След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 927
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,аз имам проблем с бройката на памперсите.Струва ми се ,че 17 памперса за 48 часа са множко.
Вие през колко време ги сменяте?
И още нещо -какво подлагате на повивалника.Аз съм сложила една пелена,но ако се случи да ака,докато сменям памперса,подлагам друг и ако случайно продължи да ака изхвърлям него и само памперси хвърлям?????

# 661
17 за 48ч - значи по около 8-9 памперса на денонощие...за мен е ок, и ние сме горе-долу така. Все се каня да ги броя, но забравям. Сменям преди/след всяко хранене, някой път и по два на ядене. Храним се на поискване, на около 3ч. Ние ако помня правилно за днес от 3ч през нощта до сега имаме 6 сменени.
Ние повивалник не сме купували. Нагънах едно одеалце и отгоре сме сложили от тези квадратните/правоъгълните пелени, които от едната страна са като найлон и не пропускат. Ако имаме "инцидент" сменям нея.

# 662
Момичета,аз имам проблем с бройката на памперсите.Струва ми се ,че 17 памперса за 48 часа са множко.
Вие през колко време ги сменяте?
И още нещо -какво подлагате на повивалника.Аз съм сложила една пелена,но ако се случи да ака,докато сменям памперса,подлагам друг и ако случайно продължи да ака изхвърлям него и само памперси хвърлям?????
Аз купувам едни еднократни чаршафи(май така се казват), горе-долу с размера на повивалника са.

# 663
  • София
Цвети, някой ден удряме и повече. Сменям преди хранене, но често точно сложа чистия, тя пишне. После я обуя с нов и закопчавайки бодито чувам "дрис"... Често и докато яде ...Simple Smile Според менза малко бебче колкото повече, толкова по-добре. Следи само за цветовата гама. Значи си хапва добре.
Слагам едни малки протектори - памук от едната страна, шушляк от другата и след изпълнения кТо горното пера:)

В момента Вики се е разложила върху гърдите ми, имаше динамичен ден:) Излязохме с моя приятелка до Борисова и там се видяхме с тати и момчетата с колелата. Венага ми съблякоха детето по къс ръкав и памперс, само я завих с едно тензухче да не я пече. И така към 7 часа. Кърмих я поне 3 пъти, жегата явно я умори. Не искаше да спи та я приспивах на ръце на две места и предизвикахме фурор дори у хората с деца, явно не бяха виждали скоро толкова малко вързопче:)
Свеки ме засъреля по телефона - да сме се пазели от дърветата, кърлежи имало и по тях. Ама си затраях;) ще я проверя де, по-скоро да не се е изринала от жегата.

# 664
  • София
Ро3и пазете се наистина от дърветата, педито каза че кърлежите снасяли яйца по дърветата и малките сега им бил сезона падали от там... Снахата всеки ден в спешното вади кърлежи от малки деца. Wink

# 665
  • София
Еее ти ме вкара в джаза. Сега и моята глава трябва да преглеждаме;)
Аз си мислех че е някаква глупост;( мерси!

# 666
  • София
Цвети, ние сменяне по 6-8 за 24 часа. Аз след като на два пъти се изака докато ги преобувам започнах да слагам салфетка под него като махна памперса. Така докато го мажа с кремче за дупе вече няколко пъти прави беля ама само махам мръсните сакфетки и се мием. Малко неизгодно ми се вижда да му подлагам чист памперс да ака върху него Wink като мога да сложа друго. Иначе повивалника е гумиран ама отгоре слагам чаршавче или пелена. Имам и едни еднократни пелени ама тях за навън съм ги взела.

Момичета, за лечението на млечница бях писала вчера, ама май тези които знаят не са влизали да пишат.

# 667
Аз ползвам на повивалника еднократните памперсни пелени които за себе си бях купувала за болницата, но цената на 1 е колкото 2 памперса, а той като влезе в серия за един ден 3 наака.... вариянта на Рози звучи най добре. Ако маже да поясни колко са големи и как да ги търся  по магазините.. другата опция е хавлийка, ама златата трудно се запират..
Ние вчера в Балчик го заведохме.с двамата му дядовци. Такъв сън му дръпна, ама накрая отрази и едно морско хранене. После сефте направихме и на гостуванията.... примами ни баща ми с агнешко и така  малкия и на гости ходи. Явно от 7 до 9 вечер и на него точно като на баща му му е време за вечеря и.само въртях лява и дясна както си бях на масата.

# 668
  • Пловдив
Добро утро!Чета ви аз че пишете за фонтанчетата,които децата правят след ядене ,моето на всяко хранене връща вече преработено мляко,но не е на фонтан,може би е от това че много мляко гълта,защото малко се и дави,ама който бърза така е.Притеснявам се обаче започна да яде само от едната гърда и много бързо се отказва ,не я изцежда докрай ,след като и върне малко мляко ,пробвам да му дам още малко но не иска.Одеве реших да го притегля преди и след ядене ,еми оказа се че е изял само 70мл,но пък вече 1ч спи.Как да го накарам да яде повече,защото ако я караме така до следващата консултация няма да качим много.

# 669
  • София
djeska, не разчитай на едно претегляне само, бебето нали и то е човек, не може да изяжда точни мл на всяко хранене. Важно е за цялото денонощие колко е изяло. Премери го няколко пъти за едно денонощие, също няколко дни и следи дали си пълни качествено памперсите.
Моето примерно само първите две седмици хапваше, и то по малко, от втората гърда, но и не на всяко хранене. Та и хранене от двете гърди на едно ядене не е задължително Peace

На повивалника нищо не слагам, само пеленка под главичката, да не е на найлона. Оправям памперс и мажа с крем върху хавлийката с която сме се мили. Така или иначе се мием всеки път, че и по няколко пъти, и почти винаги опикаваме и одрискваме кърпата. Дори да пръцне само, изкарва колкото да нацапа Crazy
После забърсвам повивалника и готово.
Генерираме по една пералня максимум за два дни, а за миене на дупе използвам каквото дойде, кърпи, пелени...

# 670
Здравейте момичета! Чета ви почти през цялата бременност и много ви се радвам, както и искрено сте ме забавлявали- с вас всичко мина доста по-лесно този път 😊. Имам две слънчица- кака на 6 год, а малкия юнак се появи на 20 април. Надявам се да ме приемете сред вас.

# 671
Добро утро и от мен, мамчета! От вчера и нас ни мъчат колики  smile3511, добре че бях взела предварително капки, слава богу помогнаха. Имам едно питане - днес ММ ще носи болничният ми за раждане  от болницата на счетоводителя, (работя в изцяло мъжки колектив и счетоводителя май не е много наясно как стоят нещата, та да съм спокойна), та освен болничният трябва ли да се попълват някакви документи или те са на следващият болничен, който е от педиатъра. Хубав и усмихнат ден на всички и много послушни бебешоци! Simple Smile

# 672
  • София
 Имам един въпрос нормално ли е акото на изключително кърмено бебе да е по- рядко? На цвят и мирис сме ок  Wink,но на няколко пъти като свърши работата извън памперса виждам,че е доста редичко. Иначе и ние към 7-8 броя на денонощие сменяме.А от снощи от 3 часа ме направи луда калинка-всичките пъти си свърши рабтите извън памперса.Вече го сменям като стоя по диагонал.

# 673
  • София
Добро утро и от мен, мамчета! От вчера и нас ни мъчат колики  smile3511, добре че бях взела предварително капки, слава богу помогнаха. Имам едно питане - днес ММ ще носи болничният ми за раждане  от болницата на счетоводителя, (работя в изцяло мъжки колектив и счетоводителя май не е много наясно как стоят нещата, та да съм спокойна), та освен болничният трябва ли да се попълват някакви документи или те са на следващият болничен, който е от педиатъра. Хубав и усмихнат ден на всички и много послушни бебешоци! Simple Smile

Декларацията със следващия болничен от педиатъра като вземеш.

Суампи аз съм забелязала като ака по често е по воднисто. В фейса някой беше постнал как изглеждат различнитре видове ако. Simple Smile полезно е да ги разгледаш ако не те е гнус. Simple Smile ( то остава и вече от нещо да ни е гнус.  Joy  )

Ние минахме на ортопед днес при Пиперов в 25 то Дкц, само че ММ отиде от педито да вземе новия ми болничен и попадна на опашка,  и отвисяхме 3 часа там... И имаше много болни деца...ужас !хем седях настрани и те сами идваха при нас.

# 674
  • София
Маце,аз ги видях тея снимки,ама върху памперса по един начин изглежда,а така на пода като го гледам и ми изглежда редичко  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт