След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 468
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Честито на новите мами! Да са ви здрави бебчетата и бързо да се възстановявате!
За втора нощ не успях да спя като хората - пак имах контракции,но до сутринта замряха. Може би има значение,че пих но-шпа,ама като не трая на болка и ми се спеше,изпих две хапчета. Но пък при предното раждане пак си пих,но болките тогава не спряха,а продължиха.
Bobarka,много ти се е насъбрало наистина. С две малки дечица си е трудно. А лошото е,че болничкото трябва да не го допускате изобщо до бебето, че и до теб е рисковано. Голям стрес си е за малката душица, а и за теб! Ще се оправят нещата,но явно е трябвало да минете през това!
Аз за сега си мисля,че вляза ли да раждам,баткото задължително ще го спра от градина поне за месец,защото той  ще донесе я вирус,я шарка. То и за по-голям период е удачно, но той отвиква много бързо и после настава трагедия - изобщо не иска да ходи Cry Разчитам,че първите 15 дни таткото ще помага,а после майка ми. Да е жива и здрава мамито,че наистина много ми помага! Надявам се да се справим с всичко,дай боже!

# 121
kukumiavka, Честито ти!

# 122
  • София
Добро утро!

Mymiracle - честита рожба!

Kukumiavka - честито и тук!

Bobarka - не се отчайвай. Сигурна съм че и с баткото вкъщи ще се справите, поне няма да боледува...

Да се похваля и тук- От вчера сме си вкъщи:)
Много ни е хубаво, макАр да бяхме шашнати в началото. Голямо шоу е, по 10 мин я преобуваме с мм, с общи усилия е спретната. Направо не знам как ще се оправям сама като той тръгне на работа:)
Само дето май я хващТ колики, не знам... После ще идва педи и ще видим.
Снощи към 7 като почна един рев, хълцане, грухтене - а беше тип топ. Слагах я на гърда, сменяхме пампи - рев. Вечеряхме и се редувахме да я дундуркаме:)
Заспа по някое време и после към 1 след като се наяде - айде пак, до 2 и нещо с два сменени наакНи памперса и 2 яденета в рамките на два часа и нещо. А милото се гърчи и свива и опъва краченца... Към 2.30 заспа и така до 6 и малко. Нова доза ам ам и пак откърти до към 9.30:)
Ще бъде забавно:) много е хубаво с бебче вкъщи:)

# 123
РоЗи,

Като те ета си те представям само и ми става едно много миличко и сладичко. ХИхих

Ти внимаваш ли какво ядеш?  Heart Eyes

# 124
Добро утрооо...или то си е направо Добър ден! Simple Smile

Искам да питам вече родилите мамчета, след раждането какви документи от болницата трябва да занеса на работата и от работата на мен какви документи ми трябват за да тръгне по реда си майчинството, че моята шефка е доста неориентирана и разсеяна??? И за подаване да документи за детските бележка за дохода ли ми трябва?

# 125
  • София
Честита Матея на мама Кукумиавка!

Чудесна хайде няма ли да раждаш днес?

Ро3и много сте сладки! Супер се оправяте. Някой няма ли да ти помага след като ТМ тръгне на работа?

Ние от вчера сме сами двамката. Всичко си беше 6, докато към 4 на обяд не подскочи целия и не спря да реве с часове, хапне поспи малко и пак рееев, и така до 00:00, изака се няколко пъти и заспа и откъртихме с две прекъсвания до 10 сутринта. Колики в пълна сила. Поръчах му Лефакс от Базар пък ще видим как ще действа...

# 126
bobarka, съчувствам ти. И ние бяхме в подобно положение, сега каката не ходи на градина, и пак отвреме навреме носи вируси. За съжаление, не знам какво да те посъветвам. Много е тежко, още повече че голямото дете е ощетено откъм твоето внимание и ласки! Искрено се надявам да се нормализират възможно най-скоро нещата при вас, и да си гледаш и двете дечица!  Hug Сигурно си мислиш, че си лоша майка, понякога се налага да се вземат тежки решения, но правиш каквото е във възможностите ти!

Ние имаме доста проблеми с каката и адаптацията й към живота с бебето, дали може да препоръчате някоя книга по въпроса?

Ооо, за малко да забравя да ви разкажа за вчерашната консултация, бебето е качило 1400 грама  #Crazy. Според педи коремът й е твърде подут, и за втори път ни праща на детски гестроентеролог. Но имам чувството, че само се презастрахова, и си препращат с другата лекарка пациенти.

Също така каза, че има малко млечица, и препоръча да й промивам устата с мокра марля, или да й давам вода. Спомням си, че преди време Ада беше коментирала въпроса с млечицата, но грам спомен нямам какво. Явно акъла не се възстановява толкова бързо след раждането  Mr. Green още съм си ампутирана от ум. Някой тук помни ли?  newsm78

Поздравления за всички нови бебчета!

# 127
  • София
Чудесна- педи точно ми се скара, че съм вечеряла луканка, спаначени кюфтета и салата.... :/

Сега каза био гая преди следващото ядене и топло на коремчето и я чакаме към 2 да мине да ни види.

Маце - имам пълен набор баби, дядовци, зълва, ще ги викам най-вероятно на порции ама искам да опитам и сама, по-спокойно ми е.
Днес като за първи ден без сън (а спахме плътно между 2.30 и 6.30, с малката междуннас на леглото) е шок, мм търчи по задачи, да пазарува и милия едвам гледа... Аз поне си придремвам с малката на дивана.

Ама като гледам и на теб ти е забавно.  Party

Чудесна - няма ли верно да се задейства твоето мушмороче?Simple Smile

Гиада - 1400гр!!! Еха:)
Ада беше коментирала, не помня какво конкретно, но си спомням че изключваше промивките и плакненето с вода.

# 128
  • София
Гиада има разлика между мляко в устата и млечница, потърси в гугъл снимки с млечница и сравни, аз съм гледала и си личи веднага разликата. Млечницата не се лекува с вода а с май противогъбично. Иначе брвао за малката! Супер е качила

Ро3и искай помощ. Нека да им кой да ти сервира, готви, поддава каквото трябва и да я поема когато ти искаш да си починеш, отделиш 5 мин да изпиш кафето си. Ако си само с ТМ ще се изнервите в един момент особено ако той тича през цялото време. Поне аз много добре минах и с двете баби, глезеха мен а не бебчо. Сега как ми липсват само...

# 129
  • София
Ще ги викаме определено, но да минат няколко дни да се напаснем с новия режим.
Днес вече ми е жал за мм, толкова неща има да свърши.... Вчера се вихри - чисти, готви, приспива малката и днеска е капнал..,. А и с това местене дето ще правим, той иска да го направи докато е в отпуск по бащинство, така че ще имам нужда от помощ, определено.

# 130
ЧЕстито на новопоявилите се бебчета - да растат здрави и много усмихнати!   bouquet  bouquet  bouquet
Рози - позната картинка. ММ му се стопиха лагерите първата седмица, пазарене, социални, болнични по различните работодатели, снимки, абе пълна програма, ама гък не каза - не можах да го позная.
Аз помощ от никой не исках, не че имаше толкова от кого де... От събота ММ е на работа и да ти кажа, като сме си двамата с малкия, сякаш по се подреждат нещата. ММ като се прибере и почва вечерята, за което съм му много благодарна, но през деня, само двамата е по-скопойно. Е немога да вляза за 30 мин в банята, ама това да ми е зора Simple Smile Вчера за пръв път сама с колата, количката, детето и до центъра се свлякох да си видя приятелката... Ще се оправим до този извод стигнах. Като е по-благоприятно времето ще се престраша и да кърмя по улиците и тогава работата вече е опечена, няма да бързам като откачена да се прибирам преди да са изминали двата часа. Проблем остава пазаруването по магазините, че още е малък да го вкарвам в Кауфланд, примерно, а и има мнг магазини по-малки, в които не може да се влезе с количка изобщо...
Ние утре сме на първата консултация и вече нямам търпение да разбера какъв е резултата.

# 131
  • София
Аз се чудих в маркетите позволено ли е с количка да се влиза? Че само дебна но никой не съм виждала. Ония ден влезнах в ДМ но си имаше от пред пред магазина рампа и никой не ми каза нищо... До нас има Фантастико и Кауфланд и се чудя?

# 132
  • Бургас
Аз се чудих в маркетите позволено ли е с количка да се влиза? Че само дебна но никой не съм виждала. Ония ден влезнах в ДМ но си имаше от пред пред магазина рампа и никой не ми каза нищо... До нас има Фантастико и Кауфланд и се чудя?

Позволено е. Аз с каката влизах по банки, магазини и институции с количката. Даже ме пускаха първа да мина Simple Smile

# 133

Винаги може да пуснеш в действие македонския си нрав и нека пък посмеят да ти кажат нещо  Mr. Green
По принцип не би трябвало да има проблем.. Освен, ако в някой конкретен магазин не решат да се направят на интересни!

# 134
Искам да питам вече родилите мамчета, след раждането какви документи от болницата трябва да занеса на работата и от работата на мен какви документи ми трябват за да тръгне по реда си майчинството, че моята шефка е доста неориентирана и разсеяна??? И за подаване да документи за детските бележка за дохода ли ми трябва?
Сега носиш само болничен, който ще ти издадат за раждането. Като изтече, на работа попълваш декларация по чл. 50 и 51 и носиш болничен, който ще ти издаде педиатъра на детето. Като изтече и той НОИ започва да ти изплаща майчинството всеки месец. За детските ти трябва бележка за дохода, да и служебна бележка от педиатъра за сложените до момента ваксини.

Гиада, съжалявам, че каката ви така приема нещата. Ето малко инфо за млечницата. Бялото езиче не е млечница. Ако наистина бебето има такава, се изписват лекарства и на бебето, и на майката, иначе само си я предават.  Peace
Бобърка, ще се справиш с двамата вкъщи. Тъкмо ще заздравите връзката си!  Hug
Маце, със сигурност пускат в ДМ, Кауфланд и Лидл. Предполагам и в другите големи магазини.  Peace

Ние днес бяхме на първа консултация. Шишакът е 5,250 кг. и 59 см. Качил е 1,580 кг. за един месец /от изписването/, при условие, че и повръща. Питах докторката за очичките, понеже му се събират, ама тя каза че повечето бебета са така - едното е плаващо и трябва да се оправи до годинката. Ако не се оправи до тогава, ще ни прати на офталмолог.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт