Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 421
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Закъсах я, в петък вечер вдигнах темп, в събота сутрин пак. Съответно не ме изписаха наляха ми 2банки парацетамол тя спадна, пуснаха ми изследвания и казаха че са ок. Тази сутрин пак 37.8, гледаха ме на ехограф пак казаха че всичко е ок но ме оставят утре моят док да реши какво правим, че ми се струва че и те не знаят защо така.
Имала ли е някоя от вас сходна история, че нещо взех да се притеснявам?!?
Два месеца след хистерктомията все още поддържам температура, която вдигам най-вече в следобедните часове - около 37, 5. Казах това на контролния преглед, казаха ми, че няма нищо тревожно. Но аз се чудя докога ще продължава и започвам леко да се притеснявам.

И аз съм след хистеректомия, на 23 юни ми беше операцията, но още продължавам в следобедните часове да поддържам лека температура около 37.1 не повече.От болницата ме предупредиха, че и топлите вълни ще се завърнат наново.И на мене ми казаха, че няма място за притеснение.
Аз сега си сметнах, минали са почти три месеца от хистеректомията, а не два, просто времето лети неусетно. Операцията ми бе на 16-ти май. Май е доста време, за да имам все още температура. Sad

# 556
  При мен нещата за сега се оправиха. Температурата изчезна както се появи. В къщи съм. Боли ме, но вероятно е нормално. Лягам ставам и така. Утре съм на контролен преглед! Моля се само за добри резултати от хистология. Поздрави на всички.

# 557
Дамиииии,  не мога да ви опиша колко съм щастлива. Хистологията ми излезна и всичко ми е ок. Няма да има никакви терапии. Декември док каза да отида при него на преглед. Само нищо не ми обясни за онкодиспансеризиране и т.н, а аз понеже се развълнувах като ми каза здрава си и съответно забравих десетките си въпроси и си тръгнах. Та сега трябва ли да ходя някъде да се регистрирам и т.н. Честит празник и нека Богородица бди над вас и семействата ви!

# 558
  • София
Честит хубав резултат Hug

# 559
Здравейте приятели, много моля тези които са преминали през Брахитерапия,за малка информация.Има ли някакви проблеми по време на терапията или странични ефекти.Трябва ли да съблюдавам нещо и да се съобразявам с някои неща.Благодаря предварително.
Здравей,моята майка започна брахитерапия в СИТИ КЛИНИК София,тази седмица.Слагат един апликатор и се нагрява 10 минути,каза,че нищо не се усеща.Има още две такива процедури.Не са и казали да спазва нищо,само изписаха вагинални песари,които да слага 3 пъти седмично.Много ме изненада това,ако някой е минал през тази процедура ще се радвам да сподели.Не са и изписвали никакви лекарства за пиене с карцином на ендометриума 1б ст.pT1b pNo Mo,искаха само пълна кръвна картина newsm78

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 21:08 от ганет

# 560
Здравейте приятели, много моля тези които са преминали през Брахитерапия,за малка информация.Има ли някакви проблеми по време на терапията или странични ефекти.Трябва ли да съблюдавам нещо и да се съобразявам с някои неща.Благодаря предварително.

На мен ми предстои брахитерапия в Сити клиник. Първо се започва с планиращ скенер. Аз го минах него. На 31.08 ще ми е първата терапия. Говорих с една жена там, която беше на такава процедура и тя ми каза, че нищо не се усеща. При мен процедурите ще са 3. По една на седмица. Аз бях с ендометриален аденокарцином. Бях чела някъде, че като късен страничен ефект е възможна вагинална стеноза. Питах доктора за това и той ми каза, че за да не се получи вагинална стеноза трябва да се води редовен полов живот. По-точно  докато текат процедурите и в продължение на един месец след последната процедура НЕ трябва да има полов акт. Но след това трябва редовен полов живот за да няма стеноза.  Иначе няма някакви специални рестрикции по отношение на храна, режим. Аз все пак мисля да спазвам здравословен такъв.

# 561
  • Географският център на България-Габрово

На мен ми предстои брахитерапия в Сити клиник. Първо се започва с планиращ скенер. Аз го минах него. На 31.08 ще ми е първата терапия. Говорих с една жена там, която беше на такава процедура и тя ми каза, че нищо не се усеща. При мен процедурите ще са 3. По една на седмица. Аз бях с ендометриален аденокарцином. Бях чела някъде, че като късен страничен ефект е възможна вагинална стеноза. Питах доктора за това и той ми каза, че за да не се получи вагинална стеноза трябва да се води редовен полов живот. По-точно  докато текат процедурите и в продължение на един месец след последната процедура НЕ трябва да има полов акт. Но след това трябва редовен полов живот за да няма стеноза.  Иначе няма някакви специални рестрикции по отношение на храна, режим. Аз все пак мисля да спазвам здравословен такъв.

Благодаря за отговора.И моите процедури ще бъдат три.Но чакам да ми се обадят от Търново кога ще ми бъде скенера.Аз също съм с Карцином на ендометриума но резултата е хубав-G1 pT1в.Затова онкокомисията ми е определила 3 процедури.Лекуващата ми лекарка ми изписа две вагинални лекарства,да се прилагат вечер като се сменят,едната вечер едното,другата вечер другото.Лекарствата са CICATRIDINA SILVERGYN.Това е единствената преподготовка за Брахитерапията.

# 562
Здравейте момичета чета ви от скоро с свито сърце защото и на мен ми предстои всичко което сте изживели.Сигурно е излишно да казвам колко съм уплашена и всеки ден си плача и не мога да си дам сили.На 10 ме приемат в Онкологията в Дървеница и съм се спряла на др Дянкова.Интересуваме какви иследвания правят преди операцията.Аз да разкажа първо за мен от цитонамазка 3 б последвала биопсия ми откриха карцином на ендометриума бях в паника тъй като съм си редовна в иследванията и това ми дойде като гръм от ясно небе.Искам също да попитам при вас как е било имали ли сте някакви симптоми преди това.

# 563
  • гр.Бургас
Здравейте, момичета! Изчетох цялата първа тема. Много се радвам, че ви има. Доста неща научих от вас, но и въпроси ми възникаха за ТЕЛК-а, за които ще питам по-късно.
Направиха ми х-ия преди около 2 седмици, но все още продължавам да имам температура около 37,7-8,болки след урениране и газове. Дали и при някои от вас е било така? На какво може да се дължи тази температура?
Пожелавам ви всичко лошо да е свършило с х-ията и от тук натам да сме здрави и Бог да ни пази!

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 12:44 от dandy_76

# 564
Диди81,знам колко изплашена можеш да бъдеш.Вземи си някакви леки успокоителни-помага.Преди операцията ми взеха урина,правят ПКК и кардиограма.На някои правеха и скенер.Аз бях с микроинвазивен карцином на шийката.Цикълът ми беше обилен-но той винаги е бил.Основното ми оплакване беше скъсен интервал между циклите,но ми казаха,че не карциномът е причината.Щом си била редовна с прегледите,значи е хванато в началото и ще се излекуваш-вярвай в това.След години това ще бъде просто лош спомен.Желая ти бързо възстановяване.

# 565
Благодаря denica72 дано всичко мине добре денят наближава и страха в мен се надига ,дано пак бъда предишната усмихната жена и да забравя всичко лошо.Бъдете здрави момичета!

# 566
С диагноза карцином ин ситу на шийката на матката и също така и миома през март 2015 г. ме оперираха и съм с тотална хистеректомия. След полагаемите 6 мес. болничен минах ТЕЛК и ми дадоха 50 % за това заболяване, но имам и друго вродено ,за което получих 30%,т.е. 56% общо за срок от 1 година. От 01.09.2015г. до 01.09.2016г. През тази 1 година от местоработата не ми удържаха ДОД,  а сега ме предупредиха, че в края на годината при годишното приключване ще ми удържат пари.Обясниха ми, че за 2015 год. в края са ми върнали надвзет данък за цялата година нищо ,че ТЕЛК е от м. 09., а сега щом ТЕЛК е изтекъл през 2016г.то за месеците от януари до август ще връщам данъкът, който са ми приспадали.Ох, дано да го обясних правилно, че и на мен ми е трудно да го разбера.Някой попадал ли е в такава ситуация? А междувременно пак минах ТЕЛК, но ми дадоха само за вроденото заболяване 34% . Обжалвам решението и  на 30.11. съм в София на НЕЛК. Там ще видим какво ще стане. Има ли около района на НЕЛК евтин хотел за пренощуване?

# 567
  • Варна
а сега щом ТЕЛК е изтекъл през 2016г.то за месеците от януари до август ще връщам данъкът, който са ми приспадали
polia72, не са прави да ти удържат данъка за тази година. Виж този член от Закона за данъците върху доходите на физическите лица: Данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност
Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 за лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност, определена с влязло в сила решение на компетентен орган, се намалява със 7920 лв., включително за годината на настъпване на неработоспособността и за годината на изтичане срока на валидност на решението.

# 568
Прочетох го закона, но счетоводителката ми продължава да твърди, че тя е права и че програмата , с която работи автоматично ще ми удържи тези пари.Да взема да прескоча до данъчното и там да търся някой, който ще ми съдейства да си изясня нещата.

# 569
  • Варна
polia72, ако разговрите и НАП не помогнат, можеш да си подадеш годишна декларация по чл.50 ЗДДФЛ в НАП до 30.04.2017, където ще си приложиш служебна бележка за доходите през 2016, копие на ТЕЛК-а и те ще ти възстановят данъка.

Общи условия

Активация на акаунт