След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
Аз се чудих в маркетите позволено ли е с количка да се влиза? Че само дебна но никой не съм виждала. Ония ден влезнах в ДМ но си имаше от пред пред магазина рампа и никой не ми каза нищо... До нас има Фантастико и Кауфланд и се чудя?
Естествено,че е позволено,това е дете все пак не куче...

# 136
  • София
Цитат
Аз се чудих в маркетите позволено ли е с количка да се влиза? Че само дебна но никой не съм виждала. Ония ден влезнах в ДМ но си имаше от пред пред магазина рампа и никой не ми каза нищо... До нас има Фантастико и Кауфланд и се чудя?

Ми зачудих се, не за друго а че нали ако влезнеш с раница правят проверки, а една количка е доста по съмнителна, и ако някой ми каже да ме провери супер много ще се ядосам особено да ми рови около бебето... Та за туй.  newsm78

# 137
Не,не...никой няма да направи проблем  Wink

# 138
  • Под кленовите дървета
Честити бебето но новообебилите се Simple Smile
Рози,  много сте сладки Simple Smile виж сега..може а по два часа да се преобличате, важнотъ е всички да са невредими накрая Simple Smile
Маце, пробвай бели шумове като реве така базспирно. Аз с Ники имах на телефона цяла.поредица мр тройки с бели шумове, иначе нямаше сън.
Млечица имахме с него и с една апликация прохирогъбичен препарат -Оражел май беше и мина.
Ние за месечинката вчера може да се похвалим с тегло 3390 грама и 50 см. Увеличи се кърмата с лактогонния чай, ама пак връща на порции и се налага после добавка. Много лакомо суче явно и после като върне и се отегчава пак да се запимава с ядене. Слагам я пак на гърда,  правя компресия на гърдата, но не я иска,а иска добавката.
Как давате Био гайа, че ниу два пъти дадохме и имахме два тежки дни. Дадох само сутрин по 5 капки.
Май обривя же излезе АД... от вчера сме на Еуцерин Аквафор. Ако не помогне спирам млякото. Ако пак няма ефект сме на лекар

# 139
  • Бургас
Jasmin_veni, на нас педиатърката ни каза, че Био Гайа може да се дава по всяко време на деня, т.е. избираш си да го даваш примерно сутрин по 5 капки. Ние го даваме вечер преди лягане, уж да се поуспокои коремчето, но вече взех да се съмнявам дали помага. Вчера например поне до 2 часа през нощта не ни остави да мигнем, явно  й се ходеше на дискотека на госпожицата  Grinning

Честито на новите майчета и бебчета и на всички, които вече са си у дома! Няма по-хубаво нещо Simple Smile

За магазините - няма проблем да се влиза с бебешка количка, по-интересното е ако ти се налага да вземеш и количка за пазарене как ще ги буташ и двете  newsm78

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 15:16 от 0033

# 140
  • Бургас
Цитат

Ми зачудих се, не за друго а че нали ако влезнеш с раница правят проверки, а една количка е доста по съмнителна, и ако някой ми каже да ме провери супер много ще се ядосам особено да ми рови около бебето... Та за туй.  newsm78

Може да искат да те проверят, но обикновено преглеждат багажника на количката. Никои няма да раздига бебето, за да провери за щафета салам.

Васето, до към 6-тия месец събират очетата.

Ние полека-лека влизаме в ритъм. Отново ще сме на АМ. Каката е с конюктивит и не е на ясла,но от друга седмица мисля да я пускам.

# 141
Vaseto29 Благодаря за отговора!!!  bouquet

# 142
Момичета,може ли вместо вода,след кърмене да давам от чайчето на хип?  Как да го съхранявам,преди да давам, трябва ли да е затоплено или да държа на стайна температура и да давам?

# 143
Я да питам и вас, тия 15 дни дето бащата почива появяват ли се в системата на НОИ като нашите болнични за бременност и раждане? След като една позната от НОИ пита колегите си й казали че срока за подаване от работодателя на документите е 15 число на следващия месец, от там 15 работни дни имат НОИ да го обработят и изплатят, ама не е питала дали се появява в он-лайн системата при болничните...

# 144
Я да питам и вас, тия 15 дни дето бащата почива появяват ли се в системата на НОИ като нашите болнични за бременност и раждане? След като една позната от НОИ пита колегите си й казали че срока за подаване от работодателя на документите е 15 число на следващия месец, от там 15 работни дни имат НОИ да го обработят и изплатят, ама не е питала дали се появява в он-лайн системата при болничните...

То си е вид обезщетение, така че би следвало да се появява

# 145
Велинити, разбира се, че се появява, щом се изплаща като обезщетение. Само му трябва ПИК код.  Peace
Мария, не е нужно да даваш нито вода, нито чай.  Peace
Лина, благодаря. Понеже на големия не му бяха така очите ...  newsm78
Ванилке, пак заповядай!  Hug

# 146
Мерси момичета... работата много кофти ще се получи, защото той документите до работодателя си ги занесе ощ
е на 07.04, и не са занесли документите на 15.04м въпреки че са били налични при тях, а явно са решили да чакат последния за тях срок 15.05... а от там НОИ докато си ги обработят, ужас... оставаме без пари за повече от месец Sad

# 147
  • Бургас
Васето,каката ги събираше и аз бях ошашкала, но всичко си дойде на място като поотрасна. Като казвам,че ги събираше имам предвид веднъж на ден, а не че и бяха постоянно така.
Велина, точно заради вашия случай таткото си пусна отпуска, а не бащинство ( не само де)

# 148
Еха, почти всички май си имате бебчета - да са ви много здрави и много щастливи бебоците.
Аз искам да попитам някоя от мамите, които са раждали нормално - трябва ли да сте гладни и жадни преди приема? Аз днес бях на преглед и доки каза, че съм готова да раждам, да отида утре сутринта и ще ме приемат, после като говорих с акушерката тя ми каза гладна и жадна да съм, това не се ли отнася само за секцио?

# 149
говорих с акушерката тя ми каза гладна и жадна да съм, това не се ли отнася само за секцио?

И на мен така ми казаха, разрешиха ми да пия по малко вода в болницата по време на контракциите. Мисля, че се презастраховат ако се стигне до спешно секцио. Друго обяснение нямам.
Лина права си, ама като ти дават дни за бащинство, защо трябва да си ползваш годишния отпуск... той и без това не е безкраен, а е хубаво да може да излезе лятото и като е по-голям малкия да му се радва...

Общи условия

Активация на акаунт