Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 984 168
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 1 905
Публикацията Ви е премахната поради изтриване на въпроса, на който сте отговорила.

# 1 906
Пфу, луда потребителка значи. Хвана ме яд, че си играх да пиша, а той изчезнал. Crossing Arms Мерси за отговора bouquet
Така и така съм тук, дали знаете защо бяха премахнати постовете, за качеството на въздуха в Бургас? Бяха в темата Къде в Бургас, която се ползва общо взето за всякакви въпроси. Rolling Eyes

# 1 907
Пробно или завинаги е премахната функцията за публикуване като "анонимен"?

# 1 908
"Къде в Бургас?" е тема в подфорум "На пазар", дискусията за замърсяването на въздуха не е подходяща за темата и подфорума. Тема, която да ползвате за всякакви въпроси, можете да създадете в подфорум "Родители в Бургас".

15. Поради завишения брой злоупотреби с функцията "публикувай като анонимен" и използването ѝ за обиди, за публикуване на множество мнения, симулирайки отговори от различни потребители и т.н., то възможността за анонимно публикуване ще бъде ограничена.
От 21.01.2016 г. функцията ще остане достъпна само в следните групи:

- Проблемно забременяване
- Рискова бременност
- Осиновители и осиновени
- Родители, отглеждащи сами децата си
- Родители, преживели загуба
- Здравословни проблеми и профилактика
- Семейни отношения

Няма да се толерира прекомерното и неоправдано използване на функцията "публикувай като анонимен", както и използването ѝ с цел обиждане или друг тип нарушаване на правилата на сайта.

# 1 909
Т.е Mamma е взела това решение преди 11години?

# 1 910
Добавила съм го към темата с правилата, която е с дата от 2005 година.
Писала съм в темата на правилата за промяната и е видно кога съм го добавила.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.msg32393177#msg32393177

# 1 911
  • вятър в маслините, вятър над хребета
По-напред беше описан проблем с новите отговори- след прочитане и публикация темата да стои отново там, но най-долу в списъка. Случва се и при мен, без ясен алгоритъм- не винаги и всеки път с различни теми.

# 1 912
"Къде в Бургас?" е тема в подфорум "На пазар", дискусията за замърсяването на въздуха не е подходяща за темата и подфорума. Тема, която да ползвате за всякакви въпроси, можете да създадете в подфорум "Родители в Бургас".
Ясно. bouquet Изобщо не знаех, че съществува такъв подфорум  ooooh! Embarassed

# 1 913
По-напред беше описан проблем с новите отговори- след прочитане и публикация темата да стои отново там, но най-долу в списъка. Случва се и при мен, без ясен алгоритъм- не винаги и всеки път с различни теми.

Аз също съм забелязала това, което са описали Джо и Заяц. Според мен се става в два случая - когото постът е пуснат и аз го отворя в рамките на секунди след пускането му и когато отворя темата и докато съм на последната страница, потребител пусне нов пост, който не съм видяла в темата. Като лаик го отдавам в някакво разминаване в синхронизацията на различни функции в рамките на няколко секунди /дори не знам точно как да го формулирам/.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 09:40 от bubanka

# 1 914
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда ...
В правилата също пише, че преценката на администратор е по-меродавна от тази на модератор, за това, ако администратор прецени, че съм сгрешила неизтривайки дадени постове или отговаряйки Ви по този начин, то аз ще понеса последствията от действията си.
Тъй като няма отговор от администратор, приемам, че те са съгласни с тази позиция (и отново благодаря за нея bouquet). Затова аз ще напиша своята гледна точка и ще отговоря на зададените ми въпроси. Peace

Цитат
Да, в правилата са забранени последователните постове, но повечето от тези, които докладвате, са оставени нарочно.
...
Личната ми преценка е някои от тези постове да останат ...
Надявам се, че знаете, че в правилата също пише, че имам право да модерирам и според своята преценка /"Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постинги по тяхна преценка. Счита се за меродавна тяхната преценка, а не тази на потребителите. "/
Тогава за мен е необяснимо защо голяма част от тези нарочно оставени публикации (които съм докладвала), са изтрити, а не са игнорирани докладите ми. Днес специално обърнах внимание на темите, от които съм докладвала в последно време и почти не срещнах последователни постове. В това число са изтрити дори трите последователни публикации, които станаха повод за въпроса ми (и които няма начин да са останали незабелязани, тъй като бяха само 2-3 поста преди Вашия). Наясно съм, че преценката на администратори и модератори е по-важната, но в случая излиза, че в 90% от случаите се съгласявате с моята (след доклад от моя страна). Т.е. ако нямаше доклад, нямаше да има и изтрити постове. Поне аз така го разбирам. Затова и попитах дали се трият само след доклад. Но мисля, че разбрах.

Цитат
Не смятате ли за некоректно драмата на майката с трите деца, които се налага да бъдат разделени, да бъде обсъждана в съседна тема след като оригиналните постове са изтрити и при положение, че жената най-вероятно не подозира за тази нова дискусия? Ако бяхте на нейно място как щяхте да се почувствате, ако разберете на момента или в некой следващ ден за това? Нямаше ли да очаквате или по-скоро да желаете към Вас да е проявена коректност, по-силна от желнието на някои съфорумки да се изкажат на всяка цена?
Не знаех, че са изтрити оригиналните постове, а в "Искам да кажа" имаше постове на съчувствие към тази жена, но вероятно не всички са били такива и затова са изтрити. Не знам аз как бих се почувствала, защото не бих споделила лична драма във форума, а още по-малко в подфорум Клюкарник. Преди време имаше някакви скандали, че някакъв вестник крадял такива драматични истории от форума и ги отпечатвал в броевете си. Да речем, че бих очаквала нещо такова и затова не споделям. Но всъщност това няма никакво значение. Съгласна съм с преценката след  разяснението на ситуацията. Peace

# 1 915
Струва ми се, че фиксирате конкретна тема и конкретни доклади, но при положение, че ежедневно пускате огромно количество доклади, не ми е възможно да се сетя точно за коя тема говорите. Ще ме улесните при следващи въпроси от Ваша страна да посочите и конкретни линкове, за да Ви отговоря съвсем точно. За това ще Ви посоча най-общо основните причини поради които аз съм или не съм изтрила даден пост след доклад, но постът не съществува след Вашата намеса:
- докладвала сте пост в тема, в която съм писала, написан след последното ми влизане в нея и друг модератор или администратор е преценил и изтрил - имате липсващ пост без аз да съм го прочела или аз съм го прочела след доклада Ви и съм изтрила.
- докладвала сте пост в тема, който съм прочела и не съм изтрила, но след Вашия доклад съм преценила, че е нужно изтриване и съм го изтрила. Случвало се е да чета 10-15 страници от дадена тема няколко пъти, за да преценя кое по-нужно и полезно - изтриване или запазване на пост, част от дискусия, отделна дискусия, която от определена гледна точка е офтопик, цяла дискусия, заключване на темата или абсолютна ненамеса.
- докладвала сте пост в тема, който съм прочела и не съм изтрила, но друг модератор или администрато е преценил, че трябва да изтрие и е изтрил - не съм единственият човек в този форум, който чете докладите, получават се в пощенските кутии на всички модаратори и администратори точно защото е възможно да имаме различна преценка. Не забравяйте, че не прекарваме цялото си свободно време зад монитора и е възможно някой да прочете доклада и да изтрие часове или дни по-късно, ако не е имал достъп до форума. Отново имате изтрит пост.
- докладвала сте пост в тема, никой не е преценил, че има нужда от изтриване и постът не е изтрит.
При положение, че във форума много често потребители пишат, че постовете им са изтрити и питат защо в тази тема, чрез доклад или на лично съобщение, едва ли постове се трият само след доклади. Но да, напълно е възможно да има постове, които нямаше да бъдат изтрити без доклад, защото е невъзможно всички теми да бъдат "покрити" от модератор или администратор в реално време или няколко часа по-късно. В някои бързо изписващи се теми е напълно възможно и да бъдат пропуснати постове, които трябва да бъдат изтрити. По тази причина е създадена и функция "Информирай модератор" - в услуга на потребителите, модераторите и администраторите.

Добавям: има и много постове, които сте докладвала за изтриване, но аз съм копирала и прибавила в предишния пост на потребителя. Не съм длъжна да го правя, но все пак го правя.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 21:08 от bubanka

# 1 916
По втората част от поста Ви: оригиналните постове бяха изтрити, а в "Искам да кажа" бяха изтрити постове както в подкрепа, така и в упек към потребителката. Вероятно не сте имала възможността да прочетете всички изтрити постове и да се информирате правилно за естеството на дискусията преди да зададете въпроса си тук.

... не бих споделила лична драма във форума, а още по-малко в подфорум Клюкарник. 

Но много хора го правят тъй като са преценили за нужно да споделят. Нашата грижа е в еднаква степен и за тези, които са споделили, и за тези, които не са.

Функция "Информирай модератор" е създадена за сигнали за нарушения от всякакъв тип постове, нарушаващи правилата на форума, не само за поредни постове, промяна на заглавия на теми или изтриване на "запис". Много полезна е и при решаването на конфликти в дискусии и спорове между потребители. Ако попаднете на подобна ситуация в тема, която следите, ще се радвам да прочета Вашия обоснован доклад.

# 1 917
  • Телиш/Плевен
Благодаря за подробното разяснение, Бубанка, така е значително по-ясно. bouquet И може би трябваше по-рано да задам тези въпроси, за да ми се изясни още тогава картинката, но нали по-добре късно, отколкото никога. Доклади по конфликтни и спорни въпроси едва ли ще получите от мен, малко са темите, които чета от-до (а знам, че това е важно при решаване на такива въпроси) и те не са никак конфликтни, но смятам, че екипът се справя и без моята помощ в това отношение. Докладите ми са за такива дребни нарушения, защото основно тях срещам в темите, които следя (или новите, които виждам). По въпроса със споделянето - разбира се, че съм наясно с това, просто отговорих на въпроса аз как бих се почувствала на мястото на жената. Peace Благодаря още веднъж за отделеното внимание и подробното разяснение! bouquet

# 1 918
Искам да попитам кои потребители виждат кой ник се крие зад "анонимна" публикация? Въпросът ми е провокиран от изказване на потребител без администраторски права, твърдящ, че вижда кои са потребителите, писали анонимно. Благодаря.

# 1 919
  • Sofia
Само администраторите и модераторите виждат анонимните.
Не е изключено да се е появила някъде грешка, но мисля, че фиксирахме фунцията.
Освен това употребата и вече е ограничена:

15. Поради завишения брой злоупотреби с функцията "публикувай като анонимен" и използването ѝ за обиди, за публикуване на множество мнения, симулирайки отговори от различни потребители и т.н., то възможността за анонимно публикуване ще бъде ограничена.
От 21.01.2016 г. функцията ще остане достъпна само в следните групи:

- Проблемно забременяване
- Рискова бременност
- Осиновители и осиновени
- Родители, отглеждащи сами децата си
- Родители, преживели загуба
- Здравословни проблеми и профилактика
- Семейни отношения

Няма да се толерира прекомерното и неоправдано използване на функцията "публикувай като анонимен", както и използването ѝ с цел обиждане или друг тип нарушаване на правилата на сайта.

Общи условия

Активация на акаунт