Частни училища - информативна тема 6

• 69 731
  • 808
  •   1
Отговори
# 405
Дребен детайл, но тоалетните на ПУК са доста по-различни от тези за първи клас, които са точно тип сграда за трудово обучение.
Ето това ме изненада - та тоалетните на ПУК и първи клас са едни и същи. То няма други тоалетни за учениците на първия етаж, така че тези се ползват от всички класове учещи на етажа.  

И аз не знам за други тоалетни на етажа, а и виждам постоянно дечица от 1-2 клас да фучат по коридора към нашите. Но може пък да съм пропуснала нещо  Wink

# 406
Дребен детайл, но тоалетните на ПУК са доста по-различни от тези за първи клас, които са точно тип сграда за трудово обучение.
Ето това ме изненада - та тоалетните на ПУК и първи клас са едни и същи. То няма други тоалетни за учениците на първия етаж, така че тези се ползват от всички класове учещи на етажа.  

И аз не знам за други тоалетни на етажа, а и виждам постоянно дечица от 1-2 клас да фучат по коридора към нашите. Но може пък да съм пропуснала нещо  Wink

Да, пропуснали сте и слава-богу. Може би вече са разрешили децата и от първи клас да посещават тоалетните с картинките и ремонта, миналата година не беше така, даже беше забранявано на децата да ходят в нея, защото е в другия край на коридора /говорим за първия етаж/. Няма да навлизам в тоалетни спорове, за тези които ще публикуват 16 отговора за базата, не е лошо да разгледате училището до край Wink

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 16:26 от googlish

# 407
до скоро Питагор не можеха да сформират ПУК. Желаещите са повече последните 2  години(вкл. тази).

Нямаха място за малките, желаещи си имаше - коментирано е доста, върни темите няколко години назад и ще видиш. ПЧМГ имаха проблем с паралелките за след 7 клас.

Информацията получена от директорката беше точно в обратната насока. ПУК имат ефективно от 2011 г. Коментарите тук също са именно в подкрепата на твърдението ми.

От сайта на училището:
Цитат
През есента на 2011 година в училището се обучаваха 31 ученици, разпределени в по една паралелка в подготвителен, първи, втори и четвърти клас.  Дългосрочната стратегия на училището поставя като крайна цел развиване на дейността с пълняемост на паралелките както следва: една подготвителен клас и по две паралелки от първи до четвърти клас. Броят на учениците в съответните паралеки е 16.Методите на работа и качественото преподаване през първата година засилиха родителския интерес към училището и броя на учениците започна да нараства прогресивно, като към настоящия момент учениците са 96, разпределени в паралелки както следва: две паралелки първи клас, две паралелки втори клас, една – трети клас и една четвърти.

Сори, но тъй като следя училището отблизо не мога да се съглася с това невярно твърдение.
Нищо подобно не може да ви е казала директорката - или вие не сте я разбрали, или я цитирате погрешно. Peace

Училището се разраства прекалено бързо, нямат собствена материална база и не могат на отговорят на голямото търсене. Затова и имаше много разочаровани една година, когато останаха без ПУК-чета - просто нямаше къде да ги сложат , защото за такива малки деца има куп изисквания Wink

Първоначално бяха само наематели на приземния и първия етаж, в последствие като се разрастнаха успяха да вземат и 2я етаж. За съжаление не могат на вземат 3я етаж  и да пуснат още паралелки за прием - просто няма накъде повече да се разрастват с тая материална база. А тоалетните са им прилични, стаите са освежени, а вътрешни реконструкции в тази стара сграда няма как да се случат щом си наемател.

Единствено вярно обвинение, и за мен недопустимо, са напаркираните коли в училищния двор (Директорът трябва незабавно да вземе мерки по този въпрос, защото това е училищен двор, а не паркинг).

ПЧМГ от училище 5-7 клас тръгна да се разраства към начален курс и към горен курс едновременно, пък ако ще им цитираме сайта "всяко начало е трудно" и затова са и тези компромиси между видове паралелки и родителски очаквания и изисквания. (не насмогват с растежа Wink

Извинявам се, че реагирам така остро, но понеже форумът го четатат много хора, чувствам като задължение да споделя това, което знам, за да не се създава погрешно впечатление. Пък всеки сам да си прави изводите и заключенията. Peace

И лично към Bliss: не ви е харесало Питагор - ОК, разбираемо, всеки има своите различни разбирания и изисквания, но забелязвам, че твърде често споделяте своя негативизъм и внушения, които на базата на 1-2-5 посещения на училището не са меродавни ( а в конкретния случай неверни).
Не ми е в стила и няма да го направя - да ходя да след вас и да пиша хвалебствия по негов адрес, защото не съм  адвокат  Laughing

# 408

И лично към Bliss: не ви е харесало Питагор - ОК, разбираемо, всеки има своите различни разбирания и изисквания, но забелязвам, че твърде често споделяте своя негативизъм и внушения, които на базата на 1-2-5 посещения на училището не са меродавни ( а в конкретния случай неверни).
Не ми е в стила и няма да го направя - да ходя да след вас и да пиша хвалебствия по негов адрес, защото не съм  адвокат  Laughing

Аз много добре знам какво съм чула на срещата. Освен това се считам за минимум средно интелигентна и мога да разбирам както директно казани думи, така и написан текст. Има и доста писано във форума от други потребители кога не са успели да наберат ПУК и пълни класове от другите набори. Ако базата им е проблем защо тогава оповестяват с гордост, че нямат намерение да търсят алтернативи?  И че договорът им за наем е дългосрочен. Някак си се разминават вашите твърдения и казаното на срещата по този въпрос. А и се вижда, че повечето родители биха били привлечени от една по добра база. В повечето постове това се изтъква като основен минус на училището.

Дългият ви пост е излишно нападателен и всъщност е абсолютно адвокатстване. И кое не е меродавно и е невярно?Това беше презентацията на училището. Даже показаха таблица с приема по години, която потвърждава думите ми.

Когато се планира разрастване, няма логика да го правиш и планираш преди да си сигурен в материалната си база. А според вашите твърдения точно това излиза. Тази сграда си е все същата от както съществува и няма как с този аргумент да ни убедите, че 2012 не са имали стаи за ПУК, а 2014 изведнъж са ги намерили.
И всъщност кокво толкова страшно беше казано? Напълно нормално е с натрупване на времето и добри резултати и наплива да расте. Истината е че в Питагор това е реален факт от 2, максимум 3 г.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 00:01 от Анонимен

# 409

Не ми е в стила и няма да го направя - да ходя да след вас и да пиша хвалебствия по негов адрес, защото не съм  адвокат  Laughing

Аз много добре знам какво съм чула на срещата. Освен това се считам за минимум средпо интелигентна и мога да разбирам както директно казани думи, така и написан текст. Има и доста писано във форума от други потребители кога не са успели да наберат ПУК и пълни класове от другите набори. Ако базата им е проблем защо тогава оповестяват с гордост, че нямат намерение да търсят алтернативи?  И че договорът им за наем е дългосрочен. Някак си се разминават вашите твърдения и казаното на срещата По този въпрос. А и се вижда, че повечето родители биха били привлечени от една по добра база. В повечето постове това се изтъква като основен минус на училището.

Дългият ви пост е излишно нападателен и всъщност е абсолютно адвокатстване.

Благодаря ви за провокативната забележка - щом се налага ще им адвокатствам.
Няма да давам оценка на вашето IQ.
Дали повечето родители биха били привлечени от една  по-добра база ? Разбира се, но Питагор нямат проблем да си запълнят паралелките.
Това което обясних много ясно е, че не могат да се разрастват поради тази материална база.
Какви алтернативи трябва да търсят според вас?

Кое точно не разбрахте , за да ви го обясня пак?

Когато се планира разрастване, няма логика да го правиш и планираш преди да си сигурен в материалната си база. А според вашите твърдения точно това излиза. Тази сграда си е все същата от както съществува и няма как с този аргумент да ни убедите, че 2012 не са имали стаи за ПУК, а 2014 изведнъж са ги намерили.
И всъщност кокво толкова страшно беше казано? Напълно нормално е с натрупване на времето и добри резултати и наплива да расте. Истината е че в Питагор това е реален факт от 2, максимум 3 г.

Първоначално бяха само наематели на приземния и първия етаж, в последствие като се разрастнаха успяха да вземат и 2я етаж.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 00:10 от Sea77

# 410

Аз много добре знам какво съм чула на срещата. Освен това се считам за минимум средпо интелигентна и мога да разбирам както директно казани думи, така и написан текст. Има и доста писано във форума от други потребители кога не са успели да наберат ПУК и пълни класове от другите набори. Ако базата им е проблем защо тогава оповестяват с гордост, че нямат намерение да търсят алтернативи?  И че договорът им за наем е дългосрочен. Някак си се разминават вашите твърдения и казаното на срещата По този въпрос. А и се вижда, че повечето родители биха били привлечени от една по добра база. В повечето постове това се изтъква като основен минус на училището.

Дали повечето родители биха били привлечени от една  по-добра база ? Разбира се, но Питагор нямат проблем да си запълнят паралелките.
Това което обясних много ясно е, че не могат да се разрастват поради тази материална база.

Нямате аргументи и си противоречите. Няма какво да обяснявате, но ви съветвам отново да прочетете аз какво съм написала. Очевидно не сте го разбрали.

Питагор си запълват паралелките последните 2 години. Не и преди това. Това беше първият ми пост на който вие реагирахте като опарена.

# 411

Нямате аргументи и си противоречите. Няма какво да обяснявате, но ви съветвам отново да прочетете аз какво съм написала. Очевидно не сте го разбрали.

Питагор си запълват паралелките последните 2 години. Не и преди това. Това беше първият ми пост на който вие реагирахте като опарена.
Кой твърдял, че Питагор са имали пълни паралелки преди това ? И кое е то това ?  Joy

# 412

Кой твърдял, че Питагор са имали пълни паралелки преди това ? И кое е то това ?  Joy

Ами тогава защо опонирате точно на това? Съвсем се оплетохте. Лека нощ!  Joy

Нямам желание  да си губя времето в безпредметен спор с някой, който опонира за спорта без дори да е вникнал твърденията на опонента. Та вие дори сте цитирали първия ми пост по темата по горе. Да бяхте го прочели внимателно.. ooooh!

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 00:23 от Анонимен

# 413
  • София
ПЧМГ е създадено като алтернатива на математическите гимназии в София, и като такава е нормално да се стреми да е в центъра на града, за да може да е удобна като превоз с градски транспорт на учениците 5клас +. Питагор, като начално у-ще направено след това, споделя плюсовете и минусите от локацията на сградата.
Както и преди съм писала външно сградата е ужасна, вътре са направили каквото могат, за да е чисто и приветливо за децата, далеч от какъвто и да е било лукс, но винаги е топло, няма счупени и надраскани чинове, тоалетните ги държат поддържани. И да, има държани у-ща с по-добра база. Но какво от това Simple Smile

# 414
А за какво точно е спорът - едно родители търсят лъскавото, други - добрите учители, въпреки базата. Училища бол, като не ви харесва ПЧМГ, отивате си в училище по ваш вкус и това е.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 16:32 от Анонимен

# 415
Блис, не разбирам какъв ти е проблемът. Отсвирили са те от Питагор за индивидуална среща, засегнала си се лично, впоследствие си разбрала, че това не е вашето училище. Твое право, но вече в "n" на брой поста носиш вода от 100 кладенеца, за да докажеш (и аз не знам на кого), че не си се прецакала в избора си да не кандидатствате там. Има хора, за които Питагор е и ще си остане чудесно училище, независимо от битовите неуредици, които са ти трън в очите. Погледни само наградените от последното мат. състезание (ВМС) и виж колко много деца са се справили чудесно - за втори, трети и четвърти клас Питагор имат най-много наградени деца от ЧУ. На бялото черно не може да се каже.
А специално за КМС и ВМС не виждам отговор на въпроса - има ли нарушение на регламента и провеждане в други училища извън зададените четири, в които всички желаещи бяха длъжни да се явят?
Наистина ли ВМС се е провело в ПБ или е слух?

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 08:33 от Sophia*

# 416
  • София
Ако някой се интересува на страницата на ПЧМГ/Питагор са обявени свободните места за 2 и 4 клас за догодина.

# 417

А специално за КМС и ВМС не виждам отговор на въпроса - има ли нарушение на регламента и провеждане в други училища извън зададените четири, в които всички желаещи бяха длъжни да се явят?
Наистина ли ВМС се е провело в ПБ или е слух?

[/quote]

Потвърждавам за ПБ - на наши познати детето учи в училището и се е явило там. Същото се отнася и за КМС. Не разбрах дали е било само за техни ученици, или е можело да се явяват и други деца.

# 418
  • София
Преди 2-3 години КМС се проведе в Св.Климент Охридски, но поради малкия брой деца, после така и не станаха домакин за ВМС, а мисля че и впоследствие не са го организирали повече. Не се изненадвам, че ПБ тази година са провели състезанието в самото училище.

# 419
Ако държите толкова на базата, по-добре изберете ДУ. В последните години училищата масово се стягат - смяна на дограми, саниране, оборудване на кабинети, лъскави тоалетни. Отделно се правят микроремонти по класове - циклене и лакиране на паркет, боядисване, нови чинове, дъски, щори, пердета и т.н. Особено в начален курс, когато децата прекарват най-много в една стая, учители и родители правят чудеса и то за малко пари. Направете една обиколка на близките ви ДУ и ще видите. Е, класовете не са по 12, а по 25 деца, но стаите са широки, светли, предвидени за по 40 деца (както е било навремето).

В ЧУ така и така давате немалко пари - питайте каква част от тях е предвидена за ремонт и освежаване и на какво.

Общи условия

Активация на акаунт