Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравей, мен ме болеше 2 седмици, сега вече спря болката, но пък ми дойде цикъла-няма пълно щастие Simple Smile   Иначе нямах кървене, а само някакво зацапване-реконизация на 29.04

# 106
Здравей Savina 123.Благодаря за отговора,но защо ще ти правят реконизация?Останало е нещо за доизрязване ли,не са ли могли да го премахнат?

# 107
оля Ви ако някой знае телефона на проферор Горчев в плевен... За моя близка става дума искам да се свържа лично с него.. Моля .. Благодаря

# 108
моля Ви ако някой знае телефона на проферор Горчев в плевен... За моя близка става дума искам да се свържа лично с него.. Моля .. Благодаря

# 109
  • София
моля Ви ако някой знае телефона на проферор Горчев в плевен... За моя близка става дума искам да се свържа лично с него.. Моля .. Благодаря
Едва ли ще намерите негов личен телефон! Ако е спешно просто след 13 звънете в частната му клиника Света Марина.

# 110
Благодаря!

# 111
някой знае ли дали Пр Горчев работи с направления и колко струва платения прием, званя но все е заето..

# 112
  • София
Не! Цената на прегледа е 60 лв.

# 113
Момичета да ви попитам, могат ли да станат грешки на пробно абразио. Сличвало ли се е на някой.

# 114
Здравейте,момичета. Чета ви от няколко месеца и връхлитам с историята си.
Имам направени две конизации заради лоши резултати от цитонамазки /3Б/. Никакви симптоми, никакви съмнения за проблем, чист колпоскоп. След първата излезе Карцином ин ситу, но потърсих вариант за втора конизация, която уж беше чиста.
На профилактичния преглед след 2 месеца-отново 3Б на цито. И се заредиха едни цитонамазки с различни резултати.Последните 2 даже бяха 3А и 2Б...... Накрая реших,че няма логика след конизациите да има останала шийка,която да изследват. Сама си поисках биопсия ,която излезе  с резултат CIN2. На база на този резултат искат хистеректомия.
Не казвам,че на всяка цена ще отказвам, но загубих вяра в достоверността на резултатите и в желанието на лекарите да те изследват /излекуват/, а не да режат.
На 09,06 съм в Плевен и ще поискам нова биопсия,защото разбрах,че моята са я вземали "на сляпо",ще искам да е под колпоскоп.
Въпросът ми е има ли друго изследване,освен хистероскопията,което може да се направи?

# 115
  • София
Здравейте,момичета. Чета ви от няколко месеца и връхлитам с историята си.
Имам направени две конизации заради лоши резултати от цитонамазки /3Б/. Никакви симптоми, никакви съмнения за проблем, чист колпоскоп. След първата излезе Карцином ин ситу, но потърсих вариант за втора конизация, която уж беше чиста.
На профилактичния преглед след 2 месеца-отново 3Б на цито. И се заредиха едни цитонамазки с различни резултати.Последните 2 даже бяха 3А и 2Б...... Накрая реших,че няма логика след конизациите да има останала шийка,която да изследват. Сама си поисках биопсия ,която излезе  с резултат CIN2. На база на този резултат искат хистеректомия.
Не казвам,че на всяка цена ще отказвам, но загубих вяра в достоверността на резултатите и в желанието на лекарите да те изследват /излекуват/, а не да режат.
На 09,06 съм в Плевен и ще поискам нова биопсия,защото разбрах,че моята са я вземали "на сляпо",ще искам да е под колпоскоп.
Въпросът ми е има ли друго изследване,освен хистероскопията,което може да се направи?

Абразиото би трябвало да даде по-точен резултат! При него се взима доколкото знам материал от цялата матка и вътре в канала. След това може са си вземеш материала и да го занесеш и на други хистолози за резултати!
Не се отказвай и дерзай!

# 116
здражейте. бих искала да попитам следнто .. на мош позната й откриха на матката къстяета от жисоко деференциран аденокарценом (клетки). ходихме при проф Горчев, в Плевен. Той ни посъветва за операция, но предложи безкръвна, със пет дупчици. Мисълта ми е някои имал ли е такъж проблем и кой жид операция е по - добре - с коремен разрез или тази която професора каза - без кръжна. моля пишете и на лични трябват ми мнения, за мой близък човек става дума. Каза й, че клетките са начален стадий, ама мен мн ме притесншва само думата клетки и то злокачествени.....

# 117
  • София
Здравейте момичета,
Моля да ми отговорите, искат ли кръводарители преди хистеректомия.
Предстои ми такава и ще се видя с докторката днес около 20 часа за да уговаряме дата.
Питам за да знам да мобилизирам ли родата.
Благодаря ви от сърце и пожелавам на всички много, много здраве и кураж.

# 118
  • София
На мен ми искаха двама но и аз бях с хемоглобин 55 ..... може би за това и ми преляха  две банки предишния ден.Оперирана съм с робота Да Винчи.

# 119
На мен също ми искаха кръводарители. Преляха ми две банки заради нисък хемоглобин по време на операцията. Операцията ми беше лапароскопска.

Общи условия

Активация на акаунт