Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 962 579
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 3 765
Вирусната ми откача като вляза в тази тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=961846.45
И в тази също http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=829021.msg34342873#new
Все в литературния подфорум,забелязах. Фалшива тревога ли е?

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 08:50 от Бубче

# 3 766
Вероятно е предизвикано от изображение в аватар или подпис.
Моля, цитирайте точно съобщението или покажете скрийншот, за да можем да локализираме точно проблема.

# 3 767
  • Телиш/Плевен
Ето какво излиза при мен:
Скрит текст:

# 3 768
Да, същото е и при мен, но да подчертая, че се случва рядко, но днес поне 4-5 пъти ми изскочи съобщението.
Аз в този подраздел не пиша, съответно и не чета. Току-що се случи докато търсех една тема в известията си. Peace

# 3 769
Лале в дъжда, благодаря за скрийншота!
Съжалявам за забавилия се отговор - нужно бе техническо време за проучване, тестове и консултации с техническите лица. На посочените страници, както и като цяло в сайта няма съдържание, което да предизвика подобен проблем и съобщение. То не е предизвикано от нещо, което се намира на наш сървър, нито в аватар/подпис на потребител или в публикация.
Най-вероятно се предизвиква от инсталирана браузерна добавка, която се опитва да пренасочи към проблемния сайт, но антивирусната блокира това.

Може да се прочете повече тук - http://quickremovevirus.com/tips-to-get-rid-of-q-dreniq-com-completely/

# 3 770
Съжалявам,че нямах възможност за скрийншот,но да,същото беше и при мен.Благодаря за линка,ще почета Simple Smile

# 3 771
  • Ямбол
И при мен се появи. За втори път, този път ми направи впечатление, че съм в тема в литературния:
Скрит текст:

# 3 772
  • Телиш/Плевен
Благодаря за разяснението, Mamma! bouquet

Да попитам за друго нещо. От седмица насам имам проблем с новите отговори в темата за тестове на картинки - когато кликна на „нови отговори“, ми зарежда първия пост от последната страница на темата. В началото мислех, че може би зарежда по-бавно и аз не изчаквам достатъчно, но вчера и днес специално изчаквах пълното зареждане на страницата и си е все така. Само с тази тема ми се случва, което е много странно, иначе при другите ми се зареждат новите отговори. Thinking Ето скрийншот: http://prikachi.com/images/210/9033210F.jpg

# 3 773
Съжалявам,че нямах възможност за скрийншот,но да,същото беше и при мен.Благодаря за линка,ще почета Simple Smile

Справих се с премахването.Надявам се да съм от помощ на някого с информацията,че при мен това нещо се беше скрило под името Bonjour  Crazy
Още веднъж благодаря,Мамма bouquet

Пак се появи,пак в Литературния...

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 08:29 от Бубче

# 3 774

Справих се с премахването.Надявам се да съм от помощ на някого с информацията,че при мен това нещо се беше скрило под името Bonjour  Crazy
Още веднъж благодаря,Мамма bouquet

Пак се появи,пак в Литературния...
Бубче, сигурно ли е, че проблемът е заради Bonjour?
Аз също работя с него, но досега не ми е създавал такъв проблем и нямам съобщение за заплаха от вируси.

# 3 775
Изтривайки го,в полето пишеше точно dreniq. Този Bonjour не го знам какво върши и откъде се е появил,но не съм го инсталирала аз и въобще не знаех откъде се е появил. Rolling Eyes

Проблемът обаче си остана при мен.След изтриването на вируса не съм влизала никъде,беше ми отворен само форума и влизайки в Литературния,антивирусната се разпищя пак. Бонжурът го няма вече,няма и нищо подозрително,което да деинсталирам,следвайки написаното в линка,даден от Мамма.Няма нищо с името dreniqНе знам какво да направя.

# 3 776
Този Bonjour не го знам какво върши и откъде се е появил,но не съм го инсталирала аз и въобще не знаех откъде се е появил. Rolling Eyes
Bonjour е програма на Apple, която се инсталира автоматично, ако имаш iTunes или синхронизираш iPhone на компютъра. Смисълът й уж е да разпознава крайни устройства, на които споделяш музика например, но на някои потребители създава ненужни проблеми. Добре е, че си я изтрила, мисля че няма да усетиш никаква липса без нея.

# 3 777
Благодаря ти  bouquet
Ако някой от по-горе оплакалите се успее да го махне това чудо,моля да сподели тук начина. Sad

# 3 778
  • Телиш/Плевен
При мен все още се появява и със сигурност не е от обсъжданата добавка, тъй като я нямам, нито имам или ползвам нещо на Apple, което евентуално би я инсталирало автоматично. Пробвах с „докладвай файла като фалшива тревога“ и изписа, че трябвало да се направи анализ, та вероятно ще отнеме време, но ако има някакво развитие, ще пиша. bouquet

# 3 779
моля, някой да позачисти тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=951916.msg34502346#msg34502346
получи се аматьорско-модераторски спамочат

Общи условия

Активация на акаунт