Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 410
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
pakoto241 , много объркано пишеш. ooooh!
Но все пак да ти кажа, че в Плевен, с робота Да Винчи, се оперират лапароскопски карциноми. Не само миоми.
Успешно, бързо и леко. Не знам защо си мислиш, че някой иска да ви лъже.
Братовчедка ми беше с диагноза като майка ти.
Миналия ден си пусна нов туморен маркер, всичко е чисто! Няма рак!

# 451
Момичета до колкото знам лапароскопска операция се прави на малък карцином.Ако е голям няма как да стане така, че не е само въпрос на избор. Wink

# 452
Да, при малък. Peace

# 453
Но все пак да ти кажа, че в Плевен, с робота Да Винчи, се оперират лапароскопски карциноми. Не само миоми.
Diva, то найстина е малко объркано... Ама и аз явно неразбираемо обяснявам :/. Обаче никъде не съм казал, че ни лъжат, по скоро беше като въпрос към вас и мен, нищо че няма въпросителна в края на изречението. Мисълта ми беше, че щом гинеколога ни е насочил към д-р Велев, а не към Плевен, може би означава, че е по-добрия вариант ( и тук бяха скобите със "защо да ни лъжат). Но да, ще идем до Плевен така или иначе, за второ мнение нищо че ни взе доктора дкумента с диагнозата от абразиото...и както писах - ще идем само с думи за диагнозата...
Само не знам защо вчера като звънях в Света Марина цял ден никой не дигна, не успях да запиша час за преглед, а беше работна събота. Но така или иначе плана е да идем рано сутринта и да чакаме на опашката, и ще чуем от тамошните доктори кой метод ще предложат и защо.
Аз  просто искам най доброто за нея, но не искам и да се губи време. Макар че до 20.05 има време (да имаме насрочени "неща" в Шейново, защото майка ми в паника веднага се е съгласила на операция..и даже е платена някаква сума). Е ако може да е лапарото ще си искаме парите и така...ще действаме за по добрия вариант
Иначе да ти е жива и здрава брачедката Simple Smile
Стискайте ми/ни палци Simple Smile

# 454
pakoto241 , стискам палци майка ти да получи най-доброто лечение и да забравите за тревогите! Praynig Hug

# 455
  • София
Diva, то найстина е малко объркано... Ама и аз явно неразбираемо обяснявам :/. Обаче никъде не съм казал, че ни лъжат, по скоро беше като въпрос към вас и мен, нищо че няма въпросителна в края на изречението. Мисълта ми беше, че щом гинеколога ни е насочил към д-р Велев, а не към Плевен, може би означава, че е по-добрия вариант ( и тук бяха скобите със "защо да ни лъжат). Но да, ще идем до Плевен така или иначе, за второ мнение нищо че ни взе доктора дкумента с диагнозата от абразиото...и както писах - ще идем само с думи за диагнозата...
Само не знам защо вчера като звънях в Света Марина цял ден никой не дигна, не успях да запиша час за преглед, а беше работна събота. Но така или иначе плана е да идем рано сутринта и да чакаме на опашката, и ще чуем от тамошните доктори кой метод ще предложат и защо.
Аз  просто искам най доброто за нея, но не искам и да се губи време. Макар че до 20.05 има време (да имаме насрочени "неща" в Шейново, защото майка ми в паника веднага се е съгласила на операция..и даже е платена някаква сума). Е ако може да е лапарото ще си искаме парите и така...ще действаме за по добрия вариант
Иначе да ти е жива и здрава брачедката Simple Smile
Стискайте ми/ни палци Simple Smile

Добре е aко имaте мaтериaлa от биосиятa и зaключението дa ги вземете с вaс,не сaмо устно дa кaжете кaкво е положението зa дa не губите време.
Клиникaтa Светa Мaринa вече не е в Центърa нa Плевен,a извън него срещу Метро...погледнете случaйно дa не сте звъняли нa стaрите телефони.

# 456
  • София
pakoto241 Объркано пишеш, но е разбираемо. Hug Преди точно 10 години аз преминах през ада с моята майка, която за съжаление издъхна буквално в ръцете ми и от едра жена се беше превърнала в скелет, който на финала изгуби разсъдъка си. Толкова много мъка, болка, объркване и безсилие. Според мен на ред с начина ни на живот основното отключване на рак-а е именно стреса. Уви 7 години след смъртта и рак-а ме споходи и мен, но доста по млада с дете на 3 годинки. Знам как се чувстваш!
Всеки човек реагира различно при досега с тази диагноза. Баща ти, леля ти, ти..майка ти. Ако карцинома е "хванат" навреме ще се радваш на майката ти дълги години. Моят карцином беше стадции 2Б. Слава Богу нямаше в лимфните възли ракови клетки. След операцията има редица болежки, които се появяват с времето, но както се казва "това да е". Мисълта ми е че карцинома ми не беше малък и тукашните лекари изобщо не препоръчваха робота да винчи. Винаги съм казвала, че ако има възможност и ако мога да се изразя да имаш късмет за по -лека диагноза Робота е за предпочитане 100%. Тук има момичета, които се възстановиха страшно бързо. Тези с отворения метод (или поне аз) преминахме през тежко възстановяване и грозни белези от пъпа до интимното ни място. Въпреки това НЕ СЪЖАЛЯВАМ за избора си. Длъжна бях и съм да избера по-сигурния метод. Друго да те посъветвам, каквото и изследване да правите снимайте с телефона си. Обикновено всичко е описано в епикризата, но както при вас се налага друго мнение, ще е от полза да имаш всяка информация. В доста болници изследванията си остават при тях.
Стискаме палци на майка ти. Peace bouquet

# 457
И така, минах ТЕЛК за трети път ми е и ми дадоха 60% за три години. Здрава съм и всичко е наред Simple Smile Ииииииии, bowuu Юли месец се омъжвам за половинката си след десет години съжителство  Crazy Много се вълнувам.Няма да съм с булчинска рокля но пак ще е бяла и семпла (балон) да крие телесата, но ще е на плажа на Дуранкулак.Ще попътуваме но си заслужава Simple Smile Поздрави  Hug
Чудесна новина Гена, радвам се за теб и искрено ти пожелавам дълги години семейно щастие и любов!

# 458
Благодаря ви момичета  Hug bouquet

# 459
  • на път
И така, минах ТЕЛК за трети път ми е и ми дадоха 60% за три години. Здрава съм и всичко е наред Simple Smile Ииииииии, bowuu Юли месец се омъжвам за половинката си след десет години съжителство  Crazy Много се вълнувам.Няма да съм с булчинска рокля но пак ще е бяла и семпла (балон) да крие телесата, но ще е на плажа на Дуранкулак.Ще попътуваме но си заслужава Simple Smile Поздрави  Hug

bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
Всичко звучи просто прекрасно, романтично, страхотно!
Честито, Гена!

# 460
Гена радвам се за теб. Дано всички сме живи и здрави. Кики благодаря ти. Ходя по диктори за врата, но засега нищо. Сега ми се поду над рамото до врата възможно ли е да е лимфен възел. Ще отида до личната сега. Иначе се чуватвам добре. Но това ме притеснява.

# 461
Маринска Ваня какво стана?Ходи ли на лекар?

# 462
Гена неможах да отида закъснях. В сряда живот и здраве. Ходих на невролог, преди, 20 дена шипове и леко изкривяване, но тези отуци ме притесняват. Дано мине.

# 463
Здравейте, момичета след извършена хистеректомия, преди повече от пет години някой ходил ли е на фитнес? Аз правя трети опит и все нещо ми става. Споделете!

# 464
  • София
Здравейте, момичета след извършена хистеректомия, преди повече от пет години някой ходил ли е на фитнес? Аз правя трети опит и все нещо ми става. Споделете!
Още  година след операцията ходех но предимно тренировката ми беше кардио.Сега ходя на Kango Jump не съм имала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт