Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 213
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Може ли един бърз анализ? Изследването е на 3тия ден от М. Благодаря предварително!

Prolactin   476.19   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   8.15   IU/l   М(1.0-5.8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   4.13   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Testosteron   1.28   nmol/l   M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

TSH   5.64   mU/l   0.35 - 5.00

Anti TPO   9.18   IU/mL   < 12.00 IU/mL
TSH e висок, показва Хипофункция на ЩЖ, трябва да е под 2,0
ЛХ е висок, показва ПКЯ
Пролактинът е завишен, но може причината да е в по-високият ТСХ
Др. са добре

# 376
  • Варна
Благодаря, denis. Все пак са само малко над нормата. ох съвсем се притесних вече Sad

# 377
Изследванията са правени в лаборатория "Синево". Моля ви, помогнете ми! Независим ден от МЦ.

Андростендион (Androstendion):
-резултат 4,29 (0.1-2.99)

Инсулин - 2 измервания
** Инсулин начална ст - 15.26 (2.6 - 24.9)
** Инсулин 120 min - 152.7  (2.6 - 24.9)

Тестостерон (Testosteron) 0.578

17 - OH Progesteron 0.88   Жени:

фоликуларна фаза: 0.1-0.8
лутеална фаза:0.6-2.3
овулация:0.3-1.4
след ACTH: Heart.2
Бременност 3-ти трим.: 2.0-12.0
Менопауза: 0.13-0.51
Мъже:
0.5-2.1

Дехидроепиандростерон - сулфат (DHEA - S )  303.1 (148 - 407)

ОГТТ (75g) 2 измервания
- Начална 4.9  (3.5 - 6.1)
-на 120 min 5.4 (3.5 - 7.Sunglasses

П.С Ако има нещи неясно-питайте.

Андростендионът в висок.
Имаш ИР
Дай рефер. на Тестостерона
17ОН Прогестерон на кой ден от МЦ е направен?

На независим ден от МЦ.

# 378
За тестостерона: 0,06-0,82, а моя показател е 0,578

# 379
  • София
За тестостерона: 0,06-0,82, а моя показател е 0,578
Добре е
17ОН Прогестерон се изследва на 3 ден от МЦ - твоят е висок, защото не е изследван на правилния ден / най-вероятно/

# 380
 Hug Hug Hug Hug Hug Много благодаря, Денис! малко ме е страх заради инсулина,но .....

# 381
Здравейте,
Хормона TSH задължително ли е да се прави на 3 ден от МЦ?
В Щерев ми казаха,че мога да го изследвам когато си искам и аз го направих няколко дни преди МЦ и показва 2.78. Да му вярвам ли на този резултат и висока ли е тази стойност за забременяване? Изобщо какви хормони да пусна за да се уверя,че нямам проблем за забременяване?
Благодаря ви предварително!

# 382
  • София
Даниела, виж информацията на 1-ва стр. Там пише, кой хормон, на кой ден от цикъла се пуска.
Заедно с FSH, може да пуснеш и АМХ и Инхибин В - на 3-ти ден.
За TSH няма значение, кога се пуска, но е добре да бъде под 2.

# 383
  • София

Здравей, Денис. Може ли един коментар на изследванията. Пуснати са на 3 ден от МЦ:

Скрит текст:
Aко няма причина за по-високите нива на ФСХ / киста, задържан фоликул и т.н./ изследванията показват малко намален ЯР / за твоите години/
Лекар трябва да прецени
Ще чакам да пишеш Peace

Здравей, Денис. Аз бях на лекар за проверка на ЯР. Той каза, че има разминаване между изследванията и ехографа, затова пак пуснах изследвания в друга лаборатория. Инхибина и АМХ ще се забавят, но може ли коментар по другите.

Скрит текст:

# 384
  • София

Здравей, Денис. Може ли един коментар на изследванията. Пуснати са на 3 ден от МЦ:

Скрит текст:
Aко няма причина за по-високите нива на ФСХ / киста, задържан фоликул и т.н./ изследванията показват малко намален ЯР / за твоите години/
Лекар трябва да прецени
Ще чакам да пишеш Peace

Здравей, Денис. Аз бях на лекар за проверка на ЯР. Той каза, че има разминаване между изследванията и ехографа, затова пак пуснах изследвания в друга лаборатория. Инхибина и АМХ ще се забавят, но може ли коментар по другите.

Скрит текст:

Хемоглобинът е малко нисък, може да имаш лека анемия - лекар трябва да прецени какъв е проблема
ФСХ е малко висок, но без Е2 и ЛХ трудно се преценява
Ако няма някаква причина да е завишен / задържан фоликул, киста и т.н./ - трябва да е около 5-6 до 7, над 8.0 показва проблем с функцията на яйчниците

# 385
Имам още един въпрос: Възможно ли е инсулина да е толкова  завишен, защото глюкозата, която ми дадоха да ратворя я изпих с малко вода май..... newsm78 newsm78 и другото нещо 2 часа не съм си мръднала от стола пред лабораторията? Оказват ли влияние тези неща?

# 386
  • София
Точно така трябва - да не се мърда, защото ако се движиш, тялото ти по-бързо преработва захарите и тогава резултата ще е грешен. А за глюкозата - според мен няма значение с колко вода е.
Аз също съм с ИР и определено преди ми казваха, че може да се разхождам и да пия вода докато чакам да ми мине времето, но после ендокринолога ми каза, че това е много грешно, за това вече вярвам на него, а не на лабораториите.
Моето последно натоварване беше с горе долу твоите стойности (само дето на гладно ми е 4, на 60-та минута ми е много висок, а на 120-та ми спада много рязко и даже след тази гадна глюкоза на 120-тата минута ми се ядеше шоколад, пригади ми се 100 пъти и така... аз си се усещам вече като изям нещо сладко, мазно или тежко как ми се гади 2 часа от инсулина, за това ям неща, от които ми е добре...), имам изписан глюкофаж от Начев и така. Не го мисли, всичко се регулира, особено важно е храненето, но лекаря ще ти каже всичко!

Късмет   bouquet

# 387
Brayda, благодаря, миличка!  Crazy. Сега се захващам серизоно с отслабване, здравословно хранене, упражнения и в четвъртък имам час при АГ, той е и ендокринолог.

# 388
  • София
Препоръчвам д-р Начев (само не знам дали си от София), аз си ходя за всичко при него и съм много доволна. Не ме мота в неща, казва си ми истината право в очите, както и провалите ми и ме стяга всеки път...
За съжаление на мен ми е доста трудно всичко това, но се старая максимално! Но силно трябва да се мотивираш, защото ако сега не го направиш, следващата стъпка е писалката с инсулина и така цял живот!  ooooh!

# 389
Сега ще прочета малко инфо за др Начев. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт