След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 927
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Явно на форумските бебета не им е ден днес, преи обяд от 9 до 12 на всеки час по 20-3о мин на гърда, иначе рев, сега от както сме се прибрали и сме го изкълали - 18.00 стъщото. Давам Коликинд, ама осигурява тишина за 5 мин... заспива на гърда и като го преместя - рев. Добре че е тая възглавниця за кърмене че да съм хендсфрии... иначе на улицата като е няма ядове, от 13.00 до 17.00 само 1 път яде в кабинета на АГ-то.
Оная моята кръв - цикъл била.. Сега ме вика след 4 месеца за цитонамазка. Имаме зелена светлина за секс, ама няква тъкан растяла около вътрешния шев, дето трябва уж да се саморазгради, отделно за папилома вирус ми говори, ама и той ако не се задълбочи след 4 месеца. На въпроса що ми се струва, че съм като поизсипана отдолу, отговора беше, че една нормално раждала жена няма как отдолу да е 1 към 1 както преди... За лубрикант препоръча multi gyn liquid gel

# 646
  • София
Redtree, според мен не трябва да я спираш да суче сама. Една седмица само не е показателна. Ние също първата седмица не бяхме качили. Рожденото тегло си го възтанови чак към края на втората седмица, а после се отключи и започна да си наддава. Така за втората половина на месеца качи около 700гр.
Предлагай първо гърда, докато е малка може да и трябва повечко време за да изсуче млякото, а така и стимулира производството. Ако трябва през час я слагай. Помпата не може да издърпа колкото нея. Аз с ел. помпа успявам да изцедя едва по 40-50мл от гърда а той качва доста в момента и със сигурност изяжда повече.
Все пак ако виждаш, че си остава гладна след сукането в крайна сметка и АМ е решение, не е отровно я, но нека е последен вариант.

Ние пък официално сме с млечница. Педи предписа нистатин смесен с глицерин да го забъркат в аптека и с него да се мажем и двамата. Споделете моля, който е имал подобен проблем как се лекувахте.

Pakris, ако е запушено слъзно каналче масажа е най-доброто лечение. Иначе секрета може да почистваш освен с физиологичен разтвор със сребърна вода или чай лайка. Почиствш от вън на вътре и за масажа може и с пръст да притиснеш от вътрешния ъгъл леко надолу към нослето. Аз в крайна сметка не съм сигурна дали от капките се оправи, т.к. секрета спря още след първата капка и може и да е съвпадение и вече да му е било минало.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 04:46 от alvinda

# 647
  • София
Маце, трябва да видя най-сетне в нета какво е това на фонтан. И май да се моля да не ми се случи.
Ще ви снимам мм как играе диабло с малката в ръце, да му кажеш на твоя да не се прави:)

Снощи изкъпахме малката към 22, яде в 22.30 и после спа до 3.30! Чак ме е яд, че не легнах веднага с нея, а към полунощ...

Решила съм да купим електрически аспиратор, ето такова, какво ще кажете :
http://www.-spam283-/rw/items/BarbaBebeAspirator-elektricheski-a … rator-za-nos.html

Нещо почна да се мъчи преди малко Вики, викам си "я да пробвам с обикновения", еми само въздух смуча. Или аз нямам сила да смукна повече, или нищо няма. Чува се само въздух.

Днеска имам "покана" да прекарам деня в Борисова, мисля да се възползвам, ако има още желаещи да си бутаме количките там, да казват:)

Alvinda, ada - много неприятно това с млечницата:( Дано мине бързо!

# 648
Ох, и нашата дама нещо през нощта беше неспокойна-само мрънка, ръмжи, цвили като конче  Joy цели симфонии изкарва, и щом вдигне всички-тя заспива блажено.
Ро3и- и Константина повръщаше ужасно след всяко хранене, според една луда педиатърка било нормално и нищо не й даде.Но вчера такива огромни фонтани бяха, че побеснях тотално, че детето само ми се мъчи и я закарах на друг педи, но ударих на камък-нямаше я.И хоп в аптеката-взех й Фризо Вом, от вчера е на него и положението е с коренна промяна.Яде, оригва се и връща малко, но като вадички и дотам.Пу-пу дано да продължава така.Като й събера кърма да има за 1 хранене и там й слагам 1 лъжичка.

# 649
  • Варна
Добро утро и от нас,
вчера почистих със сребърна вода очето и днес като че ли няма зелен секрет а бял, както си беше и преди. Да видим. Сега си хълцаме на леглото докато тати спи. Имаме буден период всчка сутрин от около 2 ч, в които или си гледкаме, или приреваваме леко. Сега си гледкаме и хълцаме, чака някой д аму смени пампата, ама мама най-нагло си чете форума и си пие кафе, вместо да обърне внимание на новороденото си...

Alvinda, благодаря за информацията  Hug

Рози, на фонтан означава, че изведнъж от устата се излива силна струя, излиза нагоре и после напред, товест като дъга или както излиза от фонтаните нагоре и после надолу на дъга. В случая говорим за големи количества повърнато. А за аспиратора, ти слагаш ли първо по 1 капка филизологичен разтвор в нослето. Трябва като сложип да изчакаш около 30 сек, и тогава почваш да смучеш с аспиратора. Винаги излиза нещо. И гледай накрайника да е поне 1 мм в нослето.

Мария, дано да се оправи детето.

# 650
Дано, че в чудо се видях.Повръщаше от едното хранене до другото нон-стоп.Постоянно с лигавници и допълнително едни парцалчета й нарязах,да не говорим, че не смея да я оставя сама, че такова зверско задавяне имахме-връщаше мляко от устата и от носа едновременно и не можа да си вземе въздух.Ужас беше, с големи надежди съм нещата да се подобрят.

# 651
Мария , дано има ефект , че това повръщане е страшно не смееш за 1 секунда да я оставиш сама.
И Теди след всяко хранене връща по мъничко от няколко дни и мисля , че се получава така от напъването от коликите.

# 652
Е, тя като вземеше пък да се напъва ставаше хептен мазало.Да връща по малко е нормално, сега Константина връща колкото една супена лъжица горе-долу, та на моменти и по-малко  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 653
  • София
ооо Ро3и и ние имаме снимки с Clash of Clans и бебе на ръце. Тя Пакрис е казала, е това е вече рефлукс, а не малко повръщане след хранене. Между другото ниое къпем Калата късно, към 23:00 и спи до по-късно, засега така я караме.

Пакрис аз съм оставила Калата в шезлонга гука на играчките Simple Smile

Миме то вашето си е направо рефлукс, заведете я на детски гастроеентеролог, има и други лечения за бебета с рефлукс, не се притеснвай израстват го.

Аз да се оплача, май Калата клони към запек, вчера му се беше събрало почти 24 часа без акане, чак в 5 сутринта се изака.... да помогне тук оплакването.

Ние днес ще чакаме гости, ще запознаваме Калата с братовчед му на 6 месеца Simple Smile

# 654
  • София
Рози,тоя аспиратор не е мн читав.Защо не пробваш на Маример-ти дърпаш с уста и така правиш вакуум.Аз съм много доволна от него.

# 655
  • Бургас
И аз смуча с този на Маример. Доволна съм. Ползвам го с каката. Няма сила , която да ме накара да ползвам, този за прахосмукачката.

# 656
  • София
Swampi - с на Маример сме сега, ама нещо не се справям. А видях единия сопол вътре, слагах разтвор, чаках....:/ Май съм кьопава. Мм не иска да й смуче отнноса и кара на клечки. Странното ми е, че само нощем хърка и сумти.

Значи щом Вики си повръща настрани и все ено плюе, не е на фонтан. Мерси Simple Smile

# 657
  • София
Рози,да не ви е много сух въздухът в стаята?А иначе аз Калоян го дебна като се разреве и много лесно му ги изкарвам-само пъхам леко връхчето,смуквам един-два пъти силно и излиза всичко.

# 658
  • София
Да не би да слагаш много памук в Меримар и да го тъпчеш? Аз така един път нищо не успях да направя. Пъхаш и дърпаш силно, кажи на ТМ поне да го придържа.

# 659
  • София
Той държи, аз смуча.
Може и много памук да слагам... А въздухът е сух, да, почбахме да отваряме вратата към коридора. Според Мм това е причината за всичко, ама аз нали съм малко хипохондричка, хахаха.
После ще пробвам пак, сега пръснах Тетрисал - док предписа по няколко пъти ба ден (не запомних колко, ама ...) и така.
Сега на мен очната ми предписа vitalux omega, че от зор при раждането малко си скапах едното око и налягането;)
Тя каза, че са ок при бременност и кърмене, даже били полезни.... Не пише нищо в листовката, ще действам.

Леле, докато се наканя да излизам (каня се от 10.30), то станало 1... Аз съм още по гащи.

Общи условия

Активация на акаунт