Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 367
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Привет мадами Simple Smile Моят проблем се оказа сгрешен резултат. Апарата който обработва кръвта не е бил добре калиброван и доктор Тошева ми каза, че на 50% от нейните пациенти резултатите са били грешни.Щастлива съм Simple Smile
Христос Воскресе ! 🌷

# 436
  • София
Гена,чудесно!
Здрави и щастливи бъдете!
Знае ли някой др.Ботев от Онкото как работи,смяни?

# 437
Ох аз избягах от него, че ме претупа....Обади се на рецепцията и ще ти кажат ако нямаш тел.ще ти го напиша.Simple Smile

# 438
  • София
Вече не ходиш ли при него? Телефона го имам иначе..

# 439
Не Димяни,  изобщо не съм доволна:/

# 440
  • София
Може ли да се прехвърля към друг?

# 441
Момичета как сте. Искам да споделя с вас да ми олекне, защото само лоши мисли имам. Знам че донякъде е нормално, но нали знаете как е. Неевно ми е главоболие, сърцебиене, свалих 2кг.и малко за два месеца. Имахме малко проблеми с детенцето на дъщеея ми на това го отдавам. На моменти ми е отпаднало. Едни болки в гърба врата, правих снимка уж всичко е наред. Нейскам да мисля лоши неща но мисля. Дано отмине. Поздрави на всички.

# 442
Здравейте момичета,
Не само за Ванвал, но и всички, които ще се сблъскват с проблема "злокачествено/доброкачествено новообразувание", няколко съвета:
-Без паника и с вяра, че всичко ще свърши добре.
-Не се колебайте кой точно да извърши тази операция, посъветвайте се с лекаря, който ви е диагностицирал и на който имате доверие. Но при всички случаи трябва да е онкоспециалист, на който ще дадете цялото си  доверие, защото това е важно за излекуването. А и то сърцето подсказва!
Не губете време в умуване кой е най-добрият лекар, защото времето работи срещу заболяването. Разбира се, още едно мнение хич не е излишно, но трябва да се действа бързо!
-Помнете, че няма общи правила за лечение или за лечение след усложнение. Начинът на  лечение  предписва лекарят! Тук ние само споделяме, не лекуваме!
-На всяка интервенция, както и изследване се отива гладен и жаден, следователно и непушил! (това за Ванвал)
Бъдете здрави и усмихнати, и кураж!
Здравейте и от мен... информацията която споделяте мили дами наистина помага... но паниката ми е голяма...в цялото семейство....
Майка ми има (поне от всичко което прочетох и разбрах от документите) "диференциран жлезист карцином (май се казва аденокарцином) на ендометриума на матката...
Това го установиха след като и направиха абрзио/кюртаж и изследваха маериала...
Доктор Коловски който й е гинеколог ни насочи към Шейново и д-р Румен Велев за операция (пълна, ще махат всичко и това не позволявало по-малко инвазивния/лапароскопски метод)
Баща ми вместо да подкрепя майка ми ни кара да ходим до Плевен за 2-ро мнение... той държи на по- щадящият метод..... и цялото това негово говорене поражда съмнение и паника дали да не отидем в Плевен...
Вече не мога да спя 3-ти ден от както знаем за диагнозата.....
Не знам какво да посъветвам маика ми...
от една странта сме аз и тя да се доверим на д-р Велев
от другата така  наречения ми баща който иска по щадящата опрация в Плевен...
а операция в шейново ще има до 2 седмици....
Много ми се иска да идем до Плевен за да му кажат че няма как да се направи операцията лапароскопски и да остави майка ми намира, но ме е страх пък тия лекари там да кажат "Ами да може, няма проблем"
ПОБЪРКВАМ СЕ. не знам милата ми майка как изържа...
все си мисля че по-щадящото не винаги и е по- добро
и лекаря не би ни излъгал, а би ни пратил на най-добрия метод
Дайте съвет моля ви
искам да мианва тази опреция, да махант тая матка и да се приключва вече...

