След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 459
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Пиех достатъчно вода,но се оказа,че бебето като не му стига яденето и си стои и си смуче по малко.На практика излиза кърма,но то не може да я усвои,защото  каналите са запушени и трябва да и помагам с ръце,за да и влезе нещо в устата.Оказа се ,че след безпомощност и малко плач,снощи в 4 часа седнах с една санитарка на болничната електрическа помпа и си изцедих всичко.Легнах си и сутринта поисках пробно кърмене,защото гърдите ми вече бяха пълни.Уж реших,че нищо не е изяла,а накрая се оказа с 40 гр.отгоре.Дано да съм обяснила добре и ако има някой с подобен проблем да знае от къде може да е.
Бебка още спи от сутринта от 7.30 и явно не е гладна.В тези случаи я изчаквам да се събуди и тогава и давам кърма нали?
Пакрис до колкото виждам тук в болницата има едно табло и пише на 5 ден- 50 мл.Това гледах,а ако искаш ще отида пак да ти проверя,но мисля,че когато бебето си спи и е спокойно,няма значение точно колко е изяло.

# 106
  • София
Мда, точно щях да те питам за каналчетата, понеже и при мен това се оказа. Едната акушерка ми направи масаж и ми показа как в началото да поизцеждам малко, за да засмуче беба. Засега мисля, че сме ок, ще видим и консултантката какво ще каже.
Аз няма да я будя малката. Днес ни изписват и към 1 щедойдат, сега ще я чакам да се събуди (яде към 9.30) и чак тогава ще й дам пак.

# 107
  • София
Благодаря, момичета! Чудесна  Hug

Аз съм в болницата, сутринта бях на запис и разбира се никакви индикации, прегледаха ме за разкритие и съответно ми направиха леко такова. Сложиха ми хапче отдолу, до преди малко се разхождах навън и почнаха контракциите. Сега съм на запис и чакаме..

# 108
Метличина, честита рожба и на теб! Да ви е живо и здраво бебето!   bouquet
Меги, моят хемороид си стои още от осми месец на първата бременност и не е изчезнал.  Peace
Ейми, парацетамолът, както и много други лекарства, е съвместим с кърменето. Така, че пий спокойно.  Peace
Цвети, пробвай компресия. Аз показах и какви масажи могат да се правят в предния си пост.  Peace В началото е много важно да няма по-големи интервали от 2,5-3 часа, така че я буди!  Hug
Кукумявка, дано мине леко и безболезнено!  Hug

# 109
  • Варна
Благодаря ви момичета, още някой ако се сети, в брошуката на " и за мама "  има го имаше това като диаграма ...самото стомахче нарисувано и отдолу мл- трите.
Ние сме добре, но сме вече цяла седмица в болницата заради аб на бебо и аз вече лекичйо започвам да се изнервям...имам разранвни зърна ит силното му сукане, а той има разранено дупе от непрестанното акане. Някой да потвърди, че памперсите на Памперс дават алергия и подсичат дупето? С предното ми дете пак стана така...

# 110
  • София
Кукумявка, стискам палци! На мен първото ми раждане предизвикаха с такива хапчета, но мисля, че бяха 2 бр и за 2 часа родих. Действително беше доста болезнено, но пък мина бързо...
paKris, аз знам следното правило - на колкото дни е бебето *10-10 = на милилитрите кърма. Не знам дали обясних добре - например детето ако е на 8 дни - 70 мл. Това правило е валидно до 10-12 ден когато се установява едно постоянно количество от 100-110мл и си остава такова по-дълго време (не знам до кога).

# 111
Здравейте момичета,  минавам да се похваля че на 15.04.2015 в 08:57 се роди нашата принцес Елиф, 3240, 51 см. С планово секцио. Всичко мина ок, възстанових се много бързо, престоят в болницата беше супер. Вчера ни изписаха,и вече сме си в къщи. Малката е супер лакома, хапва завидно. Сега видях че сме били заедно с Тифани1 в болницата. Grinning

# 112
  • Sofia
Маце, а дано! Ти като кажеш така и май взема, че се сбъдва  Laughing  Hug

Метличина, честито! Чакаме разказ! Много се радвам, че всичко е минало така, както ти го искаше! Да ви е жив и здрав и бързо възстановяване!    bouquet

Kukumiavka, стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно!  Hug

Estelitka, страхотен разказ! Много въздействащ! Благородно да ти завиди човек!  Heart Eyes

mymiracle , честито бебче! Да ви е жива и здрава и да ви носи много радост!   bouquet

# 113
Цвети, бебето е малко и на тези дни спят дълго. Ако не успееш да я събудиш, не се отчайвай. По-късно опитай пак, или изчакай да се събуди сама. Може само да се поизцедиш, ако има напрежение в гърдите.

