Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 358
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • БГ
Кльомба, благодаря за отговора,  надявам се всичко при теб да  е добре има ли последваща терапия и много ли се чака за дата за операция  и знам че при всеки е различно, но колко време се стой  ориентировъчно след  операцията в болницата, мен преди 2 години  на 3 ти ден ме изписаха.

# 421
  • София
Три дни стоях. Лъчетерапия ми предписаха, аз напарвих брахитерапия.

# 422
Три дни стоях. Лъчетерапия ми предписаха, аз напарвих брахитерапия.

Тъкмо затова влизам да питам.
Кога ти я правиха и как се чувстваш?
Братовчедка ми я оперираха преди месец, с робота, много леко е минало. Благодаря на Димяни за подробното инфо! bouquet
Сега има лъчетерапия, но са ѝ препоръчали и брахитерапия.

Ти една след друга ли ги прави?
Само в София ли има? Тя ще ходи в София, но все пак да питам.

# 423
  • София
Аз си препоръчах брахитерапията, иначе в епикризата пишеше, че ме насочват към лъчетерапия. Дадоха ми координатите на еди кой си доктор в Токуда. Аз отидох с епикризата в Онкологията, казах, че искам брахитерапия, разгледаха ми документите и казаха "добре". Назначиха ми планиране за следващата седмица и след това ходех един път в седмицата на брахи. Леко минава, не съм имала проблеми, с изключение, че влагалището ми е вън от употреба.

# 424
Благодаря ти! bouquet
Но не си правила обикновено лъче, така ли?
Защото братовчедка ми сега започна лъче и мисли след това да прави брахи.
Няма ли да стане много? newsm78

# 425
  • София
Само брахи правих, защото аз така реших. Нямам идея, дали може да се правят двете едно след друго.

# 426
Благодаря ти! bouquet
Да си жива и здрава! Hug

# 427
Привет момичета:) На 12.05. съм на ТЕЛК и по този повод отидох в онкологията на преглед и бележка за телка.Доктор Желязкова се е пенсионирала и е напуснала веднага та ме насочиха към доктор Ботев.Той не ми взе цитонамазка само ехограф и туморен маркер.Ехографа с отличен резултат, но маркера е повишен над нормата. Сега пуснах и в цибалаб та да видим.Притеснено ми е но се надявам на грешка.Искам да попитам дали на някоя от вас и се е случвало грешка на резултат в онкологията?? Аз ще пусна туморен маркер в още две лаборатории за всеки случай. Пишете :/

# 428
Гена не се притеснявай всичко ще е наред. Много ли е над нормата. Кой туморен правиш ти.

# 429
Гена не се притеснявай всичко ще е наред. Кой тумерен правиш ти. Много ли е над нормата.

# 430
Правя си scc.При референтна стойност до 1.5 моят е 2.66 което аз мислих за незначително, но се оказа, че не е никак малко.Не е ужасно много но не е и малко.

# 431
Сега ми предстои пак да ходя в онкологията, но първо ще изчакам резултатите от другите лаборатории.От онкологията ми препоръчаха да си пусна маркера в още една две лаборатории.

# 432
  • София
Гена, защо се явяваш на ТЕЛК пак!  Hug

Дано всичко е наред. Ако ТМ е завишен поискай Пет скенер и го направи във Варна.
Талон за скенера не издават само онколозите!
Аз също чакам следващия месец да ми дадат талон и се надявам да успея да мина.
До сега не съм пускала тм в други лаболатории за сравнение, но е възможна грешка според мен! Дано е грешка! ТМ не винаги е надежден, знаеш.
 Hug

# 433
Гена,със диагноза РМШ съм и аз .Оперирана съм януари 2014 в Русе от д-р Хубчев.Т1 е стадият ми.Някъде година и половина след операцията ТМ се покачи от0.06 на 2.86.Повторих след месец изследването-почти нямаше промяна.Аз имам стеатозен черен дроб и  реших да пия добавки за това.2 месеца след това ТМ беше спаднал на0.04.Сега винаги преди да отида на диспансерен преглед пия добавки или лекарства(Есенциале( задроба и резултатите ми са ОК.ТМ от март 2016 ми е 0.01.Надявам се знаеш,че той се повишава и от други неща.В онкото ми казаха,че трябва да е повишен в пъти за да е индикатор за  напредване на злокачествен процес.Вярвам,че и при теб е нещо моментно.Виж при още каКви състояния се повишаваТМ ,изчакай малко време и тогава повтори изследването.Успех.Момичета,бяхте ми най-голямата опора в най-трудните моменти.Благодаря ви.

# 434
  • София
Здравейте! Simple Smile
Гена, тум,маркер се повишава от възпаление, ако имаш настинка,може от бъбреци/аз съм с камъни и при болки има възпаление в организма/ така че наистина е малко отклонението при теб в маркера,
Ако искаш за профилактика си направи пет скенер има в София в Сити клиник и в Александровска. само талон 8а от специалист трябва и не се чакало/моя позната си направи/

Общи условия

Активация на акаунт