# 443
  • София
Здравейте момичета,
Не само за Ванвал, но и всички, които ще се сблъскват с проблема "злокачествено/доброкачествено новообразувание", няколко съвета:
-Без паника и с вяра, че всичко ще свърши добре.
-Не се колебайте кой точно да извърши тази операция, посъветвайте се с лекаря, който ви е диагностицирал и на който имате доверие. Но при всички случаи трябва да е онкоспециалист, на който ще дадете цялото си  доверие, защото това е важно за излекуването. А и то сърцето подсказва!
Не губете време в умуване кой е най-добрият лекар, защото времето работи срещу заболяването. Разбира се, още едно мнение хич не е излишно, но трябва да се действа бързо!
-Помнете, че няма общи правила за лечение или за лечение след усложнение. Начинът на  лечение  предписва лекарят! Тук ние само споделяме, не лекуваме!
-На всяка интервенция, както и изследване се отива гладен и жаден, следователно и непушил! (това за Ванвал)
Бъдете здрави и усмихнати, и кураж!
Здравейте и от мен... информацията която споделяте мили дами наистина помага... но паниката ми е голяма...в цялото семейство....
Майка ми има (поне от всичко което прочетох и разбрах от документите) "диференциран жлезист карцином (май се казва аденокарцином) на ендометриума на матката...
Това го установиха след като и направиха абрзио/кюртаж и изследваха маериала...
Доктор Коловски който й е гинеколог ни насочи към Шейново и д-р Румен Велев за операция (пълна, ще махат всичко и това не позволявало по-малко инвазивния/лапароскопски метод)
Баща ми вместо да подкрепя майка ми ни кара да ходим до Плевен за 2-ро мнение... той държи на по- щадящият метод..... и цялото това негово говорене поражда съмнение и паника дали да не отидем в Плевен...
Вече не мога да спя 3-ти ден от както знаем за диагнозата.....
Не знам какво да посъветвам маика ми...
от една странта сме аз и тя да се доверим на д-р Велев
от другата така  наречения ми баща който иска по щадящата опрация в Плевен...
а операция в шейново ще има до 2 седмици....
Много ми се иска да идем до Плевен за да му кажат че няма как да се направи операцията лапароскопски и да остави майка ми намира, но ме е страх пък тия лекари там да кажат "Ами да може, няма проблем"
ПОБЪРКВАМ СЕ. не знам милата ми майка как изържа...
все си мисля че по-щадящото не винаги и е по- добро
и лекаря не би ни излъгал, а би ни пратил на най-добрия метод
Дайте съвет моля ви
искам да мианва тази опреция, да махант тая матка и да се приключва вече...

Здрaвейте! Aз съм оперирaнa в Плевен с роботa Дa Винчи от проф.Горчев и по времето през което бях тaм мaсово прaвехa тотaлнa хистеректомия нa почти всички.Нaистинa товa е нaй- щaдящaтa оперaция.Aз почти нямaх никaкви болки и се възстaнових супер бързо Simple Smile и безпроблемно се грижех сaмa зa трите ми мaлки децa.Aко държите нa тaкaвa ооерaция отидете нa преглед тaм.Докторите сa стрaхотни кaкто и целия екип нa болницaтa.
Желaя ви успех! Специaлистите тaм сa нa много високи ниво и ще вземaт прaвилното решение! Hug
Успех!

# 444
pakoto241, вместо да се радваш, че баща ти иска по-щадяща операция, ти се ядосваш.
Аз, благодарение на темата, насочих братовчедка ми към Плевен, операцията мина преди 2 месеца и тя не пропуска ден да ми благодари за това.
Както казва Димяни, възстановането е много бързо и не виждам смисъл от тежка, отворена операция.

Свържете се с проф. Горчев и успех! Peace

# 445
  • София
pakoto241, моето мнение е в посока на още една консултация.
Аз също имах парите за Горчев, но избрах стандартната операция. Тук в София се кунсултирах с онкогинеколози и ме посъветваха да избера отворения метод предвит карцинома и стадия. Доверих им се и не съжалявам. Възстановявах се доста дълго. Решението трябва да го вземе майка ти. Не се ядосвай на баща ти. Иска най-доброто за майка ти. Кое ще изберете сами ще решите. Успех на майка ти и бързо възстановяване!

# 446
И така, минах ТЕЛК за трети път ми е и ми дадоха 60% за три години. Здрава съм и всичко е наред Simple Smile Ииииииии, bowuu Юли месец се омъжвам за половинката си след десет години съжителство  Crazy Много се вълнувам.Няма да съм с булчинска рокля но пак ще е бяла и семпла (балон) да крие телесата, но ще е на плажа на Дуранкулак.Ще попътуваме но си заслужава Simple Smile Поздрави  Hug

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 09:35 от Гена

# 447
  • София
Гена, страхотни новини! Сякаш се прераждаш! Simple Smile

Мариянска, аз два пъти пиша и двата пъти поста ми го няма!
Старай се да си спокойна. Нормално е при всяка болежка първосигнално да си мислим за рак-а! Но...ние сме здрави, а ти си позитивен човек. Търси добри лекари. Надявам се вече да си по-добре!

# 448
pakoto241, моето мнение е в посока на още една консултация.
Аз също имах парите за Горчев, но избрах стандартната операция. Тук в София се кунсултирах с онкогинеколози и ме посъветваха да избера отворения метод предвит карцинома и стадия. Доверих им се и не съжалявам. Възстановявах се доста дълго. Решението трябва да го вземе майка ти. Не се ядосвай на баща ти. Иска най-доброто за майка ти. Кое ще изберете сами ще решите. Успех на майка ти и бързо възстановяване!

Благодаря за съвета Кики, просто започна да става супер объркано а не искам да губим време
Предполагам , че в паниката от диагнозата ( от абразиото/кюртажа) майка ми се е съгласила на операция ( от д-р Велев в Шейново) и даже вече е дала някаква сума, но все още няма никакви други изледвания и т.н.
Видяхме се с доктора сега в петък, но  той измести прегледа който да направи  ( и предполагам да назначи допълнителни изследвания, като скенер и ренген) за четвъртък, като споменаче имало някакъв онкосъвет дето трябвало да се направи.. Общо взето  се очаква да се задвижат нещата към 20-ти май и всичко това ни го каза за 3-4 мин....
Ние предния ден говорихме повечко с гинеколога който ни насочи към д-р Велев, за да го разпитам кой е този доктор, защо него, защо не в Плевен, какъв ще е типа операция, може ли да е по-щадящият метод и какво ли още не, и май сме доволни от това което чухме ( не че са ни правили и преди хистеректомия... Предполагам че ако искат лесно могат да ни излъжат, но защо да го правят...биха ли го направили...не искам да си го помислям, а им вярвам..сляпо..) само да кажа че баща ми не присъства на тази среща защото..заспа.... Sick
Та той обясни че няма да е лапароскопски метода, не било добър вариант заради ситуацията ( не знам наистина дали от гледане под микроскоп на ракови клетки може да се определи какъв да е типа операцията и се взима решение на базата и на предишните манипулациии които са правени... Абразия...знам ли)
И вечерта като се прибрахме, баща ми почна да говори за тази клиника в Плевен, в която и леля ми оперираха ( но нейното беше миома) и как и ние трябвало да ходим там... И майка ми и аз тъкмо се настройваме за едно и са ново 20...
А на нея все си мисля че и трябва спокойствие...
И ви писах защото никъде не намираминфо дали правят таква лапароскопска операция там в Плевен на карциноми..
И сега за да миряса баща ми ще ходим на второ мнение там...в Плевен, но проблема е че д-ра от Шейново взе листчето на което беше написано диагнозата от абразиото и ще отидем само с думи там...
А сега пък Кики предлага да идем на онколог тука в соФия и благодаря за което...( баща ми изобщо няма и да искаи а чуе, квото каже леля ми тва е... Писна ми тя да е шефка на нащо семейство) и аз искам най доброто за майка ми... Откачам вече.. А не искам да губим време, така или иначе в шейново сме дали пари... Те не са и проблем, просто от това което четох тук из други теми и ме притеснява е, че тази лапароскопия не дава ли по малка видимост, не е ли по голям риска докато режат от рака да го допрат до друга здрава тъкан..и да го разсеят... Или риска е същия както при отворения метод
Много са ми неизвестните....
Онколози....втори мнения..насрочена операция.... Още няма изследвание... Вярно минали са само 5 дена но всеки дава акъл и не знам кой да слушам... А Велев е директор на Шейново, а в Света Марина оперират последна мода роботи...НО КАКВО ОТ ТОВА... Нито едно от двете не са ни го правили за да знаем кое е най доброто за милата ми майка  #Crazy
Общо взето това ме мъчи... Искам дами е жива и здрава....
Благодаря и за съветите и за критиките... Искам още... Ако ви интересува още нещо питайте... Надявам се да ми помогнете да вземем правилно решение... Въпреки че баща ми вече го е взел... Нищо че не присъства на нито 1 среща...работохолика...

# 449
  • София
     Гена, това е прекрасна новина! ЗА тези моменти си струва да се живее! bouquet
         За операцията при карцином на ендометриума, повечето лекари искат отворена и при мен беше такава.
      От известно време имам болки в червата, леки тъпи и си направих колоноскопия. Оказа се леко възпаление на лигавицата там и то поражение от брахитерапията...тя с годините се проявявала Mr. Green
изписаха ми някакви свещички за облекчение и против радиация. Оказа, се този лекар от телка  който беше грубо казал. че се проявявали последиците- тоес не веднага две, три години след, а след много повече.....прав. Аз тогава му казах че съм ок ,нищо ми няма- а неговото заключение беше че тепърва ме чакали изненади...егати!

Общи условия

Активация на акаунт