Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 439
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм преглеждане и оперирана от др.Христамян и нямам думи да изразя благодарностите и възхищението си от този човек .Бъди сигурна че си в ръцете на най добрия лекар и човек.

# 541
  • Географският център на България-Габрово
Мисля че само в София има апарат за брахитерапия. Доколкото ми е известно това е най-лекото, така да кажа, облъчване. Вкарва се накрайник във влагалището. Казват, че нищо не се усеща. Аз не съм била на брахитерапия а на лъчетерапия. Там облъчването е само от вън на определените места. Всъщност и двата вида си е лъчетерапия, само че с различни апарати и сила на облъчване.
Апарат за БРАХИТЕРАПИЯ има и във Велико Търново, на мен Онкокомитета е определил също Брахитерапия, и ще я павя във Велико Търново.Но първо трябва да ми се свалят конците.

# 542
Здравейте,
ходих в сити клиник при д-р Георгиев - лъчетерапевт. Живот и здраве в началото на септември започвам там брахитерапия. Докторът ме увери, че това е щадяща органите методология и че апаратът е най-ново поколение и че няма да има сериозни странични ефекти. Това , което се очаква като странични ефекти е временно и преодолимо. Каза ми, че по време на процедурите следят за тези неща и ги контролират. Питах го дали трябва да се пазя от слънце. Той ми отговори, че не трябва. Също го питах дали ще бъда радиоактивна след процедурата и отговорът му беше, че няма да бъда. Също ме увери, че ще мога да си "използвам" влагалището по предназначение, т.е. няма да се увреди, което определено ме зарадва.  Laughing
Но повече инфо ще имам, когато отида на първата процедура.  Ще споделя опит, когато го придобия

# 543
Дами, стиснете по едно палцче за мен, днес ми е хистеректомията. Ако всичко наред, ще махнат само матката. Ще пиша като мога.

# 544
Стискаме палци, всичко ще е наред,
Бог да е с теб

# 545
С теб сме , нека Бог също да с теб.

# 546
Дами, стиснете по едно палцче за мен, днес ми е хистеректомията. Ако всичко наред, ще махнат само матката. Ще пиша като мога.
Спокойно всичко ще мине нормално.Господ напред и ти след него.Няма да се шашкаш, остани спокойна и приеми всичко, че за 2 часа ще свърши най лошото за теб.

# 547
  • София
Стискам палци, всичко ще е наред Hug  Аз чакам скоро резултати и дано избегна хистеректомията

# 548
  • в Низината
Здравейте, момичета!
Можете ли да ми препоръчате лекари, които правят лапароскопски хистеректомии? Доц.Дянкова и д-р Христамян сред тях ли са? Знам за Горчев, но този вариант е отхвърлен.
Благодаря ви!   

# 549
Благодаря ви! Всичко мина. Махнаха ми матката и тръбите.  Яйчниците останаха. След като излязох от упойката ме боля жестоко, но мина. На следващия ден станах и ми махнаха катетъра, а днес и дренажа. Утре живот и здраве ме изписват. Другата седмица ще ми махнат конците,а на 15 трябва да имам резултат от хистология. За сега това от мен.

# 550
Бързо възстановяване

# 551
Здравейте приятели, много моля тези които са преминали през Брахитерапия,за малка информация.Има ли някакви проблеми по време на терапията или странични ефекти.Трябва ли да съблюдавам нещо и да се съобразявам с някои неща.Благодаря предварително.

# 552
Закъсах я, в петък вечер вдигнах темп, в събота сутрин пак. Съответно не ме изписаха наляха ми 2банки парацетамол тя спадна, пуснаха ми изследвания и казаха че са ок. Тази сутрин пак 37.8, гледаха ме на ехограф пак казаха че всичко е ок но ме оставят утре моят док да реши какво правим, че ми се струва че и те не знаят защо така.
Имала ли е някоя от вас сходна история, че нещо взех да се притеснявам?!?

# 553
Закъсах я, в петък вечер вдигнах темп, в събота сутрин пак. Съответно не ме изписаха наляха ми 2банки парацетамол тя спадна, пуснаха ми изследвания и казаха че са ок. Тази сутрин пак 37.8, гледаха ме на ехограф пак казаха че всичко е ок но ме оставят утре моят док да реши какво правим, че ми се струва че и те не знаят защо така.
Два месеца след хистерктомията все още поддържам температура, която вдигам най-вече в следобедните часове - около 37, 5. Казах това на контролния преглед, казаха ми, че няма нищо тревожно. Но аз се чудя докога ще продължава и започвам леко да се притеснявам.

# 554
Два месеца след хистерктомията все още поддържам температура, която вдигам най-вече в следобедните часове - около 37, 5. Казах това на контролния преглед, казаха ми, че няма нищо тревожно. Но аз се чудя докога ще продължава и започвам леко да се притеснявам.

И аз съм след хистеректомия, на 23 юни ми беше операцията, но още продължавам в следобедните часове да поддържам лека температура около 37.1 не повече.От болницата ме предупредиха, че и топлите вълни ще се завърнат наново.И на мене ми казаха, че няма място за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт