Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Искам да допълня към моя коментар горе. Ако някой реши да потърси лечение в Германия, с желание бих помогнала относно търсене на подходяща болница и специалисти, също и при необходимата кореспонденция с болницата, която е много важна. Имам предвид съвсем безкористно съдействие.  wavey

# 526
  • Вила Великула
Няма проблеми, ако нещо те вълнува-питай.

# 527
Здравейте момичета,нова съм в темата и не съм писала досега.Преди месец и половина съм оперирана хистероктомия премахнато ми е всичко матка тръби яйчници,п реди това съм оперирана от рак на гърдата.Проблема е ,че откакто ме оперираха не се мн добре.В смисъл физически вълните са едно на ръка повече ме тормози чуството на безсилие липса на желание за каквото и да е нищо не ми се прави и тъй като съм в болнични цял ден лежа и нищо не правя нямам сили.Незнам от жегите ли е от бързото навлизане в менопауза ли е незнам ,кажете как е при вас и както преодолявате.

# 528
 Hug
Искам да допълня към моя коментар горе. Ако някой реши да потърси лечение в Германия, с желание бих помогнала относно търсене на подходяща болница и специалисти, също и при необходимата кореспонденция с болницата, която е много важна. Имам предвид съвсем безкористно съдействие.  wavey

# 529
  • Под гъбата
Здравейте момичета,нова съм в темата и не съм писала досега.Преди месец и половина съм оперирана хистероктомия премахнато ми е всичко матка тръби яйчници,п реди това съм оперирана от рак на гърдата.Проблема е ,че откакто ме оперираха не се мн добре.В смисъл физически вълните са едно на ръка повече ме тормози чуството на безсилие липса на желание за каквото и да е нищо не ми се прави и тъй като съм в болнични цял ден лежа и нищо не правя нямам сили.Незнам от жегите ли е от бързото навлизане в менопауза ли е незнам ,кажете как е при вас и както преодолявате.

Сега ти се е паднало да си почиваш! Това е много тежка операция! Хемоглобина ти как е?

# 530
  • Под гъбата

Не е лесно след операция, доста време си трябва за възстановяване! Ако цикъла е проблемен, след операцията ще е облекчении като го няма. Иначе вече почти 2 години всеки месец усещам точно онези дни.

Би ли споделила как точно ги усещаш? Четох и други мнения, че се усеща, но аз все още съм "прясна" и не мога да кажа.
Дано да успея с обяснението! Имам напрежение в гърдите, усещам и леко подуване на корема и задържане на течности. Все едно съм в цикъл, но нищо не тече. За два- три дни преминава

# 531
  • Под гъбата

Не е лесно след операция, доста време си трябва за възстановяване! Ако цикъла е проблемен, след операцията ще е облекчении като го няма. Иначе вече почти 2 години всеки месец усещам точно онези дни.

Би ли споделила как точно ги усещаш? Четох и други мнения, че се усеща, но аз все още съм "прясна" и не мога да кажа.
Това е много странно.При мен минаха повече от 5 години след тоталната хистеректомия и не усещам такива неща.Вие какво точно усещате?
Сега пък аз се притесних, дали нещата при мен са наред  newsm78.
Някой друг с тотална хистеректомия и ежемесечни усещания, има ли?

# 532
  • София

Това е много странно.При мен минаха повече от 5 години след тоталната хистеректомия и не усещам такива неща.Вие какво точно усещате?
Сега пък аз се притесних, дали нещата при мен са наред  newsm78.
Някой друг с тотална хистеректомия и ежемесечни усещания, има ли?

Да, аз! Около датата на мс имам нещо като менструални болки. Лекарите сазват, че било нормално понеже организма имал памет!

# 533
  • Под гъбата
Аз даже в овулация бях според ехографа на контролния преглед. Като се сетя колко стимулации минах, че да имаме второ дете, и така не уцелихме момента за трето, а сега нямам матка пък овулация редовна  Sad Sick

# 534
  • Географският център на България-Габрово
dunia53, в отделението правят и отворени коремни операции! Относно възстановяването, при всеки е различно. Аз съм с коремна и мога да кажа, че бързо успях да вляза във форма.

Ззравейте ето ме отново сред  Вас.На 23 юни ме подложиха на тотална хистеректомия.Първначалната рана не можа да зарастне първично на едно место, за което бях подложена на опресняване на раната на 14 юли, този път всичко мина спокойно и безпроблемно и от днес събота 23 юли съм си вкъщи.Предстои ми лъчетерапия, но понеже резултата ми е много хубав сеансите ще бъдат само 3 и то Брахитерапия.Всичко това в Комплексен Онкологичен център-Велико Търново.Оперира ме д-р Маноилова.

# 535
  • Под гъбата
Цитат на: I am the same кlink=topic=840389.msg33316707#msg33316707 date=1466588562
dunia53, в отделението правят и отворени коремни операции! Относно възстановяването, при всеки е различно. Аз съм с коремна и мога да кажа, че бързо успях да вляза във форма.

Ззравейте ето ме отново сред  Вас.На 23 юни ме подложиха на тотална хистеректомия.Първначалната рана не можа да зарастне първично на едно место, за което бях подложена на опресняване на раната на 14 юли, този път всичко мина спокойно и безпроблемно и от днес събота 23 юли съм си вкъщи.Предстои ми лъчетерапия, но понеже резултата ми е много хубав сеансите ще бъдат само 3 и то Брахитерапия.Всичко това в Комплексен Онкологичен център-Велико Търново.Оперира ме д-р Маноилова.
Можеш да питаш момичетата в другата тема какво е добре да се направи преди и по време на терапията. Успех и бързо възстановяване!

# 536
Здравейте, за съжаление темата вече ме вълнува и мен.  На 8 юли 2016 претърпях тотална хистеректомия  + премахване на няколко лимфни възела с цел проверка. Диагнозата ми е рак на ендометриума .Бързо се възстановявам. След като ме изписаха от болницата изчетох като роман на един дъх всичко, което сте писали. Изчетох тема първа, втора и трета. Искам да ви благодаря за това, че сте споделили своя опит. За мен беше много полезно. Със сигурност ми спестихте някои притеснения, свързани с постоперативния период.  Сега обаче сагата продължава. Крайната диагноза е
С54.0 Злокачествено образувание на истмуса на матката. pT1aN0G1 Онкокомисията ми назначи брахитерапия. Помня, че сте дискутирали този въпрос, но тъй като още нямах резултата от хистологията не се фокусирах конкретно върху брахитерапията. Давам си сметка, че много време ще ми отнеме ако пак трябва да мина и трите теми. Затова моля тези от вас, които са минали през брахитерапия да споделят пак накратно своя опит. Може и на лични. Следя темата всеки ден. Интересува ме
1. Има ли странични ефекти?
2. Колко процедури минахте?
3. Къде ги правихте?
4. Кое место точно облъчват? Влагалището ли? Цялото или някаква част?
5. Всичко, което смятате, че е важно.

I am the same, коя тема имаш пред вид за терапията? Дай линк, моля.

Много ви благодаря. Желая на всички здраве и щастие!

# 537
Мисля че само в София има апарат за брахитерапия. Доколкото ми е известно това е най-лекото, така да кажа, облъчване. Вкарва се накрайник във влагалището. Казват, че нищо не се усеща. Аз не съм била на брахитерапия а на лъчетерапия. Там облъчването е само от вън на определените места. Всъщност и двата вида си е лъчетерапия, само че с различни апарати и сила на облъчване.

# 538
Много се извинявам, но има ли някой с вторични образувания в червата и дали сте чули нещо за тази терапия ?

Че при братовчедка ми нещата се влошиха много... Sad

# 539
  • Hisarya, Bulgaria
Здравейте!Бих искала да попитам момичетата от Пловдив дали някоя е ходила при доктор Арман Христамян и какво й е мнението за него? По принцип аз ходех на профилактични прегледи при доктор Патишанов, но преди месец цитонамазката ми показа 3 група. Изплаших се и потърсих в нета гинеколог онколог и попаднах на д-р Христамян. Отидох на преглед, гледа ме с колпоскоп и установи раничка.Взе ми и цитонамазка, която излезе 2 група. Каза ми след месец да отида на контрола и ако ми е пак 2 група ще ми гори раничката. Отидох днес обаче цитонамазката ми я взема баща му.Сега чакам резултатите, но съм много притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт