След 9 месеца растеж, не спира АПРИЛският бебевалеж :) - Тема 21

• 38 443
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, в 22.30 родих Анна Мария, 3250, 50см., нормално раждане.

# 61
  • София
Момичета, в 22.30 родих Анна Мария, 3250, 50см., нормално раждане.

Честитоо! Ох любимото ми име дето за малко не ме кръстили мен. Wink да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Стана ми носталгично, попчти нямА неродили! Няма да има кой за симптоми да говори. От тук нататък само за ако и повръщане  baby_neutral Sick bowuu

Момичета кога да очаквам горе долу цикъл? Че лохиите ми спряха, и от два дни имам менструални болки. Чудя се дали е от контрахираща матка или цикльо ще идва? newsm78

И друго, имах запушено каналче на едната гърда, отпуши се но все още ме боли, изцеждам на два-три часа, нещо друго да правя ли?

# 62
  • Враца
Карамел честита рожба!
Maceto пробвала ли си топли влажни компреси да правиш?

# 63
  • София
Маце, може да мажеш с крем за зърна, определено облекчава. А щом се е отпушила (предполагам поричка е била - бяла точка на зърното), ще мине болката до ден, два.

# 64
Здравейте момичета!!!  Честито на всички мамчета.
 Благодаря ви за подкрепата, за хубавите пожелания.
С Малчо сме добре, успявам да го храня, вчера вечерта беше много гладен.  Много съм щастлива, че успях да родя нормално.  Ще разказвам.  Малко ми е тегаво от телефона да пиша.  Целувам ви и на всички пожелавам да им е леко. 

# 65
  • София
Здравейте, дами!

Sarita - честит рожден ден! Да не вземеш да получиш и ти подарък като мен?Simple SmileWinkWink Стискам палци!

Карамел - честитоооо:) ти ми беше следващата на мушката;)

Благодаря за съветите.
Не мога да повярвам колко нещо изчетох и преписах по файлове и тефтери, сега в главата ми е абсолютно празно:) Сякаш на една лекция не съм ходила.

Днес вече ми слезе кърмата, урааа. Давах й на малката да цокне, като преди това се изстисках леко на ръка да тръгне. Заспа ми на гърдата, но след 10тина мин като се разбуди и млякото си изяде.
После ще пробвам с топъл компрес преди кърмене, да й е по-леко.
Снощи се падна готината неонатоложка и толкова ми помогна, налрави ми много хубаво масажче на гърдичките:)

Ще се видя в чудо обаче като се приберем. Надявам се мм да пази самообладание, че аз и от хулцането на малката се стряскам. Тъпото е, че той няма да може май напълно да се отдаде на 15-те дни бащинство, ще трябва да поработва от нас и да прескача до офиса, в същото време ще пренася покъщината и ще е голямо шоу:)

Васето - аз вече бих разказала подробно, така че после като ми дойде музата ще изпраскам един скрит текст:)

# 66
Аз започнах да се цедя и по-рядко да я слагам на гърда , че зърната адски ме болят , с нетърпение чакам днес да ми донесат крема за зърна. Обаче изцеждам по много малко с помпата и бебка много не обича шишето , затова боляло не боляло ще и давам да суче. Акушерката тук ми каза да се цедя ръчно , но това е по болезнено и от болките след операцията..

Сега накратко за раждането. В сряда дойдох на преглед и тонове. На доки не и харесаха тоновете (за втори път се случва) и ми каза да дойда в четвъртък в 7и30 сутринта гладна и жадна. Цяла нощ не мигнах. Дойдох в четвъртък и ми включиха система окситоцин , системата изтече , но признаци за раждане никакви. Тогава доки каза , че с тия лоши тонове я е страх да не се появя някой ден без тонове за това препоръчва да направим секцио. В този момент не знаех къде се намирам и исках само всичко да е наред с бебето. Качиха ме в операционната веднага , сложиха ми упоика и извадиха бебка. Изплака хубаво и силно и доки се пошегува , че още не са я извадили и вече плаче. Това беше най-незабравимия миг в живота ми в последствие ми казаха , че бебка е била с 3 пъти увита пъпна връв. Това е и причината да е 2600 , макар че според всички си е перфектна и най-важното е , че е здрава.

# 67
Привет момичета! Мен понеже още не ми дават бебка и мога да ви разкажа за раждането, което не беше никак леко.
Скрит текст:
Както в четвъртък всичко беше перфектно на тоновете и прегледа. В пвтък се събудих с болки и леко кървене. И тръгнахме за болницата. Още на прегледа ми изтекоха водите, а като ме преглежда лекарят, каза че плацентата е лоша и как така никой лекар до сега не и е обърнал внимание. Та ме приеха с 2см разкритие и ме включиха на система. Контракциите бяха болезнени през 2мин, едва дочаках заветните 4-5см да ми сложат упойка. Та приеха ме към обяд и малко след 18:00 ме вкараха в родилна зала. Но от епидуралната бях толкова надрусана, че не усещах нищо и дори напъните не бяха както трябва. Бебето започна да се връща, да и се губят тонове и доктора реше да ме натиска, за да излезе защото положението беше много зле. Ей това натискане беше най-големия ми ужас. Веднага я повиха, само ми я показаха и я взеха. Аз имам много разкъсвания. Бебка имаше зелени нокти и някакви петна в резултат на преносването и лошата плацента. Вече е по-добре, но си е на антибиотик и ще постой повече дни тук. Аз се надявам утре да ме изпишат, че ми е много тягосно тук сама. Като цяло раждането ми беше кошмар, но малката мишка ми помага да забравя всичко. Нищо че почти не съм я виждала. Днес се надявам да ми я оставят малко повече.

# 68
  • София
Ох, айде, и аз ще пиша:)
На фона на ражданията в началото, които бяха почти всички като това на Бенджи (хаха, незабравимо за мен), май сега около Великден повечето сме се видяли в чудо;)
Айде, последната партида да е по-експедитивна, моля:)

Скрит текст:
На 14 имах някакви болежки и ходихме до болницата. Леки контракции, но нищо повече. Доктора ми направи преглед за разкритие, с което по-къснонпрез деня съвсем ми се откърти тапата. И така до 15, когато следобеда почнах да получавам по-силни болки, но все оше нищо особено. Вечерта обаче имаше случка, след която бая се притесних и почна много особено да ме боли. Викам си - ще засичам. Само че отидох до 00 и цялата ежедневна превръзка беше мокра.
Хайде пак към болницата. Пак никакво почти разкритие - 1.5см, леки контракции, но ме приеха заради съмнение за изтичащи води. На деугия ден ме прегледа дежурната - всичко в норма на ехографа. Eдна превръзка молра и то ежедневна нищо не било. Решиха обаче фа ме оставят и да дойде моята док. Дойде моята лекарка нощна смяна и ми направи една хуабва проверка отдолу - мехурът ми за нея бил спукан някъде горе и долу "почти няма нищо" - някаква преграда ли и аз не запомних какво. Вика ми - аз сега ще те подпомогна, но ако не започне раждане, утре ти пускам системи. за което съм много благодарна - можеше да ми го предизвика вечерта и да си ходинпосле по живо по здраво. Тя обаче, без да зная, ми боцнала малко успокоително и като се събудих в 6 бях супер заредена и свежа.
Клизма, подготовки и в 8 кака ви на система:)
Док отнвреме на време ме ръчкаше отдолу, аз врещях от болка.... Контракциите бързо зачестиха и ми сложиха катетъра още на 3.5 см. На 4 и нещо пробна доза и вече на 5-я ме упоиха, уж, но това не ми попречи да врещя така, че чак в Пловдив да ме чуят:)
Док и акушерката през цалото време бяха до мен, забавляваха ме, говореха ми разнинработи, разхождаха ме по коридора... Въртяха ме - я на ляво,на дясно, кляках, кво ли не правих. Към 13:00 вече бях на 9см и почна да ме напъва, леле, егати ужаса:) после на 10те вече ме карахада почна да напъвам и аз напъвам кво да правя, лекичко. Почна се екшъна, напъвах няколко пъти и ме вкараха в родилна зала, където вече бях останала без сили, стиснах магарето и айде оше няколко пъти, беба беше на ръба просто, усещах я. Наложи се епизотомия, която не усетих (беше по време на контракция) и с още две напъвания беба проплака в 14:03:) дадоха ми я да я гушна и после се почна голямото шиене.
На следващия ден се чувствах като майска роза отдолу, хахха, ама днес вече сядам, ходя до 00 (доколкото е възможно) и така. Май имам все пак един външен хемороид, ама здраве да е.
Най-странното е, че за мен беше пълен кошмар, за докторите - даже бързо за предизвикано на първескиня. Няма и половин банка окситоцин, 6 часа раждане. Докато бяха контракциите не исках и да си помислям за второ дете, като ми я дадоха да я гушна забравих всичко просто... Всичко.

# 69
  • Враца
Даа, явни покрай Великден всички изстрадахме, тая Велика Събота ще я запомня  Laughing
Мамчета малко съм притеснена, снощи докато кърмех легнала, че само така мога, телефона ми се хлъзна от възглавницата, с която бях подпряла беба и я удари в главичката, но не със сила. Днес ми се струва, че има малка цицина около мястото на удара, иначе всичко друго си и е наред. Имам ли основание за пристеснение?

# 70
  • София
Даа, явни покрай Великден всички изстрадахме, тая Велика Събота ще я запомня  Laughing
Мамчета малко съм притеснена, снощи докато кърмех легнала, че само така мога, телефона ми се хлъзна от възглавницата, с която бях подпряла беба и я удари в главичката, но не със сила. Днес ми се струва, че има малка цицина около мястото на удара, иначе всичко друго си и е наред. Имам ли основание за пристеснение?

Спокойно! Нищо и няма, от толкова малко едва ли има цицина. Щом си е будна и си папка всичко е наред!

Мерси за съветите за зърното, оправи се днес! Не ме боли толкова, обаче кърмата вече наистина ми изчезва, едвам по 20 мл на капки вадя, тъжно ми е...ама ще помпам докато има. Simple Smile

# 71
Маце, вземи си чая на ХИП за кърмачки и пии сутрин и вечер; яж кисело мляко и много плодове  Peace
А вит. Д под каква форма го давате? Вигантол или Деавит? Препоръчаха ми втория вариант, гледам, че е и с вит. А, а и беба е със суха кожа, бели й се, май да взема него  newsm78
Имате ли го и вие този момент с беленето на ръчичките и крачетата? Казват, че се чистела кожата....

# 72
# 73
Момичета   Hug днес в 10:40  се роди моята принцеса Виктория със мерки 3600 и 50 см нормално раждане раждането мина много лесно и бързо  Simple Smile

# 74
  • София
Още една принцеса Виктория, и колко е голямаааа!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Честито!

Общи условия

Активация на акаунт