Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 424
  • 744
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте, момичета, със съжаление повдигам темата. Предстои ми радикална с махане на лимфните възли. Ужасно ме е страх - не толкова от самата операция, колкото от усложненията после. Виждам, че някои продължават и години след това. Да попитам - колко време след операцията можехте да се грижите сами за децата? Разбрах, че е по-тежка от обикновената хистеректомия, ако някоя е имала преди това секцио може ли да направи горе-долу сравнение като болка, възтановяване? Още много неща исках да ви питам, но пак ми дойде ревливото настроение и ще оставя за по.нататък. Благодаря, че ви има!

# 571
datura_inermis, Знам че те е страх , но не се притеснявай за след оперативния период Аз бях на 57 год.,  когато ме оперираха. Много се притеснявах от болката след операцията . Дават достатъчно обезболяващи , така че няма страшно. Най голяма беше болката когато на 20 час ме накараха да стана, тогава имаш усещането че всичко в теб се намества, но това беше. На 7 ден след операцията баядисвах яйца и готвех. Разбира се нямам малки деца , но имам трима мъже на главата си, домакинската работа знаеш край няма. Така, че спокойно. Стискам ти палци всичко да мине както трябва. Когато се сетиш нещо да питаш, питай, може и на лични.

# 572
Спокойно  Hug Моята операция беше с раждане. Много по тежко е от секциото (първото си дете съм го раждала секцио)  но мъжът ми много ми помогна и някак мина бързо. Аз лично бях много зле заради двойната операция но като чета другите до десет дена са били на крак така, че спокойно.Ако детето е на възраст около 2_3_4_5г.  или трябва да е на градина или с теб да има някой.Но по спокойно всичко ще е наред  Hug Знаем какво преживяваш  bouquet

# 573
Спокойно всичко ще мине. Всичко ще бъде наред. Всеки се притеснява, но после малко по малко се забравя за болката. Желая бързо въстановяване.

# 574
Благодаря за успокоението! Надявам се (но хич не мога да повярвам), че всичко ще е наред след операцията, имам опит с бързото възтановяване - ходенето възможно най-скоро и колкото мога повече ми е помагало. Най-много се страхувам от вероятността да се появи лмфедема след махането на лимфните. И от катетъра - два пъти са ми слагали и ми е едно от най-кошмарните изживявания - май предпочитам да се напишквам после, вместо да се налага да ми поставят пак. И от лъчето, но него засега го игнорирам. Възхищавам ви се, момичета, как се справяте с трудностите. Аз още не съм започнала и се чувствам смазана.

# 575
Аз също имам махнати 5лимфни възела, първата година доста ми отичаха краката, сега е по добре. Когато стоя повече права. Лъчето не е толкова страшно от това което преживях това ми се стори по малкото зло. Ако всичко е наред катетара може и след 3или 4дена да го махнат. При мен имаше малко проблем затова стоях 10дена с него. Неможех да ходя до тоалетна. Но всичко се нормализира после.

# 576
  • София
Аз имам махнати от ляво 6 ,а от дясно 11 лимфни възела.1 година имах лека безчувственост на краката горе но изчезна изведнъж.

# 577
Аз разбрах, че ще махнат всички лимфни възли. Дано нещо грешно съм чула. Димяни и Маринска при вас само увеличените ли са махали?

# 578
  • София
На мен преди операцията професора ми каза,че ще прецени дали ще маха и колко.Не знам защо е преценил да..... Rolling Eyes

# 579
Моите са махнати всички и после тъкънта е (остъргана) както се изразиха и с пластика на пик.мехур но краката ми не са оттичали  Peace нямам проблеми с лимфната течност.

# 580
А някоя от вас пила ли е бета глюкан и астаксантин преди/след операцията? Дали имат някакъв осезаем ефект? Иска ми се ако не друго, поне малко да подсиля имунитета, защото започна сезонът на вирусите. А и с този нисък хемоглобин и всичкия стрес съвсем скапана се чувствам.

# 581
  • Под гъбата
А някоя от вас пила ли е бета глюкан и астаксантин преди/след операцията? Дали имат някакъв осезаем ефект? Иска ми се ако не друго, поне малко да подсиля имунитета, защото започна сезонът на вирусите. А и с този нисък хемоглобин и всичкия стрес съвсем скапана се чувствам.
Не е ли добре да направиш консулт заради хемоглобина? Моят беше преди операцията 109, след нея 80 и буквално се чувствах като парцал. Задъхвах се след малко усилие и движение. Пих 3 месеца препарати за него.

# 582
Не е ли добре да направиш консулт заради хемоглобина? Моят беше преди операцията 109, след нея 80 и буквално се чувствах като парцал. Задъхвах се след малко усилие и движение. Пих 3 месеца препарати за него.
Пия редовно Тотхемата, до операцията ще стане месец и се надявам да го вдигне, док спомена и предварително кръвопреливане. Уж не е чак толкова нисък -92. I am the same, пратих ЛС с малко питане.

# 583
Момичета вчера се прибрах вече от болницата и добре си нагушках и нацелувах момчето тъй като никога не съм се разделяла с него и двамата неможехме да се наситим.Операцията мина успешно,наболява си ме още но това да е .Мъжа ми беше редом до мен в София не ме остави и за секунда и ми помагаше за раздвижването но сега ми предстои 25 лъче и се притеснявам как ще мине.Къде ще ми препоръчате да ги направя тъй като съм от Хасково и съм в чуденка в София или в Стара Загора където ми е по близко.Много здраве на всички момичета и повече позитивни моменти в живота ви!

# 584
Ето ме и мен при вас. Предстои ми операция в края на годината. Все още избирам между два варианта - "Шейново" или болница "Доверие". Естествено не на последно място въпросът е финансов. Много е възможно да успея все пак да стъкмя необходимата сума за втората болница, защото там се "целя" в определен доктор със супер репутация. Пък и като си плати човек, някак си му е по-спокойно. А да, и роботът Да Винчи е там, скоро ще получа отговор дали ще може по този начин. Въобще много питанки, само едно е сигурно - че операцията е неизбежна. Не изключвам възможността да отида и в държавната болница, има неща, които не зависят от мен, ще стисна зъби, пък каквото ще да става; хирургът там е много добър, ама малко му се носи слава на ... как да кажа по-деликатно, намира начин да ти измъкне възможно най-много пари. Нямам против да платя, ако е официално, притеснявам се после да не ми иска пари на ръка. Чудя се какво ли правят жени, които нямат възможност да си платят даже и за избор на екип, сигурно просто си живеят и се мъчат с противната миома...

Общи условия

Активация на акаунт