Частни училища - информативна тема 6

• 69 731
  • 808
  •   1
Отговори
# 390
Евростар ли имате предвид, наистина не съм ходил, но имам спомен, че гледах в нета сградата им, че е супер - не съм бил там наистина.

# 391
Черна станция, аз те разбрах, но съм на мнение, че има задачи и за ПУК, първи и втори клас, които не могат да се научат, а си искат мислене. Като сложат 2-3 такива на състезание и веднага може да се види, кои деца са наизустили математиката и кои мислят Wink

Не съм съвсем съгласна. Започнах да се интересувам от състезателна математика съвсем случайно когато детето ми беше 2 клас и на бърза ръка установихме, че типовете задачи за тази възраст са краен брой, при това не много голям. И цялото разнообразие на задачите за състезания всъщност са различни опити детето да бъде разсеяно или да не познае за кой тип задача става дума.
По тази причина с малко практика едно будно дете се научава да определя коя задача от кой тип е, а после решението е тривиално. Ние ги бяхме кръстили "задачата за охлювчето", "задачата за моливчето" и т.н.
То затова и се получават издънки почти на всяко състезание за малките - в стремежа си да скрият типа на задачата и да заложат капан за децата съставителите често действат некоректно. И аз винаги съм казвала, че преди 3 клас не бива да има състезания, ама кой да ме слуша Laughing

# 392
Параход имах предвид комплексните условия за спорт и движение. Салона за физическо е далеч от доброто, както и двора на училището. Ще ме прощаваш, но в тази сграда не съм за първи път (при оглеждането на Питагор). Тук преди поне 2 десетилетия си изкарвах трудовото обучение години наред. Повярвай ми, сградата и условията вътре малко са мръднали напред.

На фона на условията в други училища и почти еднаквото ниво на таксите определено по критерии "материална база" цената не оправдава нивото. В този ред на мисли липсата на тенденция за промяна за мен е минус.

Нямаме ЧУ, което да ни е по близо от Питагор. Но честно казано бих пренебрегнала 10-15 мин. повече сутрин за сметка на възможност да играе тенис или нещо друго подобно. Като уговорката е че говорим за училища с еднакво ниво на обучение. Нямам мания за лъскави бази на училищата, но има едни минимални условия, който следва да покриват след като взимат такса равна на всички останали.

За Питагор, освен безпрепятственото влизане на външни лица, за мен лично е проблем и че в сградата се помещават и външни за ПЧМГ и Питагор институции.

Тоалетните на ПУК са ОК по моите критерии. Ремонтирани са. Както и стаята им. Стаята в Питагор за ПУК е най хубавата, която видях когато оглеждах СС и ПБ. Широка и с място за игри. Мястото за хранене е преустроена бивша тоалетна или склад (по скоро първото) и е доста подтискащо. ПУК са в отделен коридор. Малко ми е мътно дали се заключва и никой няма достъп до него.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 14:46 от Анонимен

# 393
  • София
Йо_йо, благодаря за Увекинд! Simple Smile

# 394
Евростар ли имате предвид, наистина не съм ходил, но имам спомен, че гледах в нета сградата им, че е супер - не съм бил там наистина.

Признай си къде си бил, какво си видял и на какви размисли те е навело  Hug

# 395
Мисля,  че ако ЧНУ "Питагор" трябва да си построят собствена сграда, трудно биха си позволили тази локация, така, че те изобщо нямат амбиция за нова сграда. Тази ги устройва прекрасно, предвид факта, че и в нея си попълват паралелките. Дребен детайл, но тоалетните на ПУК са доста по-различни от тези за първи клас, които са точно тип сграда за трудово обучение. Понеже тук няколко пъти се каза, че не е вярно, че не ползват двора, бих искала да знам къде точно тичат всички деца от 1 до 4 клас заедно с ПУК в този двор на обедната почивка например? Грубата сметка показва, че става реч за около 100 деца....

# 396
Черна станция,
Скрит текст:
ВМС 2015, първи клас, 14 задача, как ти се струва? Wink
Татко Мецан да разказва, всички сме в очакване  bouquet

# 397
Мисля,  че ако ЧНУ "Питагор" трябва да си построят собствена сграда, трудно биха си позволили тази локация, така, че те изобщо нямат амбиция за нова сграда. Тази ги устройва прекрасно, предвид факта, че и в нея си попълват паралелките.

Вероятно е така и с оглед факта, че до скоро бяха само ПЧМГ и за по големите деца изискванията на повечето родители в това отношение не са чак такива като за малките. Но чак да си препълват паралелките.... до скоро Питагор не можеха да сформират ПУК. Желаещите са повече последните 2  години(вкл. тази).

# 398
Имаше пик на раждаемостта 2008-2009г. за това и на всякъде наплива е голям

# 399
Мисля,  че ако ЧНУ "Питагор" трябва да си построят собствена сграда, трудно биха си позволили тази локация, така, че те изобщо нямат амбиция за нова сграда. Тази ги устройва прекрасно, предвид факта, че и в нея си попълват паралелките. Дребен детайл, но тоалетните на ПУК са доста по-различни от тези за първи клас, които са точно тип сграда за трудово обучение. Понеже тук няколко пъти се каза, че не е вярно, че не ползват двора, бих искала да знам къде точно тичат всички деца от 1 до 4 клас заедно с ПУК в този двор на обедната почивка например? Грубата сметка показва, че става реч за около 100 деца....

Часовете на ПУК и 1-ви клас са с друга продължителност. Реално ПУК и 1-ви си играят заедно в двора и се редуват с другите. И с храната е така. Място има за всички. Имат 2 салона; може да не са с размер на зала Армеец, но физическото им е на ниво...щом мускулна треска има от време на време  Laughing
Тренират и футбол и баскетбол...и т.н. и т.н. Не мисля, че по някакъв начин физическата активност е намалена спрямо други училища. (мога да сравнявам само 2)
След 4-ти клас не са целоднвено, така, че да..двора не е фактор.

# 400
Мисля,  че ако ЧНУ "Питагор" трябва да си построят собствена сграда, трудно биха си позволили тази локация, така, че те изобщо нямат амбиция за нова сграда. Тази ги устройва прекрасно, предвид факта, че и в нея си попълват паралелките.

Вероятно е така и с оглед факта, че до скоро бяха само ПЧМГ и за по големите деца изискванията на повечето родители в това отношение не са чак такива като за малките. Но чак да си препълват паралелките.... до скоро Питагор не можеха да сформират ПУК. Желаещите са повече последните 2  години(вкл. тази).

Написах попълват, а не препълват, като имам предвид точно попълване, защото някак си мотото на школото за "единственото начално частно математическо училище", с тезата, че математиците се откроявали след 3-ти клас не ми се връзват   bouquet

# 401
до скоро Питагор не можеха да сформират ПУК. Желаещите са повече последните 2  години(вкл. тази).

Нямаха място за малките, желаещи си имаше - коментирано е доста, върни темите няколко години назад и ще видиш. ПЧМГ имаха проблем с паралелките за след 7 клас.

Чета ви и си мисля, че някои майки подхождат към избора на начално училище като към детска градина - топла атмосфера, любящи учителки, които да бършат носове, красива база и т.н. Може това и да е оправдано за Пук и 1 клас. Но после част от предимствата започват да се превръщат в недостатък на училището. Децата порастват и започват да имат нужда от по-твърда ръка и системен подход, а училището продължава да дундурка мамини-златни. Към пубертета ученето заминава в трета глуха и мама и тати спешно търсят друго училище, което вече да стяга и оправя щетите от първото.

# 402
  • София
Дребен детайл, но тоалетните на ПУК са доста по-различни от тези за първи клас, които са точно тип сграда за трудово обучение.
Ето това ме изненада - та тоалетните на ПУК и първи клас са едни и същи. То няма други тоалетни за учениците на първия етаж, така че тези се ползват от всички класове учещи на етажа.  Намират се в коридора на ПУК в дъното в ляво. Laughing

# 403
 kpem4i , разни хора разни идеали.
Както и различни деца, с нужда от различен вид училище и обучение.

# 404
до скоро Питагор не можеха да сформират ПУК. Желаещите са повече последните 2  години(вкл. тази).

Нямаха място за малките, желаещи си имаше - коментирано е доста, върни темите няколко години назад и ще видиш. ПЧМГ имаха проблем с паралелките за след 7 клас.

Информацията получена от директорката беше точно в обратната насока. ПУК имат ефективно от 2011 г. Коментарите тук също са именно в подкрепата на твърдението ми.

От сайта на училището:
Цитат
През есента на 2011 година в училището се обучаваха 31 ученици, разпределени в по една паралелка в подготвителен, първи, втори и четвърти клас.  Дългосрочната стратегия на училището поставя като крайна цел развиване на дейността с пълняемост на паралелките както следва: една подготвителен клас и по две паралелки от първи до четвърти клас. Броят на учениците в съответните паралеки е 16.Методите на работа и качественото преподаване през първата година засилиха родителския интерес към училището и броя на учениците започна да нараства прогресивно, като към настоящия момент учениците са 96, разпределени в паралелки както следва: две паралелки първи клас, две паралелки втори клас, една – трети клас и една четвърти.

Общи условия

Активация на акаунт