The Players and The Game of Thrones! Тема #13

• 38 433
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Още един подарък значи  Joy

Скрит текст:
Надявам се да не покажат Сам "отзад" Mr. Green

# 661
The title of this episode seems to refer to "The Gift", the region of land immediately south of The Wall which was "gifted" to the Night's Watch when the Wall was constructed, for their sustenance and support. Both Bran Stark and Jon Snow passed through the Gift near the end of Season 3. Mole's Town, the run-down village that Sam brought Gilly to in Season 4 but which was then attacked by the wildlings, is also in the Gift. As Bran noted, due to increased wildling attacks over the years and the diminished size of the Night's Watch, the Gift is mostly empty now. The title, of course, may turn out to refer to multiple things in the episode. For example, "the gift of mercy" is a euphemism for giving a quick death to someone who is suffering, to relieve them of their pain.

Догадки разни за епизода може би?
Иначе епизода чак на 31 май ли ще се излъчи???

# 662
Епизодът би трябвало да се излъчи на 24-ти,неделя.Не че горя от нетърпение...

# 663
  • Варна
The title of this episode seems to refer to "The Gift", the region of land immediately south of The Wall which was "gifted" to the Night's Watch when the Wall was constructed, for their sustenance and support. Both Bran Stark and Jon Snow passed through the Gift near the end of Season 3. Mole's Town, the run-down village that Sam brought Gilly to in Season 4 but which was then attacked by the wildlings, is also in the Gift. As Bran noted, due to increased wildling attacks over the years and the diminished size of the Night's Watch, the Gift is mostly empty now. The title, of course, may turn out to refer to multiple things in the episode. For example, "the gift of mercy" is a euphemism for giving a quick death to someone who is suffering, to relieve them of their pain.

Догадки разни за епизода може би?
Иначе епизода чак на 31 май ли ще се излъчи???

Не, на 24 май.
Догадки не е трудно да се направят.
Синопсиса:
Jon prepares for conflict. Sansa tries to talk to Theon. Brienne waits for a sign. Stannis (Stephen Dillane) remains stubborn. Jaime attempts to reconnect with family.

Джон тръгва за Хардоум да кани диваците да се заселят на Дара. Мел вероятно ще иска да жертва някого в чест на Р'хлор, Станис няма да разреши... Засега.... Рамзи ще подари на Санса одраната Миранда. Бриен може и да си получи знака. Джайм ще разбере, че изпратеното колие не е това на Мирцела, а на Санса ( Кутрето го е изпратил на Церсей Whistling)

# 664
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Надничам тук, защото не мога да гледам навреме епизодите, та да се информирам, но от толкова много плюене ми се догади вече. Едно е сами да си вгорчавате живота, че, видиш ли, сте чели книгите и не ви харесват отклоненията, но да заливате темата за сериала с непрекъснати оплаквания, закани за спиране на гледането и нон-стоп негативизъм отравя и моето удоволствие. И преди да ми обясните как не съм длъжна да чета тук, аз да ви кажа едно- има си тема за книгите, там си ги боготворете, но тук да заривате хубавия сериал с кал, само защото не бил както сте си го представяли вие ... ами стига толкова Stop

Относно двата епизода, които вчера гледах накуп- пети ми хареса много, шести- не толкова. Случилото се на Санса според мен е очаквано- не ми пука как е в книгите, в сериала си вървеше натам от доста време. Тръгвайки нанякъде с Кутрето, надали те чакат само цветя и рози.
Дорн- ужасен ужасон, като смесица между "остенурките нинджа" и "Мумията"
Баба Тирел- чакам с нетърпение ответния удар Heart Eyes
На Север Джон най-накрая започва да става интересен, а във Валирия Тирион- все по-любим Party
Забележки от мен няма- хубав сезон, макар и обещаващото ударно темпо от първите епизоди да позаглъхна.

# 665
  • Варна
Аз не видях в темата нито една закана някой да спре да гледа сериала.
И разбира се, че имаме право да се оплакваме. Много слаб сезон.
Не става въпрос как е в книгите, в сериала логиката отсъства.
Не сме коментирали дори скалъпените обвинения срещу Лорас и Марджери. Как от показанията на някакъв анонимник, биват арестувани кралицата и брат й?  Фактът , че Оливар е представен за оръженосец на Лорас, напълно включва възможността да го е виждал гол без да е необходимо да правят секс. И как от всичко това изведнъж Вярата се убеди, че Мардж лъже за това, че ги е видяла.
Изсмукано, изсмукано, тъпо... Tired

# 666
Надничам тук, защото не мога да гледам навреме епизодите, та да се информирам, но от толкова много плюене ми се догади вече. Едно е сами да си вгорчавате живота, че, видиш ли, сте чели книгите и не ви харесват отклоненията, но да заливате темата за сериала с непрекъснати оплаквания, закани за спиране на гледането и нон-стоп негативизъм отравя и моето удоволствие. И преди да ми обясните как не съм длъжна да чета тук, аз да ви кажа едно- има си тема за книгите, там си ги боготворете, но тук да заривате хубавия сериал с кал, само защото не бил както сте си го представяли вие ... ами стига толкова Stop

Относно двата епизода, които вчера гледах накуп- пети ми хареса много, шести- не толкова. Случилото се на Санса според мен е очаквано- не ми пука как е в книгите, в сериала си вървеше натам от доста време. Тръгвайки нанякъде с Кутрето, надали те чакат само цветя и рози.
Дорн- ужасен ужасон, като смесица между "остенурките нинджа" и "Мумията"
Баба Тирел- чакам с нетърпение ответния удар Heart Eyes
На Север Джон най-накрая започва да става интересен, а във Валирия Тирион- все по-любим Party
Забележки от мен няма- хубав сезон, макар и обещаващото ударно темпо от първите епизоди да позаглъхна.
Никой не плюе сериала,защото се разминавал с книгите.Напротив - дори ни хареса Олена Тител в Чертога,в книгите в този момент тя не е там.На повечето ни харесаха много сцените с Аря,с Тирион и Джора,на всички ни е смешен "екшъна" в Дорн.Потресени сме от развитието при Санса,защото сценаристите сами си противоречат,а не защото така не е в книгите.Нямаше нужда Кутрето да я светва как се играе играта на тронове и тя да показва,че вдянала нещо.Върнаха я в първи сезон,никакво развитие при образа й.

# 667
Недогледала си значи Peace. Няма да цитирам, може и сама да свериш.

# 668
  • Вестерос
И разбира се, че имаме право да се оплакваме. Много слаб сезон.
Не става въпрос как е в книгите, в сериала логиката отсъства.
Не сме коментирали дори скалъпените обвинения срещу Лорас и Марджери. Как от показанията на някакъв анонимник, биват арестувани кралицата и брат й?  Фактът , че Оливар е представен за оръженосец на Лорас, напълно включва възможността да го е виждал гол без да е необходимо да правят секс. И как от всичко това изведнъж Вярата се убеди, че Мардж лъже за това, че ги е видяла.
Изсмукано, изсмукано, тъпо... Tired

+1 Също някои от моите изказвания бяха как може да тръгне сериала занапред , или и това не е разрешено, Джой?

И какво като се е заканвал някой? Това как ти спойлва сериала по някакъв начин?
Очаквам скоро и да направите списък какво може и не може да се пише, за да е всичко тип-топ, както на някой му харесва

# 669
Съгласна съм с Тифани и Хексе.

Diavolo си е емоционален, мнението му беше такова още когато се разбра, че Санса тръгва на север.

Ние да не ти казваме, обаче ти можеш да ни даваш тон в живота.. Мда.

# 670
Вижте какво, ясно ми е, че ще си правите каквото си искате и че ще леете колкото си искате негативизъм и аз не съм способна по никакъв начин да ви спра. Но след като ви четох мрънкането две седмици, всъщност доста месеци вече, още преди да е почнал сезона, реших, че имам правото да измрънкам и аз. Или не може, понеже тук сме равни и по-равни?? И може да се сипят ругатни по създателите на сериала и по самия сериал, но не може някой да каже, че му е писнало да чете ругатни? Омръзна ми да се гледа на хората, не чели книгите и неинтересуващи се от книгите като на специална порода идиоти, заслужаващи снизходително намигване. Ето, на мен не ми пука за книгите, харесвам сериала, гледам сериала, пиша в темата за сериала. Не ми пречи, че не е буква по буква екранизация, но вместо да мога да хвърля поглед над действието в епизодите, които закъснях да гледам, чета само колко е тъпо, че сериалът на вървял по книгите. На мен не ми е тъпо, така ми харесва и понеже съм пълноправен член на темата, реших да си кажа. Изяжте ме сега Laughing

# 671
  • Вестерос
Ам-ам.

На мен пък ми е тъпо да казвам само положителни неща, при положение, че не е всичко розово и дори да не съм чела книгите, пак ще ми остави нещо негативно впечатление,защото се вижда от далеч, че не е наред нещо с историята на някои герои.Така че е в кръга на нещата да има недоволство и хвалене. Ти сама си казала- всеки се впечатлява от различни неща, всички са различни. Диаволо е по-емоционален, аз пък съм по-мрънкаща. Щом се е събрал повече негативизъм от различни хора- значи има защо. СЪщо така ми е тъпо на мен, че много хора си мислят, че тяхното мнение е меродавно в този форум. Не е насочено конкретно към теб, да не се засегнеш, но си е истина за доста други съфорумци, които за щастие не са нахлули в тази тема  Peace

И да се върна на серията- да забравихме да коментираме процеса, на който Томенчо пак не знаеше какво да прави. Само гледаше жално Церсей и Мардж. Ще си го отнесе в скоро време 100%. Ако беше Джофри щеше да реагира като Кралицата на сърцата от Алиса- "Отрежете им главата" на септона и мъжете на вярата  hahaha

# 672
  • Варна
А, няма да те ядем.. Grinning
Но не те ли дразни неадекватността на някои сцени?
 Разбира се има чудесни моменти на които се забавлявам много. Чудесни скечове, но когато ги навържа с цялостния сценарий за съжаление негативното надделява.
Много ми беше забавно как Тирион се обиди за размера.  LaughingМного ми хареса играта на лъжи на Аря.  И разбира се баба Тирел.
Ти как се справяш с липсата на логика, примерно в сцената със съда над Лорас?

# 673
На мен пък ми е тъпо да казвам само положителни неща, при положение, че не е всичко розово
Ама естествено, че не е нужно да се казват само положителни неща Peace. И аз си казвам какво ме дразни, сега пак го направих. Но някак като отворя тук и знам, че 90% от казаното ще е от черно по-черно, ми се убива всякакво желание да чета. И понеже съм директна, си казах колко не ми допада посоката, в която тръгна дискусията в темата този сезон. Вие естествено не сте длъжни да се съобразите с това какво ми е на мен, но пък аз съм в правото си да кажа каквото искам и не съм длъжна да премълча разочарованието си, точно както вие не сте длъжни да се съобразите с мен.

Хексе, дразня се на доста неща, други ми компенсират. Но не се дразня само защото не е по книгите и затова недоумявам колко излишни нерви хабите вие за това Rolling Eyes. И оставам с впечатление, че сума хора са предварително настроени да не им хареса нещо си, само защото не е като го очакват. И ето, сега си казваш какво ти харесва, но преди това и ти, и останалите натъртвахте само на това какво не ви харесва.

За съда на Лорас- справям се, сещайки се, че става въпрос за тирания и самовластие, та не търся логика. някой търси ли логика в действията на Джофри или в процеса на Тирион? Пак стана, както силните искаха да стане. Защо сега да не е така?

# 674
  • Варна
За съда на Лорас- справям се, сещайки се, че става въпрос за тирания и самовластие, та не търся логика. някой търси ли логика в действията на Джофри или в процеса на Тирион? Пак стана, както силните искаха да стане. Защо сега да не е така?
Процесът над Тирион и свидетелката  Шае ми е друга болна тема. Joy
Разбирам, че силните са Д и Д. Това се знае.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт