Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 398
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте!
 Много се надявам, че в тази тема и аз мога да намеря помощ, въпреки че пишещите тук се борят за детенце, а аз по-скоро съм се запътила към менопаузата.

И така, от известно време цикъла ми започва с 2-5 дни кафеникаво зацапване, следва 2-3 дневен нормален цикъл и завършва с 2-4 дена пак кафеникаво зацапване. Като ги сметна всичките, доста пъти се получава и 10- тина дена общо. Освен това всеки месец е различно. Идва ми на около 26 дена. И като капак преди 3 месеца имах 46 дена без цикъл (което си е един пропуснат),а миналия месец ми дойде 2 пъти през 2 седмици - първия път - 3 дена цикъл(без предварително цапане, което не се е случвало отдавна),с последващи три дни зацапване (общо пет) и след седмица - пак с 4 дена предварително зацапване, 3 дена цикъл и 4 дена последващо зацапване.
Описвам всичко това така подробно, с цел да ви стане ясно, че е пълна каша вече. Досега никога не съм пропускала цикъл и винаги ми е бил на 26-28 дни, с продължителност 4-5 дни. А вече изобщо не знам кога ще ми дойде и за колко време  ooooh!.
Току-що навърших 43г. , а сина ми току-що навърши 3г.  Grinning, съвсем неочаквана и непланувана бременност.
Естествено посетих гинеколога си, имам пуснати МБ и цитонамазка, резултати чакам. Леко удебеляване на матката от едната страна със съмнения за полип, иска да ме погледне пак на ехограф на 12 ден от цикъла. Изписа ми Дуфастон - 2х1 за 10 дни.
И иска на 3-5 ден от новия цикъл да пусна: LH,FSH, TSH ,FT3, FT4, L2, TAT, MAT, Prolaktin и тестостерон.
Тук прочетох, че някои се правят на чист ден, но основният ми проблем е друг - ако преди цикъла отново имам няколкодневно зацапване, кое се брои за начало на цикъла - първия ден на зацапването или първия ден на истинското кървене. Питам тук, защото лекарката ми изобщо не беше сигурна, а аз едва ще събера средства за еднократно изследване на хормоните - за повтаряне и дума не може да става.
Извинявам се за дългия пост и благодаря за отделеното внимание.
ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ / същинско кървене/
ТСХ, Т3 и Т4 , както и Пролактина - на чист ден
ТАТ и МАТ - няма значение деня от МЦ

http://www.ofertomat.bg/Laboratorni-testove-pc18.html

ПП. След Дуфастона, би трябвало да има М. / нормална /

y♥♥li
Дано да е така  Peace

didka-moni
Тук съм - винаги намирам време за вас  Hug 

# 481
  • София
Денис, аз съм бременна. Не разбирам, според теб трябва ли да потърся ендокринолог? Случайно видях темата и виждам, че тук масово се смята, че този резултат 2,45  ТСХ е висок, а аз два пъти последните 3 години съм го изследвала и винаги е бил в тези граници и никой лекар нищо не ми е казвал.

# 482
  • София
Денис, аз съм бременна. Не разбирам, според теб трябва ли да потърся ендокринолог? Случайно видях темата и виждам, че тук масово се смята, че този резултат 2,45  ТСХ е висок, а аз два пъти последните 3 години съм го изследвала и винаги е бил в тези граници и никой лекар нищо не ми е казвал.
Това, не означава, че задължително ще се случи нещо лошо, но риск има.
Пусни контрола и се консултирай с лекар

# 483
  • София
Ок, ще си запиша час на ендокринолог. АГ май няма смисъл да я питам по този въпрос.

# 484
  • От Луната
y♥♥li
Дано да е така  Peace
Ще го следя, на "дано" не разчитам Simple Smile

# 485
  • София
Много благодаря на всички!   bouquet
Особено ме зарадваха офертите за комплексно изследване на хормони с отстъпка!

Имам още един въпрос - днес една гинеколожка ми сервира мнението си, че след като пия Дуфастон, той щял да ми "разбърка" всичките други хормони (FSH, LH , L2, Prolaktin, Testosteron) и това нямало да са реалните стойности. Това вярно ли е ? Определено ще мога да си ги пусна не повече от един път и ми се ще да не са повлияни стойностит от каквото и да е. От друга страна, как пък приема на прогестерол след средата на цикъла би повлиял всичко? Много ми е съмнително, но хич не искам да се образовам и за ендокринолог..

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:23 от cveta3

# 486
  • Варна
На своя глава си пуснах 17 алфа OH Progesteron на 4ти ден от цикъла, тък като само той не ми беше изследван от обичайно изследваните хормони.
Това е резултата:

17 алфа OH Progesteron      1.500   ng/ml      Ж;фол:0.1-0.8;лут:0.6-2.3;мено:0.13-1.51;ов:0.3-1.

Четох, че може би е свързано с надбъбречната жлеза, предполагам, че трябва да се обърна към ендокринолог? Какви изследвания се правят при съмнение?

# 487
  • София
На своя глава си пуснах 17 алфа OH Progesteron на 4ти ден от цикъла, тък като само той не ми беше изследван от обичайно изследваните хормони.
Това е резултата:

17 алфа OH Progesteron      1.500   ng/ml      Ж;фол:0.1-0.8;лут:0.6-2.3;мено:0.13-1.51;ов:0.3-1.

Четох, че може би е свързано с надбъбречната жлеза, предполагам, че трябва да се обърна към ендокринолог? Какви изследвания се правят при съмнение?
17ОН Прогестерон трябва да се пуска точно на 3 ден от МЦ
Висок е - изследвай също:  Тестостерон, ДХЕА  и Андростендион - това ще помогне на лекаря да прецени къде е проблема / НбЖ или яйчници/  и ще ти спести едно ходене при лекар

# 488
Приемах еутирокс години, но януари ми го спряха и ми казаха, че неправилно съм диагностицирана с хашимото. Повече от половин година без хапчета ТСХ беше много под долната граница.
Утре съм на лекар, ще пиша какво е казал.
Благодаря!

# 489
  • Варна
17ОН Прогестерон трябва да се пуска точно на 3 ден от МЦ
Висок е - изследвай също:  Тестостерон, ДХЕА  и Андростендион - това ще помогне на лекаря да прецени къде е проблема / НбЖ или яйчници/  и ще ти спести едно ходене при лекар
Благодаря Денис! 3ти ден се падаше в неделя Sad

# 490
Денис, на мен ми дойде вчера около 13-14 часа. Кога мога да пусна прогестерон, май се пада в неделя  Rolling Eyes. Дай съвет, моля те   bouquet

# 491
  • София
Прогестерон се пуска на 7-ми ден след доказана овулация.

# 492
  • София
Денис, на мен ми дойде вчера около 13-14 часа. Кога мога да пусна прогестерон, май се пада в неделя  Rolling Eyes. Дай съвет, моля те   bouquet
Ако М. е била същинска, обилна - може и днес / по-добре на 2-ри ден, отколкото на 4-ти от МЦ/
Ако е зацапване - трябва днес да броиш за 1 ден от МЦ и 3-ти е неделя.
Някои лаборатории работят и в събота, до обяд

# 493
Благодаря за отговорите и на двете   bouquet, ама аз съвсем се обърках  Crazy, последно на 3-ти ден от МЦ или на 7-ми след доказана ову.  newsm78

# 494
  • София
Благодаря за отговорите и на двете   bouquet, ама аз съвсем се обърках  Crazy, последно на 3-ти ден от МЦ или на 7-ми след доказана ову.  newsm78
Зависи за какво ще се изследва - ако ще правиш стимулация, инвитро и т.н. започва да се изследва от 2-3 ден на МЦ  / показва какъв е шанса за имплантация/
Ако искаш да провериш нивата на прогестерона след О. - изследваш го на 7  ден след О. / доказана с УЗ или поне с тестове за О.+ БТ/
Попитай лекаря, който ти го е назначил
Да не би да искаш да изследваш 17ОН Прогестерон / това е различно/ - изследва се на 3 ден от МЦ и показва как функционират НбЖ

Общи условия

Активация на акаунт