След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 457
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Честита Виктория, да е жива и много здрав!

На нас малко крачетата ни се забелиха преди 2-3 дни, ама вече не се вижда да се бели. Обяснявам си го, че те се мокрят като мием дупето по-често от цялото тяло и от това.

Момичета дайте идея откъде да намеря детско огледало за кола, т.е. в масовите магазини дали ще има, че тук нито джъмбо нито хиполенд имаме?! А ще ми е дискомфортно да не мога да го виждам докато шофирам.
Ние купихме такова огледало от mothercare. Имаги на сайта им, цената е 35лв.

Честито на новите мами!   bouquet

# 91
Момичета,помагайте!В болницата сме още,но малко се чудя какво да правя с кърменето.Имам кърма,но на беба не и стига.Първите дни я кърмех почти постоянно,кърма има вече,но тя постоянно иска да яде и търси гърда.(денонощно).Отчитам го на това,че не и стига,защото когато се насуче и оспи,я дърпам от зърното и тя се събужда и не иска да го пусне (продължава да суче).Все пак я махам по някое време ,но тя започва да плаче.Тук ме видяха ,казаха ,че засуква добре,всичко си е наред.Правихме пробно кърмене,мериха я преди и след като се наяде и не беше качила нищичко,а сука 1  час.

# 92
Благодаря за пожеланията момичета!  Hug И още веднъж честито на новите мами, здрави бебчета за всички.  Simple Smile

Аз си чакам..... Simple Smile

# 93
  • София
Привет! Нещо не мога да смогна да пиша тук....чета през телефона докато кърмя, но не ми е удобно да пиша. Много нови бебета има, ако започна да изброявам ще изпусна някое, за това честито на всички!
Успях и аз да напиша историята на моето раждане, аз съм си я написала за мен си доста подробно, имам такава и на първото Simple Smile На който му е интересно да прочете
Скрит текст:
Термин 02.04.2015г.
На бебка No.2 и харесва на топло в корема на мама и няма изгледи да и се излиза.

На 5.04 (неделя – ЦВЕТНИЦА) се събуждам в 10ч. сутринта (сем. Поспаланковци – каката и мъжът ми още спят) с болки, които бих оприличила на много леки. Направи ми впечатление обаче, че са на често и включих приложението за следене на контракции за да ги засичам по-лесно на колко минути са. Горе долу честотата беше 6-7 мин. И след половин час лежане реших да стана. На 30.03 имах подобна ситуация, при която като станах и си взех душ всичко затихна. Този път обаче станах и контракциите си продължаваха – не много болезнени (не повече от болки при цикъл) и на 6-7-8 мин. Започнах да правя закуска. Бях се разбрала с акушерката (щях да раждам с избор на акушерка) да се чуем по обяд и да се разберем кога следобяд да отида на тонове. Звъннах и аз и тя каза да отида направо, разбрала се е с дежурната акушерка и докторка да ме запишат и прегледат ако има нужда. В това време контракциите си продължават със същата сила и честота – напълно търпими и даже сравнително кратки. Аз се нахраних доволно, напих се с вода – това беше най-важно за мен, след като при първото раждане бях два дни гладна и жадна и накрая без сили точно когато най-много ми трябваха. Климент горкия от притеснение дори не яде...Взех си душ, досъбрахме багажа (чудех се дали да го взимам, все си мислех, че тези леки болки не може да са родилни контракции). К. настоя да вземем багажа и тръгнахме. Минахме да оставим каката в сестра ми и потеглихме към Шейново. В това време вече контракциите ми взеха да намаляват и аз супер разочарована, че това е поредната фалшива тревога...вече 3 дни след термин много се надявах днес да е денят, но докато стигнем до болницата даже спряха изцяло контракциите. В 13,40 точно ме пуснаха на половин час запис на тонове, контракции имаше само две и то много слаби. Дежурната акушерка заключи, че абсурд това да са родилни контракции. В 14,15 вече се върнах в приемния кабинет, докторката като разбра, че имам леки болки реши да ме прегледа. Бях сигурна, че ще се разочаровам отново, но изведнъж тя се ухили супер много и ми каза ...охоооо та ти си с 6+ см разкритие. Аз се разплаках от щастие, явно съвсем скоро щях да си гушкам бебка и това не е фалшива тревога. Освен това с тези леки болки бях постигнала такова разкритие...какво по-хубаво от това. Стана малко суматоха, защото явно бързо се развиваха нещата, казаха ми да звъня на мъжът ми да ми носи багажа и на моята акушерка да идва (14,30 и се обадих, тя каза, че тръгва и до половин час ще бъде при мен). Някъде в 14,40 бях готова с документите и всичко, казах си чао с мъжът ми и изпълнена с много емоции (положителни)  ме качиха в предродилната зала. Докато дойде акушерката ми пуснаха Окситоцин (така и не разбрах защо след като си имах разкритие, мисля че рутинно на всички го правят) и повикаха д-р да погледне разкритието беше вече 8см  единодушно решиха да не ме мъчат с клизма. В същото време моите болки не се засилват кой знае колко, съвсем прилични и търпими изобщо не приличащи на родилни контракции. Към 15.00-15.10 дойде акушерката и с една друга докторка ми спукаха околоплодния мехур и казаха, че скоро ще започнат и напъните. След това вече, не знам заради спукания мехур или заради системата, започнаха наистина болезнени контракции. През това време акушерката проверяваше разкритието и се опитваше май да намести бебка малко. Успокояваше ме през цялото време, че малко остава, че се справям добре и че всичко е наред. След няколко минути доста силни и болезнени контракции получих и първите напъни. На тях не ми даваше да напъвам за да може бебка леко и плавно да слезе и да нямам разкъсвания. Това като че ли беше едно от най-трудните неща -  да имам напъни и да не напъвам. След това ме накараха да напъна 1-2 пъти и явно решиха, че момента е дошъл и казаха да се местя в Родилната зала. Аз едва едва не знам даже как успях толкова ми беше зле вече. Като се качих на магарето казаха, че най-важното е да ги слушам какво ми казват и да изпълнявам. Като дойде първата контракция напънах 2 максимум 3 пъти и на белия свят се появи М.  Точно в 16.00ч. с перфектни мерки 3200/48см. Един от най-щастливите мигове в живота ми. Веднага изплака, а аз се разплаках от всичките чувства които бошуваха в този момент в мен - щастие, гордост, удовлетворение. За мое щастие нямах такива нито вътрешни нито външни. Към 16,25 бях готова, бебка също беше прегледана от неонатолозите, всичко беше наред. Акушерката ми даде бебка на гърдите и ми каза да и дам да суче. На мен ми беше адски неудобно на това магаре, супер изтощена и в много неудобна позиция, но естествено нямаше по-щастлива от мен. Дадох и да суче и тя веднага пое все едно цял живот това е правила  След това си поисках телефона и се обадих на таткото да му съобщя страхотната новина и на майка ми и сестра ми. Колко мили и щастливи мигове. След това мъжът ми дойде да я види, мен също с инвалиден стол ме закараха и се видяхме, няма такова щастие  Само каката липсваше, но не бях сигурна дали щяха да я пуснат при бебето (трябваше да питам, после се оказа, че позволявали).
Това е историята на моето бързо, леко и безпроблемно раждане. Не съм и мечтала за такова и съм много доволна.

Иначе всичко покрай нас е добре, много сме щастливи, някак си толкова спокойно ми е всичко около бебето може би защото ми е второ  Laughing Наслаждаваме се един на друг четиримата, таткото си е още една седмица вкъщи, каката не ходи на градина за да свиква и тя с бебка. На десетия ден излизахме на разходка в квартала и естествено много се хареса на всички Simple Smile
Пожелавам леко и бързо раждане на останалите бъдещи мамчета и много страхотни емоциии на всички.

# 94
  • София
Ехх Естелитка какво хубаво раждане! Дай Боже всекиму, вкл и на мен   Sunglasses

Аз съм още 2 в 1, чувствам се като жената на Шрек и не се понасям. Обхванаха ме чувства на страх и паника, защото утре най-вероятно ще предизвикват раждане. Ако не утре, то вдругиден.. Явно моите деца не се ориентират къде е изхода и затова и това раждане ще е предизвикано. Притеснявам се от болката, предния път едвам издържах, беше зверско, така ми се иска сега да ми е по-лесно.. Дано! Стискайте палци  Hug

# 95
  • София
Кукумявка, представям си как се чувстваш... Пожелавам ти спокойствие до колкото е възможно и едно много бързо и леко раждане. От моят опит, а и от разказите на всички около мен в болницата, мога да ти кажа, че второто раждане е по-бързо и леко и с по-малко поражения от първото. Това дано малко те успокои!

# 96
  • Варна
Честито на всички новообебили се! С рафост да си гушкате бебчетата!

Някой сеща ли се колко поемаше стомахчето на бебето по дни, имаше го по брошурите - от 1 - 3 ден ... мл, после от 5 до еди колко си дни, толкоз мл и така. Ще бъда благодарна ако ми го напише някоя мама.

Моника, Рози, разказите ви за раждането направо ме потреспха.

# 97
Момичета, и аз обебих за общо 6 часа от първата контракция до изплакването на бебо. Мина всичко чудесно, нормално раждане без обезболяващи, и с таткото на 100%  до мен. Simple Smile

# 98
Честити ви бебчовци на всички мами  bouquet.Аз от време на време на време и то вечер съм с контракции и те са малко и бързо минават.Нямам търпение вече,в сряда съм на доктор.Един въпрос-сега на края правите ли секс?С миналата бременност докато родя правихме,а сега сигурно месец се въздържаме Embarassed  Беше ме страх да не родя,а сега се чудя кога ще е момента Simple Smile

# 99
  • София
Еххх, Естелитка, колко хубаво звучи! Тук дойдоха още две мами, едната с трето, деугата с второ и все родили за няколко часа. Докато усетят контракциите, еднондруго и идват в болницата с 5-6-7 см разкритие.

Пакрис - брутално си беше, но ако щеш ми вярвай, вече искам второ и пак бих го родила нормално. Дори и с тези мъки според мен си струва...

Днес ни оравиха пробно мерене за кърменето, бебка изплюска едни 40мл за половин час, даже я прекъснах, че исках да съм сихурна първо че яде. На следващто хранене ще си взема книжката и ще си отвисим.
Чакам сега визитацията, гласят ни за изписване, само взеха малката за последни изследвания. дано така си и остане и се приберем!

Bebka- ние псобено накрая правихме, докато не ми падна тапата. Аз малко се дърпах, мм даваше зор, а и после като исках вече да почва това раждане...Simple Smile

Цвети- то аз не съм капацитет по тоя въпрос, ама пиеш ли фостатъчно вода?

# 100
Браво metlichina! Да ти е здраво и кротко бебчето!
Estelitka, както е казала и kukumiavka, дай Боже всекиму такова леко и безпроблемно раждане! И аз с първото бях"'загубила козите" от болка, та сега всеки ден се моля за по-леко и по-безболезнено раждане на второто! Живот и здраве ще видим как ще да е, само да сме добре! Днес смятам да се търкалям из къщи и да си проверя багажа,че от един месец не съм го поглеждала и забравих какво сложих вече. Може да добавя това-онова в някой джоб,ако изобщо има място. Simple Smile
Към момичетата,родили нормално - имате ли проблем с хемороидите?
Cveti 83, така както го описваш с пробното кърмене излиза,че тя не поглъща. Ти чуваш ли  да преглъща като суче, а да цедиш пробвала ли си - в смисъл да видиш колко изцеждаш?

# 101
Цвети, имай предивд, че на 3-6-9 дни, съответно после седмици и т.н. има скок в растежа. Тогава храненето няма час и продължителност. Дурогото, което ми хрумна е, че може да те ползва за успокояване и биберон.

Не знам защо, ама си мсиля, че тези пробни кърмения и теглене след тях понякога може да са подвеждащи. По-опитните да кажат.

Ти пробва ли ръчно цедене и с помпа, за да видиш какво излиза? Не е показател, защото бебето издърпва много повече, но все пак ...

metlichina, това е прекрасно!  Hug Hug Hug

paKris, в началото стомахчето на бебето е колкото грахово зърно. Именно и заради това "малкото" коластра му е достатъчна. Това е за първите дни. А вече с колко расте след 4-5 ден не съм сигурна.

kukumiavka, разждането е психологически момент. Наложи си, ама наистина си наложи и изчисти от съзнанието си и подсъзнанието си всички страхове, до колкото можеш. Без да спираш визуализирай хубаво и леко раждане. Помисли как би се чувствала, когато раждането е такова, каквото желаеш да бъде или поне се доближава много до него. Всичко зависи от теб, знам, че ще се справиш!  Heart Eyes

bebka88, ако си близо до термин не виждам какъв е проблема. И без това това помага. Макар, че някои от нас пробваха всички "бабини деветини" и още няма бебета на хоризонта. Все пак не се лишавайте от удоволствия. Внимателската все пак, де...   Mr. Green

# 102
Аз влизам с едно въпросче - мога ли да пия парацетамол или нещо друго за сваляне на Т? И колко време след това да не кърмя? Да изцедя ли след парацетамола или мога да го дам млякото след лекарството?

Добре де, станаха няколко въпроса Mr. Green. Онзи ден ни валя дъжда с децата и се уредих с 38.5 от вчера Crazy. Мислех, че ще се смъкне с бабини илачи ама не би.

А ние днес ще водим малката на първата й консултация и нямам търпение да разбера колко е пораснала Heart Eyes

# 103
  • София
Доколкото знам парацетамола е напълно съвместим с кърменето, ада вчера потвърди в групата.

# 104
  • София
За хемороиди открих най-ефикасното - АБОКА ФИТОРОИД КРЕМ 40 МЛ. Бях много зле след раждането, преди това пък имах едно дето един месец не успях да махна вупреки бани със смрадлика и др. мазила. След раждането на всеки тоалет почнах да се мажа и чудо-на 3-4 ден осезаемо започнаха да се прибират и до седгмица се бяха свили изцяло. Верно скъпичко е, аз за 15 лв го взех, но си заслужава. Минаха и то без смрадлика само с кремчето.

Общи условия

Активация на акаунт