За огледалата за кола- в дундьо гледах два варианта, но продавачката ме подразни, и ще си взема отдругаде.

# 114
  • София
Много замряла темичката, всички ли сте навън? Simple Smile
Аз излизах за малко, ама не смея вече да щъкам по цял ден няколко дни преди секциото. Днес стегнах багажчето, дано не съм изтървала нещо.

Да питам - може ли да тръгне раждане, без да се е смъкнал коремът? Вчера усетих няколко поредни контракции, ама не болезнени. И през нощта 1 при която кръстът доста ме заболя, но това беше всичко. Но коремът ми си е високо горе и се чудех дали мога да очаквам по-ранно включване или първо трябва да слезе коремът?

# 115
И без да се е смъкнал пак може да тръгне раждане. Аз предния път бях така - коремът ми така и не се смъкна, само си растеше.Родих една седмица преди термин.

# 116
Сладолдче, може, може! Моят си беше все така огромен и щръкнал като ни изненада Антошка ...  Whistling
Ама наистина днес е много замряло тук. Да не раждате всички, ей?!  hahaha

# 117
  • Варна
Честито на mymiracle и Tifany1. Живи и здрави.
Естелитка, благодаря за инфото. Звучи ми достоверно, а и точно ми трябваше да изчисля и ми се получиха нещата.

Някой да знае дали в бг и в кой магазин има шишета на Suavinex?

# 118
Здравейте момичета, напълно ви изпуснах откакто родих. Време за нищо нямам. Включвам се набързо само във фейса.
Честито на всички родили, да са ви живи и здрави бебешорчетата, а на всички чакащи успех и леко да минава.
За моето разждане няма много за разказване, все пак беше планово секцио и то второ за мен и си знаех какво ме чака. Паника обаче пак имаше. Докато не легнах на операционната бях много щастлива, но в следващия момент реших, че усещам прекалено много и тогава вече се панирах много жестоко ( и това защото първото беше с пълна упойка, а сега - спинална). След което така са ме дрогирали, че изобщо не помня мига на срещата с бебчо. След това 2 дни хич не успяха да ме вдигнат от леглото заради прекалено ниския ми хемоглобин, но и това мина. Бързо се възстанових след това.
Голямата ми мъка е баткото Sad Бях го оставила на майка ми докато успея да си стъпя на краката, а в момента, вкойото трябваше да си го приберем се разболя жестоко и остана там. Виждахме се едва по един час на ден, което засилва още повече ревността му. а пък за моите сълзи направо не ми се говори.
Едва вчера след 15 дни си го взехме. Бях най-щастливата, той също. Таткото и той си дойде от командировка в Германия, което още повече ме вкара в депресията. А днес ми се обадиха от яслите, че има разтройство, и пак наново.. .. Пак е при нашите, понеже е някакъв вирус..... А моята депресия вече е на мах.....
Съжалявам за скапващия ми пост, но исках да споделя с някой, който ще ме разбере най-добре : smile3518
Вече сериозно обмислям вариант да го спра от ясли и някакси да се справям с двамата до есента. Малчо е доста киселичък през деня и ми е постоянно в ръцете, та ще видим как ще стане.

# 119
  • София

Момичета, да се похваля и тук- вчера, 20.04 в 16:55 се роди Матеа- нормално предизвикано раждане, 3650, 51 см.
Добре сме, бебка още не е при мен, мен ме болят шевовете отдолу, но си ходя леко из стаята, правя си тоалет честичко, защото превръзките, които дават тук са много къси и става голямо омазване..
Като цяло раждането мина по-леко от предния път, макар и по-дълго  Peace
Пожелавам на всички очакващи всичко да мине леко и бързичко!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт