След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 927
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 Относно секрета и капките:въпреки че това ми е професията,аз на Калоян нищо без лекар няма да давам.Той имаше много упорит секрет от едното оче-почиствах с физиологичен разтвор и навивам памучето и с него масажирам често вътрешното ъгълче.Мина му за 2 дни.А конюктивита може да е вирусен или бактериален и поведението на лечение е различно.

# 631
Рози, ми пий една чаша бира, кво ... Аз си пия.  Peace

# 632
  • София
И аз пийвам бира. Даже е добре за кърмата, е, говорим за малка бира през ден, два...
Ние имаме драма с кърменето... явно кърмата ми е малко и за седмица е качила само 30 гр... като ви чета, колкоц качват вашите бебоци и ми се реве, че съм държала детето гладно, а и малко се роди - 3 кг. Изписаха ни 2950, сега е 2980... започвам да цедя и да давам от шише, и ще дохранвам с АМ. Много се обвинявам... добре че е ММ да ме подкрепя...

# 633
  • София
За аспиратора щях да пиша... То и аз не бях ползвала, докато не тръгна каката на градина, после да видите какво чудо беше Rolling Eyes
Имаме го бейби вака, и на себе си съм го пробвала.  РоЗи, не е страшно, но е неприятно де. То така е направено, че не използва пълната мощност на прахосмукачката, а постоянната струя. Но пък и аз все съм го ползвала на най-ниските обороти. Принципно върши чудесна работа, но и за него не препоръчват да се ползва прекалено, защото дразни лигавицата. Аз съм го ползвала предимно в краен случай, когато детето не може да спи и да диша.

Аз минах днес за болничния при педиатърката. Понеже и ние сме със секрет от очите, промивките не помагат, в петък ни вика да ни вземе секрет за микробиология. На толкова малко бебе наистина е желателно да не се слагат капки без изследване. Тобрадексът е с кортикостероиди, затова е по-ефективен, но антибиотикът в него е същият като в тобрекса. Всичките сме ги капали с дъщеря ми, и със, и без изследване... Tired Но й се оправиха очите чак като направихме сондаж на слъзните канали на 10 месеца. Предполагам и сега ще сме същият случай Rolling Eyes

# 634
  • Варна
Хора, успокойте се, нищо няма да давам ей така. Питах просто за да знам, за всеки случай, защото на мъжа ми личната, казала, че няшия педиатър не ставал за нищо и само мед.сестра дето бачка с него разбира от нещо. Та затова, вашите мнения са ми ценни, да знам, като му изпише нещо дали е добре, или не, дали съвпада с менеията на другите педиатри. Нищо не съм му капала на детето и няма и да му капя. Освен ако лекар не каже, ако трябва н ачастно ше отидем. Пак казвам, колкото повече, толкова по добре - поне за мен иформацията която ми давате е важна. Аз си отсявам каквото ми е нужно.

# 635
  • София
Маце - казваше ми ти, казваше, кой да слуша.
Само че док каза направо леглото да повдигнем, аз викам "добре", ама ще вдигна само матрака.

Елица - мен ме е страх, че нашата прахосмукачка е 1800w и не и работи копчето за регулиране... Майка ми донесе тяхната, ама тя пък е 1600 и има само една като клапа, която се отваря и изпуска въздух. Страх ме е да не му изсмучем мозъка на детето. А моят мъж, както е оправен във всичко и се спрВя перфектно с малката, така това е единствената дейност, която отказа да върши:)
Така че мисля засега със спрейчето и да смуча колкото мога с онова другото...:/

Сега да ви се похваля - спах цял следобед, с прекъсвНе за едно ядене, майка ми се оказа че си измисля нови приказки и умрях от смях като се събуих и ги чух. На репликата "Вълкът казал "предавам се, ще акам", познайте кой напълни памперса. Joy

Сега я пратих по задачи, че се отказах от разходката. Нещо ми е уморено днес, напрВих си кафе и се препичам на балкона.
Но, най-голямата ми гордост днес: изрязах ноктите на Вики!!!!! САМА! Simple Smile

Ще си пийна биричка след вечерята:) оххх!!!

# 636
  • Пловдив
Здравейте, мамета!Да ви се похваля днес бяхме на първата си консултация,качили сме 800гр за 20 дни.Почваме да пореваваме повечко,незнам дали са колики,но засега минаваме само с чайче,а ще видим понататък.Определено това бебе засега е по кротко от кака си,но то като гледам  двамата са коренно различни .Вчера обаче ми взе акъла,събуди се към 10 и 30 и незаспа до 2,то беше кърмене,дундуркане,биберони ,абе кеф отвсякъде Shocked.Айде пожелавам си лека вечер и на мен ,и на вас.

# 637
  • Варна
Djeska15, и ние бяхме вчера така, целия седобед плака, мъчи се, само на ръце сме го носили и искаше да суче през 1 ч. Явно има нещо -или е скока, или е пълнолунието. Ама пък дне смис е усмихна за пръв път Simple Smile

Swampi - какъв физиологичен ползваш за промивки на очето? Сещам се, че бяхте коментирали тук,, че не всеки физиологчен разтвор става за очичките. Аз засега само със стерилна маля и преварена вода минавам.

И друго да питам - вие как ги миете очетата отвътре навън, или отвън към нослето? Пак имам дилема, защото в книгата ми  пише едно, а педиатъра ми каза обратното...

# 638
  • София
Djeska15, и ние бяхме вчера така, целия седобед плака, мъчи се, само на ръце сме го носили и искаше да суче през 1 ч. Явно има нещо -или е скока, или е пълнолунието. Ама пък дне смис е усмихна за пръв път Simple Smile

Swampi - какъв физиологичен ползваш за промивки на очето? Сещам се, че бяхте коментирали тук,, че не всеки физиологчен разтвор става за очичките. Аз засега само със стерилна маля и преварена вода минавам.

И друго да питам - вие как ги миете очетата отвътре навън, или отвън към нослето? Пак имам дилема, защото в книгата ми  пише едно, а педиатъра ми каза обратното...

От към ухото към вътрешния ъгъл и там с навито тампонче масажирам.А от дозичките тези на Uriage стават за очи.
Моето маймунче пък днес е буквално през не повече от час върху мен и се съдра да реве.Ще почвам Колийф,че не се издържа вече.

# 639
  • София
Според нашата педи всеки физиологичен става, аз за очите ползвам тези банките големите и с марла от ухото към носа, за да се отпуши каналчето, пробвай, ама често го прави.

Ох и Калата е кисел днес, яко колики, смених Колийф с Био Амика и направо стана къртешница, ще дам още един шанс ако не спре се връщам на Колийф...

# 640
  • София
От сутринта му се събират макс 3 часа сън  само на гърда се успокоява.А ако ви кажа как съм яла-като гъските-директно гълтам,по едно време така се задавих,че имах чувството че ще умра,голям смях. Whistling

# 641
И Антон днес е чудо. През час цока, реве ... ама го клатя в количката из стаите - сега ми е кеф, щото тази на баткото не минаваше през вратите. Ама плюс това се занимавам и с един бесен лъв на почти три години.  hahaha Нищо не му давам за колики, много съм търпелива ... все още. Преди малко го изкъпах, сега цока и се надявам вече да заспи, че днес не знам дали му се събира час и половина сън.  ooooh!

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 23:22 от Vaseto29

# 642
  • София
Аз за малко пак скандал да вдигам на ММ, ама си отворих едно сайдерче дадох му го да се гушкат и си седя на терасата и си пия...  Simple Smile

# 643
  • София
Е, аз в крайна сметка излязох с мъж ми и приятели. Повечето с колела, аз с количката.
Изкарахме тричаса навън, само че малката яде, вдигнах я да се оригне и почна да връща пресечено. Появиха се и комари и аз на бегом към нас - тя се дере, кашля, вдигам я, повръща.
Тоя рефлукс ще ми разкаже играта:( сега само я мисля да не вдиша пак повръщано:(

В момента реве в мен и кашля и съм на път да ревна с нея.

Маце - защо бе, душа?Sad

# 644
  • София
Ро3и нищо и няма щом не е на фонтан е нормален рефлукс, тениската ми днес има 6 петна от повръщано. За ММ що? Щото се пеибра кисел и аз кисела и не искаше да го вземе че се е зарибил по една игра, ама го взе де. Wink

Общи условия

Активация на акаунт