сиви очи на Старк и обеща да пощади влюбеното в нея момче.
Онази битка бе приключила така набързо, както и започна. Брандън беше вече мъж и изтласка Кутрето през цялата полоса чак до каменната стълба към водата. С всяка стъпка го засипваше с порой от стомана, докато момчето не започна да се олюлява и да кърви от дузината малки рани.
— Предай се! — извика му Старк неведнъж, но Петир само тръсваше непокорно глава и продължаваше да се съпротивлява.
Когато водата стигна до глезените им, Брандън най-после сложи край на жалката гледка със силен заден замах на десницата, който разсече брънките на ризницата на Петир и кожата под нея, и се впи в меката плът под ребрата така дълбоко, че Кейтлин беше сигурна, че раната е смъртоносна. Видя го как пада и как тъжно промълви „Кат“, и светлата му кръв потече между металните пръсти на ръкавицата. Мислеше, че го е забравила.

Тогава за последен път бе видяла лицето му… до деня, в който я заведоха пред него в Кралски чертог.

# 574
Нямала е време Кат да го опознае. а и мисля, че няма опит с  отхвърлени мъже. 

Това също предполагам играе роля. Но чак пък да не заподозре нищо...а усети Варис, усети дърветата, добре прецени и Теон, Бейлон, Уолдър Фрей, Спайсър...
Рових в книгите, и това че Кат пусна Джейми не промени нищо. Бяха се договорили вече Болтън и Тивин.

И при Тивин има странности когато го изисква сюжета. Може би няма друг начин.

# 575
  • Варна

Рових в книгите, и това че Кат пусна Джейми не промени нищо. Бяха се договорили вече Болтън и Тивин.

А, не , напротив много промени.
Сега има един Джайм и една Бриен, които да закрилят дъщерите на Кат. (ако ги намерят)
Роб не пожела да се погрижи за Санса(много му се ядосвах, тогава как я отписа), това беше болката на Кат, като майка я разбирам.
Пое огромен риск, като пусна Джайм, но явно е успяла да го прочете.. Или просто като удавник се е хванала за сламка.

# 576
Имах предвид, че не това предизвика сватбата и други негативни събития.
А Роб сглупи зверски.

# 577
  • Варна
А Роб сглупи зверски.

Абсолютно. И не фактът, че Кат плени Тирион струва главата на Нед.  Wink
Кат инициира конфликт Старк+Тъли vs Ланистър, но това, което уби Нед беше историята с инцеста, за която Кат нямаше идея.

# 578
Да оценим работата на екипа по костюмите които изпипват невероятно някои детайли

# 579
  • Варна
Ха-ха  и тук са оприличили Божинов на Джон Сняг. Може и от нас да са преписали.. Joy
http://www.webcafe.bg/id_2044619105/slide_4_Futbolni_zvezdi_kato … t_Game_of_Thrones

# 580
  • София
А Роб сглупи зверски.

Абсолютно. И не фактът, че Кат плени Тирион струва главата на Нед.  Wink
Кат инициира конфликт Старк+Тъли vs Ланистър, но това, което уби Нед беше историята с инцеста, за която Кат нямаше идея.

Е, така е, но на практика лудия Джофри самосиндикално го обезглави, иначе Нед трябваше да е при Нощния страж.  Peace

# 581
  • Варна
Оф, изгледах набързо серията.. Rolling Eyes
Става, боевете са много смешни.  Laughing
Спойлер!
Скрит текст:
Който се е надявал Рамзи да не консумира брака, се е лъгал. Офф, Санса пак жертва. Rolling Eyes

# 582
Събитията в Дорн са комични.
Скрит текст:
Tired Face Още тая надежда за Санса - може в другата серия Теон да се намеси.

# 583
  • Варна
Всичко е комично.. Laughing
Събитията в Дорн са комични.
Скрит текст:
Tired Face Още тая надежда за Санса - може в другата серия Теон да се намеси.
Скрит текст:
Не знам дали ще се намеси, надявам се само  да не направят Рууз дядо. Crazy.

Промото на 7 епизод.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GZDO2ptEBcg

# 584
 Sad В промото на 7 епизод тя е още в Зимен хребет.Защо не тръгна с Хрътката,бе момиче? no Много ме  е яд на сценаристите. #Cussing out
Скрит текст:
Санса в ролята на Джейн Пули  newsm11 smile3518

Общи условия

Активация на акаунт